Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Magda - też jestem na etapie czekania na "koncepcję" ;:65
Świetnie, że wybrałaś robinię. Pink Cascade mam na swojej liście, co prawda nie w szpalerze, ale do zakątka brzozowego. Jakoś tak mi tam pasuje w otoczeniu brzózek. Co sądzisz?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Strasznie mi się podoba robinia i mnie męczy od wiosny :D Trochę się przestraszyłam tej jej łamliwości, bo u mnie przy wiatrach i śniegach to chyba ryzykowne...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu, niestety nie znalazłam zdjęć, które mogłabym wkleić. Będziesz musiała osobiście wiosną przyjechać i na własne oczy zobaczyć :wit

Aniu czar_na też tak uważam ;:108

Iwona brzózki wg. mnie pasują do robinii. Też czekasz na koncepcję fachowca ;:136 , no widzisz kolejny wspólny element między nami :wink:

Aniu sweety, mam te same wątpliwości, poniewaz teren u mnie otwarty i wiatr hula bardzo mocno. No i psinki moje malusie, które potrafią ogonem w akcie radości zmieść małe dziecko z powierzchni chodnika a co dopiero kruchą robinię :? Dlatego też wybór odmiany 'Pink Cascade' bo ona podobno najmniej krucha ze wszystkich, ale czy to prawda to potwierdzi autopsja.
Będę królikiem doświadczalnym w uprawie Robinii w warunkach ekstremalnych Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To ja może poczekam...??? Ale ogon mojego psa nic z tego świata nie zmiecie, może poza kurzem :;230
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Moje pieski bardzo mocno mnie ograniczają, jeśli chodzi o aranżację dookoła domu.
Wykopują mega wielkie dziury, bo przecież piłeczka musi mieć wygodnie, prawda? Zjadają krzaki, bo to witaminki. Biegają z "patyczkami" wielkości brzozy w pyskach, które to patyczki ktoś przygotował jako stemple potrzebne do budowy przyszłego garażu lub bezczelnie wyciągając je z ziemi ( wisienki i jabłonki). O zeżartych ozdobach ganku, typu kosze i lampki nie wspomnę...
kochane psinki :lol:

Jak zniszczą nowa rabatę to eksmisja normalnie :lol:
Razem z kotami polecą, bo od dwóch tygodni poszukuję producenta mysich bobków w domu a koteczki (szt. 4) w tym temacie wykazują stoicyzm i nadzwyczajną bierność...Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta robinia Kasiek cudna. Trzymam też kciuki za Twoje pomysły, może akurat w tym miejscu się sprawdzą robinie.
A psy to wiadomo, często albo one albo ogród, dlatego mój ogród ma wewnętrzne ogrodzenie przed tymi szkodnikami. A wyciąganie drewna przygotowanego do kominka to też standard. Roznoszą po całej działce ;:224
Powodzenia i czekamy na tę nową koncepcję :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu trzymam zatem kciuki za poszukiwania robini w odpowiedniej odmianie i cenie. Będzie slicznie ;:167. Sorki, ze sie czasem dopytuje o rzeczy, które były poruszane w wątkach, ale zwyczajnie czasami nie mam czasu zeby wszystko doczytac. Tym bardziej jak wątek leci jak szalony.

To co piszesz o siersciuchach jest mi doskonale znane ;:124. Moj M czasem mówi, kurde u sąsiadów tak czysciutko, ladniutko, a u nas wiecznie jakieś patyki, poduszeczki walajace sie po trawniku...drewutnia, to najlepsze miejsce dla mojej labradorki, o wyciagnietych roślinach z ziemi już nie wspomnę. Jednak nie zamienilabym życia bez zwierzakow dla czystego trawnika ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

