Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Teresko brawo ,ale masz porządek w ogrodzie ,wszystko posprzątane ,wygrabione - ;:63
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marzenko ;:196 Witam . Jaki porządek ???? trochę liści dzisiaj wygrabiłam na trawie - na rabatkach nie będę wybierać , niech osłaniają moje roślinki .
Czy ty rozchodniki czymś na zimę osłaniasz???????????
Co zrobić z irysami żyłkowymi - wzeszły mi - czy nie zmarzną ??? a może wziąć do doniczki i niech w domu wcześniej kwitną ???????????
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rozchodniki są bardzo wytrzymałe. Zostawiam na zimę, nie obcinam, żeby zaschnięte kwiatostany stanowiły jakąs ozdobę. Dopiero wiosną obcinam.
Ja przymierzałam się do pampasówki, bo to ulubiona trawa mojego m., ale zlękłam się tym przemarzaniem. Zobaczę jak Ci przezimuje w donicy. Może i ja się na nią skuszę?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU...ja z pampasówką mam pewne doświadczenie....miałam ją przez cztery lata w gruncie ale zawsze starannie zabezpieczałam......związywałam sznurkiem robiąc chochoła a następnie na czuprynę zakładaliśmy duży worek foliowy i tak do wiosny....piątego roku nie przetrwała bo była niezabezpieczona a to ze względu na rozmiary jakie osiągnęła.....ona nie może dostać wody do środka wtedy ginie podczas zimy.....
...na wiosnę spróbuje jeszcze raz z nią powalczyć uroczo wygląda w zimie .............jest wklejona w początkowych stronach mojego wątku....
...zabierz swoją do domku będziesz pewniejsza....
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ;:196 A młode rozchodniki - też nie trzeba okrywać?? dostałam białego , jak wsadzałam miał małe korzonki ( bardzo malutkie) i boję się o niego .
Rok temu pampasówkę nie potrzebnie ścięłam bo była bardzo duża i źle mi ją było przewieść do domu , potem jeszcze przelałam i już nie odbiła , choć była dużo , dużo większa od tej co mam teraz ;:223
Krysiu :wit Witam Cię serdecznie ;:196 Właśnie swoją trawkę dzisiaj przywiozłam do domu , tylko nie wiem gdzie ją trzymać w domu , na klatce schodowej , w piwnicy bez okna ??? doradź coś ;:180
Idę zobaczyć Twoją ;:65
Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:168
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak masz rację przybiegłam do Ciebie i oglądam ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU........ona musi przejść okres spoczynku, mając ją w donicy nie możesz zapomnieć o minimalnym polewaniu w zimie.....jeżeli klatka schodowa jest nie za gorąca to ją tam zostaw ale piwnica też będzie dobrym miejscem.... ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nawet młode rozchodniki powinny sobie poradzić. To naprawdę wytrzymała roślinka.
Trzymam kciuki za zimowanie pampasówki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu :wit Witam w moich skromnych progach ;:196 Na razie nie ma co za bardzo oglądać , może na wiosnę ale możemy powspominać i ;:136 wypić ;:108
Miłego oglądania ;:168
Krysiu ;:196 Właśnie oglądałam u Ciebie pampasówkę - była taka duża , super - szkoda że nie przeżyła . Ale piwnica bez okna - może być ??? tam trzymam większość swoich kwiatków .
Trochę powspominałam w Twoim ogrodzie ;:215
Gosiu ;:196 Dziękuje Ci bardzo ;:168
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

:wit Witaj Teresko
Zaczęłam wędrówkę od mapy by zobaczyć gdzież ta...a nie to ten Małogoszcz, chciałam wiedzieć w którym to miejscu i już wiem gdzie masz swoje "Oczka w głowie" ;:333 .Ja to zaraz patrzę pod katem moich tras, które przemierzam jadąc na Śląsk.Ostatnio jechaliśmy z Włoszczowa pociągiem, to blisko Ciebie. :D
A "oczka" podglądałam już dawno, wszystkie świętokrzyskie wątki wyoglądałam ;:218

Ileż tu kwiatów przecudnej urody ;:oj w Twoich "oczkach"..a i wszystko cudne.Będę częściej ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU....nie możesz jej przesuszyć........ja dzisiaj pobuszuję w necie za pampasówką, ale kupię na wiosnę i będę ją zimowała....a ile ja teraz mam chciejstw ;:223
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię pięknie Basiu w moich skromnych progach ;:180 ;:196 ;:168
Małogoszcz leży między Kielcami a Włoszczową ( do Kielc mam 40 km. a do Włoszczowy -30 ) .Czasami jeżdżę na dworzec północny wywożąc córcie na pociąg .
Czy " moje oczko " jest Ci po drodze ???? zapraszam ;:108
Dziękuję za miłe słowa , pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:65 ;:71
Krysiu ;:196 dziękuję za radę - tylko skąd będę wiedzieć kiedy i ile podlać ;:185
Ja też mam mnóstwo chciejstw ;:223 mam nadzieję że je zaspokoję :;230 :;230
Pozdrawiam i zapraszam jeszcze ;:168
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Ojjj, Teresa nie wiedziałam, że aż 40km masz do Kielc! Myślałam, że to tuż "za rogiem"

p.s. w obi są przeceny golteri 3,99zł, piękne sadzonki (dziś kupiłam sobie 4szt) i sporo różnych mniejszych trawek (5 i 4 zł). Astry - marcinki niebieskie w normalnej cenie 2,99 lub coś koło tego - tych jest sporo sadzonek.
Już wchodzą z choinkami, więc już ostatek wyprzedaży
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Bardzo zadbany ładnie i ciekawie zaprojektowany ogród.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arku :wit Dziękuję bardzo - te słowa dodają sił i zachęcają do dalszej pracy ;:108 Właśnie przypomniałam sobie o Bromelii - poszłam policzyć ile jest dzieciaczków - siedem i co teraz rozsadzić każde do swojej doniczki ??? Nie mam za bardzo już gdzie stawiać doniczek , wszystkie parapety zajęte , stoją też na meblach i na podłodze - przywiozłam sporo kwiatków z działki ;:223
Zapraszam ponownie ;:65
Moniko ;:196 witam ;:168 Do OBI będzie jeszcze więcej ze 45 km , ale dzięki że weszłaś do mnie . Jak tylko ciśnienie mi się uspokoi ( bo coś bardzo skacze) to jutro bym się może wybrała do Kielc . Golterie chciałam posadzić przy wrzosach - tylko nigdzie nie widziałam jej . Czy dużo było trawek???
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”