Ogródek Przemka cz.1
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
też tak mi się wydaje więc musimy pomyśleć nad transpotrem ... szkoda że jeszcze nie mam prawka jazdy ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze się nie załamujcie. Wy z Wrocławia to i tak macie dobrze-pod koniec czerwca mogę troszkę przywieźć. Pan Zygmunt bąknął coś o dodatkowym zatrudnieniu 2 ludzi, o ew. dodatkowej opłacie za pakowanie np. 30-40gr od roślinki a ponieważ "troszeczkę" zrobił mnie w konika to niech i on troszeczkę pogłówkuje. Co do paczek i ich wysyłania przeze mnie. Nie mam doświadczenia jak to robić ale jak nie będzie innego sposobu to trudno-mogę się poświęcić. Padały dzisiaj słowa: długie wióry, taśmy, opakowania, kartony. Przecież Wy też jakoś wysyłacie swoje roślinki i jest O.K.
- k-c
- Przyjaciel Forum
ja tylko zabezpieczam rośliny by doniczka była stabilna i nie ruszała się i by ziemia z doniczki się nie wysypywała - wtesy może jechać nawet do góry nogami a i tak przeżyje i będzie się miała dobrze - zimą jest gorzej bo trzeba robić warstwy izolacyjne by nie przemarzły - ale latem to luzik
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
tylko z tą opcją było by potrzebnych dwóch kierowców - by jeden nie padł z wykończenia w czasie drogi ....Monika76 pisze:Wysłanie paczki dla jednej osoby nie byłoby raczej dla Przemka problemem, ale nas jest więcej...i z tym może być gorzej.
Najlepszy byłby wyjazd np. w nocy tak żeby być rano...wizyta u p.Zygmunta...i wracamy
ale było by to fajne bo można by pooglądać roślinki

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Leciałam na łeb, na szyję coby załapać sie na listę
Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest kurier. Przeciez to może byc nawet ok 100 sadzonek
Przy takiej opcji wysyłki wystarczy do kilku kartonów zapakować doniczki albo woreczki z sadzonkami i odrobiną ziemii i w drogę...
Klika sadzonek poczta ok, ale tyle
Może poszukamy w necie usług tego typu, zorientujemy sie w cenach.
Przemek ma rację, niech p.Zygmus tez troszke się zaangażuje bo ma w nas dobrych klientów, chyba że biznes mu tak dobrze idzie, ze detal za bardzo go nie interesuje.

Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest kurier. Przeciez to może byc nawet ok 100 sadzonek

Klika sadzonek poczta ok, ale tyle

Może poszukamy w necie usług tego typu, zorientujemy sie w cenach.
Przemek ma rację, niech p.Zygmus tez troszke się zaangażuje bo ma w nas dobrych klientów, chyba że biznes mu tak dobrze idzie, ze detal za bardzo go nie interesuje.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jest właśnie ten problem Gizuniu, że facet nie nastawia się na klientów detalicznych. On handluje z dużymi centrami ogrodniczymi a na detal nie ma za bardzo czasu.
Proponuję z naszym problemem przespać się a jutro na pewno coś sensownego wymyślimy. 100 sadzonek to tylko 9 skrzyneczek. Ostatnio z Kaziem mieliśmy 10 skrzyneczek. No ale dojdą jeszcze Wasze powojniki. Czekajcie na listę i na zdjęcia a teraz zajmijmy się naszymi ogródkami.

Proponuję z naszym problemem przespać się a jutro na pewno coś sensownego wymyślimy. 100 sadzonek to tylko 9 skrzyneczek. Ostatnio z Kaziem mieliśmy 10 skrzyneczek. No ale dojdą jeszcze Wasze powojniki. Czekajcie na listę i na zdjęcia a teraz zajmijmy się naszymi ogródkami.