To ja tylko jeszcze dodam, że te robinie i mnie się bardzo podobają. Mają spore te swoje kwiatuszki. Zresztą podobne są ogólnie do lilaków Meyera. Ciekawa jestem, czy trzeba je podcinać, formować?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aprilku , lulka też nie wyobrażam sobie mojego domu bez zwierząt.
W dzieciństwie chciałam być Panią Gucwińską albo weterynarzem :lol:
Aczkolwiek nakaz eksmisji tych niszczycieli czasami wisi w powietrzu ;:181

Wandziu z tego co zdążyłam się dowiedzieć, to raczej będzie trzeba je formować. Ale w szpalerze jak korony się połącza i zaczną lekko przewieszać razem, to nie wiem czy będzie taka potrzeba. Czas pokaże. Lilaki Meyera bardziej kojarzą mi się z Budlejami Davida :D
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Magda! :)
Śmętnie dziś strasznie... u Ciebie też tak mgliście i pochmurno?
Kiedy możemy się spodziewać koncepcji? Kojarzę drugą połowę listopada, ale nie na pewno ;-)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś :wit pogoda faktycznie niezbyt zachęcająca, ale jak patrzę na zdjęcia z Twojego ogrodu chociażby, to już wolę moją opcję bezśnieżną i tylko deszczową :D Poza tym kalosze ładne mam to jest okazja do lansu, a co! :lol:
Koncepcja w drugiej połowie listopada, dobrze pamietałaś. Nawet dzwoniłam do tej pani, żeby o mnie pamiętała i nie przedłużyła już i tak odległego terminu:wink:
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Jestem przeciekawa co wymyśli pani projektant :) Dostaniesz wersję elektroniczną? Wrzucisz nam koncepcję do 'oceny'? ;)
Szczerze mówiąc, to czasem mnie kusi, żeby wrzucić do dopracowania zaprzyjaźnionej projektantce mój obecny ogród.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

No pewnie, że wrzucę, nie tylko do oceny ale tez do pomocy w aranżacji 8-)
Przecież mój ogród bez Waszej pomocy może skończyć marnie, jako zbiór popularnej odmiany roślin 'Muszętomieć'.
Dostane projekt tylko koncepcyjny, czyli "wypełnienie" tych kształtów będę konsultowała z Wami ;:108

Uważam, ze takie świeże spojrzenie moze wnieść wiele korzyści w dotychczasowy wygląd każdego ogrodu. Ja wszelkie uwagi dotyczące ogrodu, czy wnętrzom w domu chętnie przyjmuję, nawet jeśli nie zawsze są bliskie mojemu poczuciu estetyki ;:333
Człowiek jest w jakiś sposób zasugerowany swoja wizją i ciężko coś nowego wymyślić.
Ale szczerze mówiąc, u Ciebie to nie wiem czy jakakolwiek projektantka odważy sie zmierzyć z mistrzostwem jakie prezentujesz Aga 8-) Przecież Ty masz tyle świetnych planów na wiosnę, to po co straszyć projektanta? :lol:
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Magda, jakie mistrzostwo, proszę Cię... przecież widzisz ile ja mam 'genialnych' planów na zasadzie coś mi się u kogoś spodoba i też 'muszętomieć', gdzie u mnie pasuje dana roślina jak wół do karety. Tak to działa niestety i zachowanie wstrzemięźliwości u ogrodników jest ogromną sztuką.
U Ciebie jest ogromne pole do popisu i potencjał... każdy patrzy na Twój ogród inaczej i rad dostaniesz mnóstwo; grunt, żebyś wynosiła tylko te pomysły, co do których naprawdę jesteś przekonana, a co istotniejsze, żeby warunki jakie zapewni danym roślinom Twój ogród i jego uwarunkowania, były właściwe.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Otóż to kochana ;:136 Nic dodać nic ująć.

Ale zdania na temat Twojego ogrodu nie zmieniam. Jest super.
A projektantka na pewno to potwierdzi ;:108 Myślę, że dla spokoju swojego i domowników zleć ten projekt 8-) :wink:
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”