Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Post »

Paulo15-Paulinko
wierzę Ci,bo szkoda każdej złotówki a ja o tym obumieraniu dowiedziałem się dopiero po kupnie,chociaż mimo to nie zrezygnowałbym z niej bo mam okazję uwiecznić ją na zdjęciach no i tak też zrobiłem ale tak w ogóle roślinki będzie szkoda jak obumrze i nie pojawią się nowe odrosty.Za kolejne odwiedzinki dziękuję,zapraszam ponownie i pozdrawiam :wit

Monikwiaty-Moniko
fajnie skojarzyłaś kwiatostan mojej bromelii,rzeczywiście jest podobieństwo do rajskiego ptaka.Dzięki za komplemencik,sympatyczne odwiedzinki,zapraszam ponownie i pozdrawiam ;:180

Raflezjo-Iwonko
mamy identyczne zdanie,mnie też ta roślinka zaciekawiła swoją oryginalnością i stąd jej zakup.Chciałbym,żeby jak mi życzysz, "wydała rozety potomne" za co bardzo dziękuję.Pozdrawiam,dziękuję za kolejne odwiedzinki i ponownie zapraszam:wit
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arkadius121 pisze:
Iwonko 1968
Zmartwię Cię nieco bo nie będe Ci mógł zamieszczać zdjęć odmianowych kann w Twoim wątku,ponieważ uszczuplił nam się metraż ogródka ze względu na gospodarcze potrzeby/poszerzenie wjazdu na posesję/.
Witaj Areczku, zapraszam Cię tutaj na wiosnę ze swoją kanną a na zimę do lektury tego tematu .http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 64&start=0
Może jak poczytasz to zmienisz zdanie i znajdziesz na te kwiaty więcej miejsca u siebie. Co Ty na to?
Polecam i pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arku :wit Witaj - ja miałam to szczęście , moja bromelia nie obumarła , wydała potomstwo ( czego i Tobie życzę ) tylko teraz nie kwitnie . Nie wiem czy trzeba je rozsadzić bo jest tego pełna doniczka . Zdjęć jak kwitła nie zrobiłam ;:185
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1968 witaj
cieszę się Twoimi odwiedzinami i propozycjami ale z przykrością muszę Ci napisać,że mimo szczerych chęci i miłości do kanny jakiego koloru i kształtu by nie była nie wygospodaruję już dla niej/nich miejsca bo klamka zapadła i wjazd do garażu poszerzony i miejsca dla kanienn brak-wybacz,że zawiodłem ale to samo życie.Dziękuję za sympatyczne odwiedzinki,propozycję i pozdrawiam a z zaproponowanej mi przez Ciebie lektury na pewno skorzystam :wit

Witaj TerDob
jednym słowem masz rączkę między innymi do bromelii-gratuluję i dziękuję za życzenia,może dzięki Twojej życzliwości i moja bromelia nie obumrze i wyda potomstwo jak i Twoja.Jeżeli ja bym miał pełną doniczkę jej potomstwa na pewno bym je rozsadził aby się nie tłoczyły bo uważam że brak miejsca uszczupla ich rozrost?Szkoda,że nie zrobiłaś zdjęć bo miłabym okazję porównać ich kwiatostany-Twojej i mojej ;:145.Dziękuję za kolejne miłe odwiedzinki ;:180 ,pozdrawiam i zapraszam ponownie :wit
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Odpisałam u siebie bo nie wiedziałam czy mogę tu wstawić fotki. :wit
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Arku ;:65 z rewizytą i podziwiam twoja kolekcję...Kwiatów mnóstwo różnorakich , pięknie kwitnących ale pochwał jeszcze więcej.I słusznie , bo Ci się należą. Zastanawiam się tylko, gdzie Ty te wszystkie kwiaty doniczkowe zmieściłeś :lol: .Fotki tez bajecznie kolorowe.Widzę,że fotografia to Twoja pasja.Robisz różne ciekawe ujęcia kwiatów.Pozują Ci jak modelki. ;:215
borg50
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 paź 2012, o 23:30

Post »

Tylko krótka wizyta dzisiaj i znowu zobaczyłem urzekające zdjęcia.Gratuluję. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Arku :wit Moja bromelia ma 7 szt. potomstwa :tan spróbuję je rozsadzić . Nie wiesz jaka ziemia dla nich byłaby najlepsza??? Z tego co pamiętam moja była bardziej różowa - chyba że aparat przekłamuje .
Pozdrawiam i życzę powodzenia :wit
Awatar użytkownika
mloda
100p
100p
Od: 10 wrz 2012, o 14:34

Post »

Ale tu u Ciebie kolorowo, piękna nowość ;:oj
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Piękną nowość sobie sprawiłeś.
Faktycznie po przekwitnieniu roślina mateczna zamiera wydając wcześniej na świat potomstwo.
Najlepiej oddzielić je od mamusi gdy maluchy osiągną połowę wielkości mamy.
Z tego co mi wiadomo zakwitają ponownie po 2 latach o ile uda je się doprowadzić do kwitnienia ;:224
Powodzenia ;:136
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona1968-Iwonko
przeczytałem u Ciebie,dziękuję odpisałem w Twoim wątku i na PW na pewno zaznajomiłaś się już z treściąi obydwu wiadomości.Dziękuję za odwiedziny i podzrawiam.

