a mnie dzisiaj zrobił niespodziankę grudnik... jaki dostałam rok temu od Jogusi...
będzie cudnie jak wszystkie kwiatki zakwitną ale dziś musiałam pokazać ... cieszę się jak dziecko...
...zakwitła też Grabia-chyba nie przekręciłam ....
Marysiu mój grudni też cały w pąkach,lato spędził w ogrodzie ,ale jak teraz znosiłam przed przymrozkami doniczki to zauważyłam pączusie ,postawiłam na werandzie ,aby jeszcze trochę poczekał z kwitnieniem ,ale on uparciuch i tak swoje,pąkima coraz to większe
Marzenko moje grudniki to kwitna nawet na wiosnę...nigdy w grudniu... Basiu to berberys jest śliczny zdjęcie tego nie oddaje moje... Zeniu złodzieje żurawek to przykre... Agnieszko oj tam Twoje są śliczne... Małgosiu tak w tym roku mam jeszcze dużo liści na drzewach nawet budlejka jest jeszcze zielona mimo że był przymrozek,ale już aksamitki nie wytrzymały...
a ja czasami chciałabym być rybą...
Misiu nie wiedziałam, że masz akwarium., jakie śliczne.
Ten grudnik, który kwitnie wiosną, to wydaje mi się, że to inna roślina.
Rośnie u mojej Siostry i Ona mówi, że to Wielkanocnik.
Od Jagusi rośliny zawsze dobrze rosną.
Heleno witaj nie znam nazwy tego berberysa ...kupując nie pytałam wtedy mnie tak nie interesowały nazwy...
...oj rybka sobie pływa jeść jej dają i ma wszystko z głowy...
Grudnik kwitnie a mój jeszcze śpi rybki pływają ale masz dobrze................
nie patrz za okno skoro tam szaro buro, zapraszam na spacer do mojego ogrodu u mnie dziś słoneczko i coś tam jeszcze kwitnie............
Misiu masz rację ja też kupowałam roślinki i nie pytałam jak się nazywają ale będąc tu na forum
dalej nie dążam. dla mnie ważne ze mi się roślinka podoba.
Aniu do Ciebie...masz rację dopiero na Forum zaczęłam pytać o nazwy ale i tak nie nie pamiętam...podziwiam wszystkich co maja róże i Ciebie tez ...znasz wszystkie swoje piekności a masz ich
Jaki on ma kolor ten grudnik? Jakiś kremowy?
Moje wszystkie trzy szykują się do kwitnięcia.
Wielkanocnik ma troszkę inny kształt tych łodyg i jest taki bardziej wiotki.
Mam dwa ale nie chcą mi kwitnąć.