Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Marysiu, święte słowa i muszę sobie to koniecznie zapamiętać, żebym nie była nadopiekuńczą i zaborczą mamunią. Choć wg.mnie taka chyba nie jestem :oops: :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko ja byłam nadopiekuńczą mamą a potem bardzo przeżywałam jak synowie z domu wybywali nie warto ... :) choć synowe mam bardzo dobre...
..he he a sąsiad przystojny... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko ;:196 Tylko jak ja Ci się odwdzięczę? ;:131 Może lubisz hosty? :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj tam ja mam dwie synowe i zięcia i chyba byłam głupia bo za każdym odejściem dziecka strasznie przeżywałam ,no i wiedziałam że tak musi być ;:108 To tak zwany syndrom opuszczonego gniazda i nic na to nie poradzicie a teraz tylko trzeba dać dzieciom miłość i oparcie nie czekając na to że to się zwróci ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś już czwartek :tan , niestety dżdżysty, ale jak się jest w pracy to taka pogoda nie boli i nie żal, że nic w ogrodzie robić nie można.

MISIU, zastosuję się do rad, mądrzejszych i bardziej doświadczonych mam. Nie będę popełniać blędów skoro juz teraz wiem jakie są najczęstsze.
Sąsiad ? no niestety niezbyt przystojny i taki pijaczek jakich wielu u mnie na wsi. Czasem oddaję mu ubrania po swoim M, z których jakoś dziwnie szybko wyrasta (wszerz...niestety :;230 )

DOROTKO, a kto tu mówi o odwdzięczaniu? Czy tak po prostu nie mogę wysłać Ci tego co Ci sie podoba i niczego nie oczekiwać w zamian? Dawaj szybko adres na PW i już nie marudź :evil:
Mnie też forumowicze obdarowywali, więc chcę się podzielić tym czego mam dużo

ELU, uważam że masz bardzo fajną rodzinę, a zeby taką mieć, to trzeba być mądrą i dobrą mamą. Tobie udało się cudownie wychować dzieci, a córkę to masz jak swoje odbicie lustrzane. Mój synek ma dopiero 3 lata, więc całe życie przed nim i przede mną mnóstwo doświadczeń
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko ;:65 wreszcie się ujawniam u Ciebie...długo to trwało ale musiałam najpierw zobaczyć,podejrzeć jak u Ciebie jest ;:218
No i....jest ciepło, bardzo miło i pieknie ;:180 i..."pobojcyć" idzie :wink: .Postanowiłam: wciskam się ;:108 i zostaję ;:79
Piszecie o nadopiekuńczych mamusiach, chyba taka nie byłam, ale każde odejście mojej trójki przeżywałam bardzo, potem miałam tzw. syndrom opuszczonego gniazda, głównie dlatego uciekłam z bloku, bo "szmyrgla" dostawałam wciąż wspominając, gdzie stały łóżka piętrowe...czarny pokój mojego syna...tak, miał "mroczny okres buntu" (Punck) i sobie zaczernił lokum, czego M nie mógł znieść i były konflikty m-dzy nimi, a ja w środku.No dość tych wspominków.!
A przeczytałam że kombinujesz strój :D , ja kiedys wnuczce szyłam strój kota w butach, z mojego starego futra były to sztuczne karakuły bardzo fajnie mi to wyszło, ale wnuczka wylewała 7-me poty w tych karakułach, i ogon tak usztywniłam drutem że włóczył sie po podłodze za nią i inni mieli ubaw nadeptując jej na ten ogon, oczywiście wróciła bez ogona :;230
odwiedzam sklepy z ciuchami z 2giej ręki i się trafiają takie przebrania gotowe. Wiem, ze fajnie samej szyć, ale jak są gotowe to czemu nie skorzystać,
i masz rację, tam można fajne rzeczy spotkać ;:333
No to 1-wszy post u Ciebie juz mam, cieszysz się? :;230 Bo ja jak widać :;230
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, już nie marudzę i biegusiam na PW ;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam, Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Rety, jakie dyskusje u Ciebie zawszwe, nie nadążam z czytaniem ;:185

Jeszcze jedna uwaga co do dalii, co zaobserwowałam u siebie. Im więcej mają wilgoci pod krzak, tym obficiej kwitną. Miałam część na linii nawadniającej a część podlewał deszcz albo jak sobie przypomniałam. Różnica była diametralna. I warto obcinać kwiaty zaraz po przekwitnięciu to też bardzo wzmaga kwitnienie. I nawoziłam granulowanym krowiaczkiem ale tylko raz jak zaczęły kwitnienie.
Tyle własnych spostrzeżeń :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za zaiteresowanie moimi rozmyślaniami o stroju i cechami "maminymi" Czas pokaze jaką jestem i będę, a potem byłam mamą.

BASIU, witam CIę serdecznie i cieszę się jak dziecko, że udało mi się Cię zwerbować i zaciekawić wątkiem. Zaglądaj, zaglądaj kochana i jak tylko coś upatrzysz to mów śmiało.
Ciebie podziwaim za nieustanną walkę z chorobą M, zbieraniem drewna i w ogóle stawianie czoła całemu światu czasem. Jak płot? już zrobiony i oddzeliłaś się od toksycznej sąsiadki?

DOROTKO, Widzę juz PW i zaraz czytam. Paczuszka chyba dopiero w poniedziałek, bo dziś juz czwartek, ale fajnie, ze mogę Ci soć podesłać :tan

JOLA, dzięki za wszelkie podpowiedzi o daliach. Jak wiesz ten sezon to mój pierwszy z nimi i zrobiłam swoim wiele krzywdy. Podpędziłam w domiczkach, przez co majowy mróz mi przypalił niektóre, potem zostawiłam je w donicach ;:14 , zapominałam o podlewaniu. ALe Dzięki forum staję się lepszym ludziem dla roślin i od nowego sezonu otocze dalie należytą troską. No oczywiście zimą też będę się o nie troszczyć, żeby ich nie zasuszyć zbyt mocno. Ja swoim roślinkom serwuję popieczarkową , w której całkiem duuużo jest kurzaka, a czasem krowieniec przywożę. Powinno im się takie papu podobać. No i od wiosny znów będę planować zakup węży z dziurkami, bo męczyłam CIę z tymi męczyłam, a w końcu nie kupiłam, bo M stracił pracę i lipa z kaską była. Potem już zaczeły deszcze padać i nie było tak źle.
Uff, ale się rozpsałam
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko , mogę tylko Cię jeszcze raz ;:cm ;:cm ;:cm
I już się cieszę na te śliczności :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to we wtorek wyglądaj listonosza, bo w poniedziałek wysyłam :heja
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę wypatrywać, dzięki stokrotne ;:3 ;:167
I już miejsca w ogrodzie szukam :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja siedzę w pracy i szukam w myślach pudełka, ale mam... spokojna głowa. No to jesteśmy umówione ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko daj już spokój tej jesieni z sadzeniem ja Cię oszczędzam odkładam tylko doniczki na bok z tabliczką MARZKA szyj teraz kostium na bal przebierańców ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, jesteśmy ;:215 ;:167