Borg50
witaj poraz kolejny.Bardzo dziękuję za miły komentarzyk, może Twoja dłuższa u mnie wizyta pozwoli Ci na bardziej subiektywną ocenę moich zdjęć i być może zmienisz nieco zdanie na temat ich jakości? :;230 a gdyby jednak nie,to serdeczne dzięki i za gratulacje.Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:138

TerDob -Tereniu
cieszę się razem z Tobą z tak licznego potomstwa,żeby moja w przyszłości wydała na świat chociaż połowę z tego a co ważniejsze oby w ogóle nie obumarła?Tereniu,w trakcie przesadzania wczoraj mojej bromelii do większej doniczki,stwierdziłem,że ziemia w której rosła jest dobrze próchnicza i lekka i chyba taką powinnaś zastosować do przesadzenia jej potomstwa?Życzę udanej howli.Dziękuję za kolejne milutkie odwiedziny,pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:138

Mlłoda-Kasiu
cieszy mnie fakt Twojego zachwytu nad moja bromelią.Przyznam się i ja,że i mnie się ona podoba i bardzo ją lubię,tymbardziej,że jest trochę poturbowana/ma nadłamane dwa pióra/.Oby nie obumarła i wydała potomstwo?I Tobie dziękuję za sympatyczne odwiedzinki,pozdrawiam i ponownie zpraszam :wit

Miro78-Mirku
wiesz oby jednak ta moja bromelia nim obumrze wydała swoje potomstwo,przykro będzie jak potomstwa wydać nie zdąży ale bądźmy optymistami,bo takim zawsze łatwiej w życiu-no nie?A te dwa lata na kolejne kwitnienia mogę poczekać.Dzięki za cennne informacje z których i teraz wynika ,że jesteś wytrawnym hodowcą roślin.Za kolejne miłe odwiedzinki bardzo dziękuję,zaraszam ponownie do siebie i pozdrawiam ;:180

Grazka24
witam Cię szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa w moim wątku.Miło,że podoba Ci się u mnie a fotografia istotnie jest moim hobby mimo,iż mój kapryszący aparat foto przysparza mi nie mało kłopotów i nie zawsze udaje mi się uzyskać zdjęcia takiej jakości jakiej bym chciał,bo te do najlepszej nie należą ale przecież nie o to w tym forum chodzi no nie?Zastanawiasz sie,"gdzie ja te wszystkie kwiaty doniczkowe zmieściłem?"Prawda jest taka,że wszystkie parapety są nimi szczelnie wypełnione i muszę swoje wysłuchać przy każdorazowym myciu okien.A jak to mniej wiecej wygląda zobacz proszę wraz z Forumowiczami na zamieszczonych poniżej zdjęciach zrobionych dzisiaj na prędce przy niezbyt korzystnym oświetleniu co dodatkowo ujemnie wpłynęło na jakość zdjęć ale w tym przypadku chodzi jedynie o pokazanie lokalizacji roślin.Bardzo dziękuję za bardzo miły komentarz,odwiedziny i zapraszam ponownie pozdrawiając ;:138

Lokalizacja moich roślin,czyli inaczej gdzie je zdołałem upchać?

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj:) lokalizacja piękna a zdjęcia z odbiciem w szybie naj naj ;:138
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Piękne, zadbane roślinki, a miejsca wcale nie masz tak mało :wink: Twój grubosz jest bardzo ładny i gęściutki. Ogólnie jakoś ta roślinka nie przypadła mi do gustu, ale u ciebie wygląda rewelacyjnie. Jak długo go masz?
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Bardzo ładne jukki, gratuluję :D
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Arku wpadłem do Ciebie zobaczyć co ciekawego i ;:oj ;:oj pięknie zadbane kwiaty,mieszkanie (moja ciotka powiedziała by ,że "czysto jak w szklaneczce") ;:180 ;:180

Faktycznie jak pojawiłem się na forum kilka lat temu to miałem mnóstwo roślin różnego gatunku.Później się tak poskładało,że musiałem wysłać połowę do mamy,u mamy została połowa z połowy :;230 później znowu sytuacja zmusiła mnie do "ograniczenia się" z badylami,chociaż znajomi dalej mówią,że mam busz w pokoju.
Także zdarzyło mi się mieć nawet na samym początku kilka odmian m.in Guzmanię .Siostrzyczka bromeli.Także gwarantuję,że po przekwitnięciu czasami już pod koniec kwitnienia zaczną pojawiać się "bobasy" ;:86
Chyba je za wcześnie oddzieliłem od mamy bo przez kilka miesięcy dosłownie stały w miejscu,później coś tam ruszyły,ale jako ,ze ja z tych w gorącej wodzie kąpany..to nie dotrwałem z nimi i nie wiem czy by zakwitły czy nie."Wymieniłem" je na inne chciejstwa.
Także będę obserwował postępy u Ciebie,na ile mi czas pozwoli. :wink: ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”