maria.k55 pisze:Ilonko - Wandziu - uśmiałam się z was, kiedyś na forum czytałam, jak jedna z forumek ma słabość do róż, nie ma gdzie sadzić, ale nadal kupuje, jaką toczy walkę serca z rozumem. To samo mogę powiedzieć i o sobie, żeby kupić nową różę, muszę wyeksmitować starą i to przemeblowanie wciąż trwa bo ogródek się nie poszerza.
Witaj Madziu - Augusta Luiza to bardzo wdzięczna róża, a czy szczególnie wymagająca, chyba nie - pielęgnacja jednakowa jak u pozostałych.
Ilonko - ta bordowa róża to Astrid Grafin von H., już ją wczesniej pokazywałam.
Piękne róże Marysiu
W przeszłości też wydałam sporo róż, tylko jedna wylądowała w śmietniku, była taką brzydulą ,że aż wstyd mi było komuś ją dać A najpierw tak na nią polowałam
Witajcie - goście się rozjechali, święta zaliczone, pogoda dopisała i teraz można usiąść do kompa i zobaczyć co słychać na FO.
Rewi-Ewuniu dzięki za odwiedzinki, różyczki Gloria Dei i Augusta to już klasyka różana, są wdzięczne i trzeba je mieć w kolekcji.
Monikwiaty-Moniko - na kompost idą takie róże, które są np: przemarznięte, albo żle szczepione, natomiast te, które nadają się do dalszej uprawy zmieniają właścicieli.
Ewa w - Astrid Grafin ... bardzo mocno pachnie i jest piękną różą, tylko np: u mnie rośnie siodłowato co nie bardzo mi się podoba, ale na wiosnę skrócę ją mocniej dla lepszego uformowania.
Kasia_rom - dzięki Kasiu za pochwałę różyczek, też dużo róż musiałam oddać, ale tylko dlatego, że były nie trafione gabarytowo np: Westerland rozrósł się u mnie w potężny krzaczor i zagłuszał mi inne róże, wspomniana wcześniej Angela też rosła szeroko ale to typowo parkowa więc miała prawo. Na początku nie mamy takiej orientacji w rozmiarach róż i kupuje się co się podoba, dopiero póżniej zaczynają się problemy i szukamy im nowych opiekunów.
Witaj Maryniu,
ja wiernie jestem zakochana w Gloria Dei, ta róża zawsze mnie zachwyca gdy ją widzę.
Będę uważna i często Cie pytała o róże, już jestem pogubiona co kupić dalej i nie jestem awangardowa , jakoś wolę klasykę .Podoba mi się Madame Hardy, znowu biel i róż dominują w mojej palecie barw. Co Ty na to , czy znasz tą różę?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Marysiu ależ miałaś wspaniale ukwiecony taras, prawdziwy kolorowy busz, rośliny dorodne i piękne. Odpoczynek na nim musiał być prawdziwą przyjemnością....i śliczna ogrodniczka na nim przechadza się z konewką