Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Iga Twoje siewki są juz takie jak moja trawka jak ja kupiłam. Ja u siebie nie zauważyłam zadnych jej siewek choć nie plewiłam blisko nich zbyt dobrze, a sporo się tych nasionek wysypywało. Mam nadzieję że uda nam się je przezimować.
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iguś!
Trawę obcinasz najzwyklejszym nożem?
Toż Ty jesteś super profesjonalista!
Ja różnych sztuczek już próbowałami i zawsze wychodzi mi mniej lub bardziej szarpana!
Trawę obcinasz najzwyklejszym nożem?

Toż Ty jesteś super profesjonalista!

Ja różnych sztuczek już próbowałami i zawsze wychodzi mi mniej lub bardziej szarpana!

Marta
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
dorodne sadzonki tej trawy porosły
no własnie ja też jestem ciekawa jak je w domku przezimujesz? nie będzie za ciepło ?

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Leokadiu, zastanawiam się, bo przecież na ogrodzie to nawet powyżej 30 stopni bywa. Może zaniosę na widny, nieogrzewany stryszek, tam zima jest 6 stopni.
Martusiu, odkopałam stare zdjęcia jak kiedyś dziewczynom pokazywałam jak tnę, teraz już tak robię tylko na niewielu rabatach, bo większość ma obrzeża z kostki.
Iwonko, te siewki to nie spod rośliny, tylko znalazłam na całym ogrodzie, nawet w najdalszym kacie.
Tak obcinamy boczki rabat.

Martusiu, odkopałam stare zdjęcia jak kiedyś dziewczynom pokazywałam jak tnę, teraz już tak robię tylko na niewielu rabatach, bo większość ma obrzeża z kostki.

Iwonko, te siewki to nie spod rośliny, tylko znalazłam na całym ogrodzie, nawet w najdalszym kacie.

Tak obcinamy boczki rabat.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Iguś a zadołować trawki gdzieś w zacisznym miejscu w ogrodzie.....nie wytrzymają zimy?
Dzięki, że pokazałaś swój sposób na obrzeza rabat
Ja mam nóż do dorni, ale twój sposób jest szybszy
Dzięki, że pokazałaś swój sposób na obrzeza rabat

Ja mam nóż do dorni, ale twój sposób jest szybszy

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Ostnice świetnie wyglądają na parapecie ale ja bym Ci radził przenieść je na strych. Ja moje też już zabrałem z zewnątrz i pierwszy raz spróbuję ją przechować. Z pampasówką mi się udało to może i tym razem też.
Patrząc na Twoją naparstnicę myślę, że u Ciebie nie było tak źle
Patrząc na Twoją naparstnicę myślę, że u Ciebie nie było tak źle
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iga, widzę, że z Ciebie niezły nożownik 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Madzia nawet z nią nie polemizuj, gdy ma nóż w dłoni bo ja się odsuwam nawet przy jej małej łopatce
Chociaż pamietam, że Ty się niczego nie boisz
Ale na poważnie
Igo zbierałaś nasionka z tych traw przy tarasie?

Ale na poważnie
Igo zbierałaś nasionka z tych traw przy tarasie?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Bardzo tutaj ładnie i ciekawie.
Wpisuję się, żeby wrócić w wolniejszym czasie. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Witaj Dolospermo
A jak masz na imię???
Ilonko, nasiona, a po co, kupowałam za 1 zł, wiosną. Ale jak Panienka chce.
Madziu, ja
u Ciebie to Lucynka miała nóż przy sobie.
Jacku, mam wrażenie, że mróz -6 na termometrze był oszukany.
Powiadasz na strych.
Zrobimy tak, 2 wylecą na strych , a 2 zostawię na parapecie, robimy eksperyment.
Reniu, u nas zimy takie, a nie inne, wiec o zacisznym miejscu nie ma mowy, mogłabym spróbować w szklarni, ale nie chcę psuć rabaty tarasowej, jest tak piękna aż do wiosny.
A siewki, jak nie uda się przechować kupimy nowe.
To nie widać późnej jesieni.

Ilonko, nasiona, a po co, kupowałam za 1 zł, wiosną. Ale jak Panienka chce.

Madziu, ja

Jacku, mam wrażenie, że mróz -6 na termometrze był oszukany.

Zrobimy tak, 2 wylecą na strych , a 2 zostawię na parapecie, robimy eksperyment.

Reniu, u nas zimy takie, a nie inne, wiec o zacisznym miejscu nie ma mowy, mogłabym spróbować w szklarni, ale nie chcę psuć rabaty tarasowej, jest tak piękna aż do wiosny.
A siewki, jak nie uda się przechować kupimy nowe.

To nie widać późnej jesieni.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Igo ale pięknie i kolorowo,tak kolorowo masz przez cały sezon i nawet w zimie gdy nie ma śniegu,a pamiętam jak dziwiło mnie gdy kiedyś narzekałaś na brak kolorów:) Rabaty wyglądają cudnie, czy od trawnika nic je nie oddziela?wystarcza samo podcinanie?
Iguś jak zwykle pokazujesz śliczne rabaty
A to liściaste obok n.futra to dziewanna ?ostatnie zdjęcie?

A to liściaste obok n.futra to dziewanna ?ostatnie zdjęcie?
-
- Kontakt:
Moniko, może nie tyle narzekałam co się usprawiedliwiałam, bo choć faktycznie kolory są to nie ma buchajacych kolorowymi kwiatami rabat.
Cześć rabat jest już wykończona kostka granitową, Piotrek robił w zeszłym roku. W tym były inne prace ziemne, i reszta ogrodu czeka.
No tak, szukam zdjęcia dla Ciebie by pokazać obwódki i takie wpadło mi w oko. Zupełnie inny temat, ale uroczy.
Trochę maja w listopadzie.

Ooo, mam, to są obwódki.

Madziu te liście to naparstnica, te siewki, które namiętnie wydawałam w tym roku, mam tego jeszcze cały ogród, tylko czy przezimują???
Cześć rabat jest już wykończona kostka granitową, Piotrek robił w zeszłym roku. W tym były inne prace ziemne, i reszta ogrodu czeka.

No tak, szukam zdjęcia dla Ciebie by pokazać obwódki i takie wpadło mi w oko. Zupełnie inny temat, ale uroczy.
Trochę maja w listopadzie.
Ooo, mam, to są obwódki.
Madziu te liście to naparstnica, te siewki, które namiętnie wydawałam w tym roku, mam tego jeszcze cały ogród, tylko czy przezimują???
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Laska to było mówić, że to taniocha 

Pozdrawiam - Ilona
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Igo jak cudnie zobaczyć i maj i teraźniejsze zdjęcia. Każdy ogród jest ciut inny i każdy uroczy . Jedne są typowo różane i tez do nich wzdychamy,Twój to mistrzostwo żurawkowo- hostowo - trawkowe. Mam nadzieję że moja tegoroczna praca przy obwódce z żurawek będzie choć odrobinę sprawiała mi taką radość przy spoglądaniu na nią ,jak ogromną odczuwam przy każdej wizycie u Ciebie:) Wiem nie można mieć wszystkiego,ale kto powiedział że nie możemy mieć różnych zakątków?:) Ja mam już swój żurawkowy,powoli dopełniają go hosty,mam nadzieję wzbogacić się o kilka jeszcze wiosną. Mam do Ciebie pytanie,czy wśród żurawek panuje ogólna zasada które radzą sobie na słonku ?np. czerwone? czy tylko konkretne odmiany?Ślicznie dziękuję za te piękne zdjęcia i ile byś ich nie wstawiała to zawsze mi mało,pozdrawiam:)