A mnie się marzy...
Re: A mnie się marzy...
Piękne nowe nabytki;)i dziękuję za relację z rumii:))
.

- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie ma za co, Państwo Hinz czekają na wizyty i gości. Oboje są bardzo życzliwi. Żarty leją się "strumieniami"...a wiedza...ech....W końcu to ich pasja przez duże "P".Filigranowa27 pisze:(...)i dziękuję za relację z rumii:)).
- lbanek
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
no właśnie żwirek, a widoczki z Rumii.... powalające, ja mam za daleko - drugi koniec Polski, ale wynalazłam stronke ich sklepu i już się szykuję na roślinki
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słowo dotrzymane...relacja fascynującą..przecudne miejsce..imponujące okazy..
Zdobycze wspaniałe, chyba ciężko było podejmować decyzje..tyle piękności?no i.. bardzo w moim guście..
Trzymam też aby kwiatuszek..nie spadł..(może moje się ukorzenią? i tez będą tak piękne?) w ogóle niech wszystko pięknie rośnie..i kwitnie..a my będziemy miały co podziwiać

Zdobycze wspaniałe, chyba ciężko było podejmować decyzje..tyle piękności?no i.. bardzo w moim guście..

Trzymam też aby kwiatuszek..nie spadł..(może moje się ukorzenią? i tez będą tak piękne?) w ogóle niech wszystko pięknie rośnie..i kwitnie..a my będziemy miały co podziwiać

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Moja Faukaria jak tylko zobaczy światło dzienne wygląda ślicznie. Pod żółtymi płatkami jej kwiatka "ginie" cała roślinka. Na noc się "składa" i widać tylko żółty pędzelek

Po przesadzeniu Euphorbia pokazała swój okazały brzuszek i całą masę "łapek", które ginęły w maleńkiej doniczce zakopane w ziemi

A to....to, żeby podnieść na duchu posiadaczy wiciokrzewu pomorskiego.
Po przesadzeniu na jesień, rozczłonkowaniu, przycięciu, wyłysieniu, zdrewnieniu...wziął się za siebie i postanowił żyć.

A ja znowu zachorowałam
. Jatropha jest cudna 

Po przesadzeniu Euphorbia pokazała swój okazały brzuszek i całą masę "łapek", które ginęły w maleńkiej doniczce zakopane w ziemi

A to....to, żeby podnieść na duchu posiadaczy wiciokrzewu pomorskiego.
Po przesadzeniu na jesień, rozczłonkowaniu, przycięciu, wyłysieniu, zdrewnieniu...wziął się za siebie i postanowił żyć.

A ja znowu zachorowałam

- labka1
Czuję podniesiona i upuszczona...bo mój jakoś niczym zielonym nie błyska.. 

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Kasiulka daj mu trochę czasu. Podlewaj jak przeschnie, tak jak inne kwiatki, nawet jeśli przypomina suchy badyl. Ja się przyznam, że wiciokrzew traktuję trochę po macoszemu, bo nie stoi u mnie w pokoju. Potrafię o nim zapomnieć, więc postawiłam przy nim - i bluszczyk pięciolistkowy.
Teraz stosuję "lew hurtowy"....he,he
Chyba poczuł się urażony, że inne mają listki i poświęcam im więcej czasu. Wjechałam mu na ambicję.
Teraz stosuję "lew hurtowy"....he,he
Chyba poczuł się urażony, że inne mają listki i poświęcam im więcej czasu. Wjechałam mu na ambicję.

- labka1
Jaki znów bluszczyk? co tam znów zbierasz za moimi plecami... 

- masik
- 1000p
- Kontakt:
No pięciolistkowy, pytałam czy chcesz. Nawet zamieszczałam zdjęcia na którejś z pierwszych stron. To ten co to się wybarwia na czerwono. 
Wszystkie "balkonowce" stoją obok siebie.

Wszystkie "balkonowce" stoją obok siebie.

- labka1
winobluszcz??? czerwony???
a .....myślałam że "cuś" nowego...
a .....myślałam że "cuś" nowego...

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Nie stać mnie....jeszcze [nerwowe tuptanie, bardzo nerwowe] 

Mój zieleniny nie jada więc mam ten problem z głowy ale i tak ciągle marudzi, że jak grzebię w tych swoich chwastach, to mam łapki dezynfekować bo on nie chce się niczym zatruć :Pmasik pisze:Za jednego kwiatka płaciłam w biedronie 5,99. Rozumiem Kasiu, że jesteś pierwsza na liście jakby co?![]()
Mój M. się pewnie wyprowadzi. Do tej pory kupowałam sobie kwiatki jak miałam doła, teraz jak robię codzienne zakupy. Już i tak mi docina, że pewnikiem beniaminka to on niedługo zje na kolację, bo się zapomnęi zamiast sałaty zafunduję mu doniczkowca.

A Twoje kwiatki są super

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Witam Pomorzankę 

masik pisze:Witam Pomorzankę
Pozdrawiam również