Ewo-Drewutnio - poczekaj. Tym bardziej że masz swoje roślinki pod ręką, że się tak wyrażę.
Grażynko - mówisz,- masz! Werbena jest jednoroczna. Kwitnie prawie całe lato jak się jej obrywa przekwitnięte kwiaty. Ja mam jeszcze luzy na tej rabatce i zapycham je czymś jednorocznym.
Jadziu - ja zasadniczo chciałam białego fiołka, ale na takiego który ma czysto biała płatki nie trafiłam

A fiołki w ogóle są urocze..
Klaudio - Witaj na Kaszubach

Jesteś u mnie z wizytą pierwszy raz - prawda? Zapraszam częściej, jeśli Ci się podobało
Justynko - z tą inwentaryzację to taki pomysł trochę zgapiony od Christinkrysi. Tylko ona zrobiła listę alfabetycznie. A ja sama ciekawa byłam ile tych białych roślinek nazbierałam. Kosmosy lubię od zawsze - za ich delikatność....
Olu - Dzięki! Gaura od Ciebie jest również mieszkanką tej rabatki. A fiołki(Nr 13 i 14) są bylinami! Może sobie przypominasz, że w lipcu proponowałam naszym gościom siewki?
Ewo-Constancjo nie mam
U mnie z peoniami dosyć cienko. Mam dwie różowe, z których jedna jest samcem chyba - bo nie kwitnie

Co roku obiecuję jej wypad na kompostownik, ale jakoś mi jej szkoda. Druga kwitnie przeważnie jednokawiatowo
Mam jeszcze trzecią, którą dostałam w lipcu w postaci badylka, To peonia botaniczna Dalevaya. Chuchałam na nią całe lato ale uczucia mam raczej mieszane - czy w ogóle przeżyła...
Inwentaryzacja CDN...
Czerwiec

19. Wrzosiec

20. Margaretka

21. Clematis

22. Biały mak orientalny

23. Biała szałwia

24. Orlik

25. Róża Crystal

26. Czosnek wysoki
I tradycyjnie na koniec widoczki ogólne