Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
Ale masz cudne te białe kwiatki, faktycznie fajny pomysł na rabatkę. Podgapię sobie zaś. .. 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaniu - No tak, jeszcze parę miesięcy przede mną 
Dorotko - odgapiaj sobie ile tylko chcesz, to się elegancko nazywa "inspiracja"
Byłam dzisiaj na działce, ale głównie w celach porządkowych a nie ogrodniczych, Wykopałam tylko kilka przegapionych mieczyków. A po za tym dzionek upłynął na chowaniu różnych ogrodowych drobiazgów, spuszczaniu wody na zimę, pakowaniu pościeli itp.... Niby takie nic - a wracaliśmy po ciemku, takie te dni krótkie teraz...
Inwentaryzacja CDN
27. Lilia wodna
28. Osteospermum
29. Złocień maruna
30. Rumian
31. Krwawnik kichwiec
32. Jeżówka
33. Tojeść
34. Prawie biały liliowiec
Tradycyjne na koniec widoczki ogólne

Dorotko - odgapiaj sobie ile tylko chcesz, to się elegancko nazywa "inspiracja"

Byłam dzisiaj na działce, ale głównie w celach porządkowych a nie ogrodniczych, Wykopałam tylko kilka przegapionych mieczyków. A po za tym dzionek upłynął na chowaniu różnych ogrodowych drobiazgów, spuszczaniu wody na zimę, pakowaniu pościeli itp.... Niby takie nic - a wracaliśmy po ciemku, takie te dni krótkie teraz...
Inwentaryzacja CDN

Tradycyjne na koniec widoczki ogólne

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obydwa fiołeczki mam. Myślę sobie, że ta piwonia to nie samiec tylko zbyt głęboko posadzona. W zasadzie to rośliny długowieczne i bezobsługowe. Mogą rosnąć i 50 lat w jednym miejscu. Też popełniłam ten błąd. W sierpniu przesadzałam i jestem ciekawa efektu. Piwonia botaniczna brzmi ciekawie...Masz jakieś fotki? Spodobał mi się ten biały powojnik. Chętnie poznam jego imię. Ostatnio wzięło mnie na powojniki
Potwierdzam, że fiołki są bylinami. W przeciwieństwie do bratków. Chociaż te ostatnie same się sieją i raz zaproszone do ogrodu zostają w nim na dłużej.
Zanim skończyłam pisać - kolejny Twój post. A na nim cudowne zdjęcia. Różyczka na ostatnim oczarowała mnie. Co to jest za piękność? Wygląda na niską, płożącą. A może to złudzenie optyczne...

Potwierdzam, że fiołki są bylinami. W przeciwieństwie do bratków. Chociaż te ostatnie same się sieją i raz zaproszone do ogrodu zostają w nim na dłużej.
Zanim skończyłam pisać - kolejny Twój post. A na nim cudowne zdjęcia. Różyczka na ostatnim oczarowała mnie. Co to jest za piękność? Wygląda na niską, płożącą. A może to złudzenie optyczne...
- amba19
Izo - samiec został przesadzony w ubiegłym sezonie. Pilnowałam się z całej siły, żeby nie posadzić za głęboko. Podlewałam gada przez cały lipiec ze szczególną starannością, bo wyczytałam że właśnie wtedy zawiązują się pąki kwiatowe na następny rok. Zobaczymy - to jego ostatnia szansa - a potem albo na kompost albo za płot na tak zwaną 1/24
Fotki tej botanicznej oglądałam tylko w necie. Ja na razie chcę żeby ona przeżyła zimę, o kwitnieniu będziemy myśleć później...
Biały powojnik..no tak. On nawet ma oryginalną metryczkę i ja dzisiaj miałam spojrzeć na nazwę odmiany. Szkoda, że o tym nie pamiętałam jak byłam na działce wrrrr
Różyczka to tegoroczny nabytek od Wentów. Nie jest płożąca - to róża rabatowa. Nazwa odmiany - Crystal

Fotki tej botanicznej oglądałam tylko w necie. Ja na razie chcę żeby ona przeżyła zimę, o kwitnieniu będziemy myśleć później...
Biały powojnik..no tak. On nawet ma oryginalną metryczkę i ja dzisiaj miałam spojrzeć na nazwę odmiany. Szkoda, że o tym nie pamiętałam jak byłam na działce wrrrr

Różyczka to tegoroczny nabytek od Wentów. Nie jest płożąca - to róża rabatowa. Nazwa odmiany - Crystal
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu piwonie przesadza sie dopiero po 15 sierpnia i nie sadzi sie ich za głęboko chociaż czy ja wiem na temat głębokości to bym polemizowała .Chciałam sie jesienią pozbyć paru piwonii ,ale chętnych nie było . No cóż dalej zajmują miejsca .Czerwone majówki i biała z mażnięciem różu .Jeśli byłabyś chętna to przypomnij sie po 15 sierpnia.Tak wygląda ta piwonia potem usunę fotkę

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu.Tyle razy je widziałam na żywo i wiem ,że są piękne ale na foto pojedyńczo one są cudowne.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
śliczne te białe kwiatki na fotkach i fotki śliczne.

