AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Post »

Aga witam Cię bardzo serdecznie ;:196 . W końcu znalazłam chwilę czasu żeby u Ciebie pospacerować.... chociaż muszę przyznać, że jestem zdziwiona ilością Twoich wątków ;:180 Toż Ty już Stary Forumowy Wyjadacz jesteś.
Na razie obejrzałam tylko obecny wątek i już jestem pod wrażeniem tego co stworzyłaś ;:180 , bardzo podobają mi się ostatnie kompozycje..... trawy potrafią być naprawdę piękne i świetnie komponować się z przeróżnymi roślinami....
A co do szkockiej pogody..... chyba Cię świetnie rozumiem ;:224
Pozwolisz, że będę zaglądać.....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja jeszcze wrócę do rh. Wyczytałam ostatnio, że żółknięcie liści i ich gubienie to wynik braku azotu. Wiosną możesz podać większą dawkę tego nawozu. Może przez ten filc o którym pisała Jula roslina nie mogła go pobierać z gruntu.
Ostatnie kompozycje śliczne
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Ta hortensja jest śliczna do tego pięknie liście się wybarwiają , gdzie będziesz ja przechowywać zimą ?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Wybaczcie kochani - totalny brak czasu. Złapię oddech pewnie dopiero po nowym roku ;:131 Ufff...

Geniu - ta hortensja jest ciągle w donicy. Na razie stoi cały czas na dworze. Jeżeli mocniej przymrozi to jedynie schowam ją do drewnianej altanki i to tyle. W zeszłym roku też niczym jej nie zabezpieczałam i pięknie kwitła.
Nie kwitła u mnie jedynie ogrodówka w gruncie - ale ona po prostu gniła z nadmiaru wody....

Margo - dzięki za info o tym azocie. Poprzyglądam się temu RH - moze w niedziele? Bo jutro pracuję i chyba nie dam rady szybko wrócić do domu i jeszcze za dnia zajrzeć do ogrodu....

Daffodil - witaj !!! Fajnie ze udąło ci sie zajrzeć :)
A pogody to trzeba doświadczyć ,prawda? :uszy

Nutka, Lulka, Aniu - jestem dziewczyny, jestem... mało ma czasu ostatnio, ale pocieszam się ze dzięki temu zima mi szybciej minie :;230

Majka - no i twoje doświadczenia dobitnie pokazują, ze koniecznie trzeba jeszcze w sklepie oglądac bryłę korzeniową !!! Ja niestety o tym najczęsciej zapominam...

Iguś - u mnie glina... robię co mogę, przekopywałam na początku rabaty z ziemią i piaskiem. Rośliny jakoś dają radę - jedne lepiej, inne trochę gorzej ;:131

Aguniada - evergolda mam - chyba faktycznie musze o niej pomysleć. Ale to już chyba poczeka na wiosnę.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu - frosted curls mam :) tyle że wciśnięta gdzies pomiędzy szałwię i trochę taka zabiedzona w tym roku... musze ją przesadzić na wiosnę i powinna pokazać swoje piękno :)
Ta zólta trawka to 'Acorus "ogon" - potem jeszcze sprawdze czy dobrze naklikałam bo cos mam blokadę w głowie ;:124
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga, i tak Cię podziwiam, że choć trochę masz czasu na forum, małe dzieci, praca, dom, ogródek, kobieta pracująca. ;:oj
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Dla Agaty też to samo stwierdziłam co Iga 23 z tym że ja to też przepracowałam wychowując 3-je dzieci a m. był ciągle na wyjazdach.Teraz większość potwierdza ,że pracując wykonuje się katorżnicze prace. Bo pracodawcy też żyłują ile się da., bo sami chcą na coś urobić. Pozdrawiam ;:1
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Aga, u Ciebie ta jesień ciągle pięknie wygląda na zdjęciach! A ja coraz mniej patrzę przez okna, bo jakoś zmniejszyło mi się zainteresowanie światem zewnętrznym, taki jakiś szarobury... ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Agato czekamy na" oddech" po Nowym Roku jeżeli tak planujesz to uszanujemy Twoje decyzje. . Pozdrawiam :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No myślałam że Cię zgubiłam a Ty zapracowana jesteś ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ElleBelle, Michalska - czasu mało, pracy dużo, echhhh.... dziewczyny - byle do wiosny :wit

Sure - Aguś, ja jakoś też tak niechętnie zerkam przez okna :? pada, zimo, znowu pada.... bajorko mam na trawniku. DObrze ze nie zalało i nie podtopiło moich rejonów.

Iguś - ano kobieta pracująca :lol: ale każda z nas to przechodziła, prawda ? Tutaj i tak miałam dobrze bo na młodszego oseska wzięłam sobie tradycyjny urlop macierzyński :)

Grudzień się zaczął, pogoda płata psikusy. Generalnie u mnie zimno, deszczowo, czasem śniegiem też sypnie. Roślin nie zabezpieczałam - jedynie pod róże sypnęłam niewielkie kopczyki z kory i to tyle. Znowu u mnie zapowiadają zimę stulecia, ale czy to się sprawdzi ? Taką zima straszyli w zeszłym roku, ale mrozów nie było i śniegu też prawie wcale. Zobaczymy jak będzie teraz.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Aguś! A ja mam przeczucie, że ta zima lekką nam będzie... zobaczymy, czy się sprawdzi, ale tego nam życzę :)
Tu lekko przyśnieżone, niewielki mrozek... da się przeżyć taką zimę :)
Miłego!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojjj, Aguś - jak ja bym chciała żeby Twoje przeczucia się sprawdziły !!!!!!!!! Tu nawet niewielka warstwa śniegu paraliżuje miasto, i to wtedy dopiero jest tragedia ! Kierowcy nie mają opon zimowych, miasto staje! Korki sa gigantyczne !!! Brrrr... aż mi skóra cierpnie na samą myśl :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, dobrze Cię rozumiem, bo sama nie znoszę zimy w kontekście dojazdów i w ogóle poruszania się po mieście... może nie będzie źle!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podobnie jest w Irlandii. Oni nie tylko nie mają opon zimowych, ale także: łopat do odśnieżania i skrobaczek do szyb. Mój eM opowiadał, że widział, jak srobali szyby kartami kredytowymi :;230 No i brat opowiadał, że na lotnisku w Londynie nie ma, jak u nas, całych ekip i sprzętu do odśnieżania. W zeszłym roku odśnieżali imigranci z Indii z łopatami :;230 A oni koczowali w lotniku, aż odśnieżą i samolotu ruszą...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”