- amba19
Jadziu - odpowiedziałam na PW, Ale jeszcze raz chciałam Ci podziękować za wielkie
Grażynko - dzięki
Krysiu - miło mi że Ci się podoba
Mam nadzieję że czujesz się coraz lepiej
CDN....
Sierpień
35. Biała aksamitka.
36. Malva moschata czyli Ślaz piżmowy
37. Tygrysówka - coś mi pożarło wykopane cebulki, które zostawiłam na działce buuuu
a były takie ładne i się rozmnożyły buu
38. Biały pełny kosmos
39. Mieczyk
takie sobie fotki...

Grażynko - dzięki

Krysiu - miło mi że Ci się podoba

CDN....
Sierpień

takie sobie fotki...

- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Marysiu, nie no siedzę jak urzeczona i wgapia ślepia w te twoje białe cudowności w możliwie wszystkich odcieniach, sa cudne. Do Gdańska w końcu nie mam tak daleko więc może latem
..... 

- amba19
Agusiu - zapraszam! Przypuszczam, że do mnie na działkę możesz mieć nawet bliżej niż do Gdańska, a przy okazji możesz odwiedzić moją sąsiadkę Grażynką ( nick Księgowa, wątek Kaszubska Prowansja)
====================
Wiedziałam
Wujek Google pokazał - do Gdańska 110 km; - do Chrztowa 99 km Pakujcie się i przyjeżdżajcie wiosną albo latem 
====================
Wiedziałam

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Oczywiście ja równiez zapraszam.
Marysiu już boję się tutaj do Ciebie zaglądać,bo coraz bardziej ciągnie mnie do utworzenia białej rabatki.Nie,nie nie mogę papugować.
Marysiu już boję się tutaj do Ciebie zaglądać,bo coraz bardziej ciągnie mnie do utworzenia białej rabatki.Nie,nie nie mogę papugować.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
A ja zgapiłam od Marysi i teraz mam doła bo moja taka piękna jak Marysina nie jest.
Marysiu
cudne Twoje białaski. A widok ogólny zachwycający
.Oj, jak zatęskniłam za latem.
Marysiu

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Piękny "przegląd" Marysiu
I chyba trzeba zacząć czekać na wiosnę... 

- amba19
Dziewczyny co Wy tak smęcicie
Grażynko - dlaczego masz sobie nie zrobić jak masz ochotę? Przecież Twoja rabatka będzie zupełnie inna jak moja
Lusiu - co to znaczy - nie jest piękna! Jest i już. Zawsze kilkuletnia rabata będzie wyglądała lepiej niż taka świeżo założona, rośliny muszą się rozrosnąć a my możemy poprawić błędy które pokazują się "w praniu" że tak powiem.
Remiku - dzięki za uznanie
Czekając na wiosnę można sobie robić plany....
Ja mam koncepcję na powiększenie mojej rabatki, a wszystko przez te dwa dodatkowe białe floksy od Grażynki. No i musi być miejsce na piwonie
No i nie da się fotek wstawić.. Fotosik strajkuje

Grażynko - dlaczego masz sobie nie zrobić jak masz ochotę? Przecież Twoja rabatka będzie zupełnie inna jak moja

Lusiu - co to znaczy - nie jest piękna! Jest i już. Zawsze kilkuletnia rabata będzie wyglądała lepiej niż taka świeżo założona, rośliny muszą się rozrosnąć a my możemy poprawić błędy które pokazują się "w praniu" że tak powiem.
Remiku - dzięki za uznanie

Ja mam koncepcję na powiększenie mojej rabatki, a wszystko przez te dwa dodatkowe białe floksy od Grażynki. No i musi być miejsce na piwonie

No i nie da się fotek wstawić.. Fotosik strajkuje

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
my chyba razem kupowałyśmy tę biało-czerwoną tygrysówkę.
U mnie ona gdzieś całkiem przepadła.
A Twoja pięknie zakwitła.
P.S. Wczoraj fotosik też nie chciał pracować. Musiałam użyć tiny.

U mnie ona gdzieś całkiem przepadła.

P.S. Wczoraj fotosik też nie chciał pracować. Musiałam użyć tiny.