I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
Jak jeszcze Misiu kapusta się uda to będę z siebie dumna i na podłoże będzie ach!
Mniam. Daj dużo kapusty, Maseczko, żeby starczyło dla nas wszystkich, wygłodniałych łasuchów z FO. 

Wpadłam zobaczyć jesień w twoim ogrodzie, a tu zima 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu czy u Ciebie też tak zimno, u mnie prawdziwa zima, wczoraj prawie przez cały dzień sypało, a teraz jest -4. Aż się boję iść na działkę.
- Maska
- Kontakt:
Linetko dawno nie kisiłam i nie wiem co z tego wyjdzie, ale co tam jak wyjdzie będzie radość z własnej kapuchy!
Izo tak jak pisałam w wątku o jesieni wklejam 100 % zimę! Ale to się na pewno zmieni!
Lidziu tak jak na zdjęciach, ale jest -0,6 a odczuwalna nawet lepsza bo wydawało mi się , że już jest powyżej zera i poszłam sprawdzić temperaturę. Na horyzoncie się przejaśnia i chyba będzie dzisiaj trochę słońca.
Czego i Wam moi Drodzy życzę, bo chyba jeszcze za wcześnie na ponure dni

Izo tak jak pisałam w wątku o jesieni wklejam 100 % zimę! Ale to się na pewno zmieni!

Lidziu tak jak na zdjęciach, ale jest -0,6 a odczuwalna nawet lepsza bo wydawało mi się , że już jest powyżej zera i poszłam sprawdzić temperaturę. Na horyzoncie się przejaśnia i chyba będzie dzisiaj trochę słońca.
Czego i Wam moi Drodzy życzę, bo chyba jeszcze za wcześnie na ponure dni

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
U nas też nadal zima, rano 0 stopni, śnieg jak lezał tak leży, sprawdzę po południu czy w mieście też jest, bo może to tylko u nas w kotlince, a wszędzie indziej jesień z powrotem?
Ja też dziś walczę z kiszonką: nadejdzie chwila prawdy, czy kapusta ubijana spracowanymi rękoma M ukisiła się jak trzeba

Ja też dziś walczę z kiszonką: nadejdzie chwila prawdy, czy kapusta ubijana spracowanymi rękoma M ukisiła się jak trzeba

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu u mnie już słonko na całego wysyłam trochę 

- Maska
- Kontakt:
Pati ja się u Ciebie produkuje a TY u mnie
. Miałam taką kiedyś metodę; Szatkowaną kapustę soliłam w dużym garze, a po 3-4 dniach ubijałam w słoikach (raz tak ubijałam że wyszła drugą stroną
) zakręcam i chyba po jakimś czasie pasteryzowałam ale to muszę specjalistki mojej koleżanki dopytać. Na razie pierwszy etap za mną!
SŁOŃCE ŚWIECI! Hurra białe tego nie lubi, bo jest ok.0.
-- 30 paź 2012, o 09:51 --
ANIU Dobra Wróżko u mnie też!

SŁOŃCE ŚWIECI! Hurra białe tego nie lubi, bo jest ok.0.
-- 30 paź 2012, o 09:51 --
ANIU Dobra Wróżko u mnie też!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysieńko jestem,kisisz kapuchę a to na podłoże wpadnę,słoneczko u mnie też świeci ale co z tego jak wczoraj zasypało mnie całkowicie,czuję się jak w grudniu i to takim z lat 70-tych
jedynie psy mają radochę bo nurkują w śniegu,słoneczko świeci ale nie ma szans aby sobie poradziło z tą pierzyną

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Taka własna kiszona kapustka to wspaniała sprawa....ja będę kisiła niestety później, pewnie w połowie listopada . Ja po ukiszeniu porcjuję i zamrażam w woreczkach.
- Maska
- Kontakt:
Marysiu u mnie nie nasypało przez noc nic, bo ślad po koszyku z kapustą do rana pozostał. Zapowiadają słońce, ale wieczorem deszcz ze śniegiem. Nie o to mi chodziło
Marysiu a jak zasypane to pieski wiedzą gdzie mogą baraszkować ? a gdzie są grządki?
Agnieszko czy do pewnego momentu kisisz w jednym naczyniu, a potem rozdzielasz? Mrozisz, że nie pasteryzować?

Agnieszko czy do pewnego momentu kisisz w jednym naczyniu, a potem rozdzielasz? Mrozisz, że nie pasteryzować?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, dzięki za odwiedzinki u mnie. Widzę, ze u Ciebie smakowitości się robią, mniam mniam. Przyznam szczerze, ze muszę przejść na dietę, a jak czytam takie wpisy jak u Ciebie to aż mnie ściska tak bym sobie podjadła...
U mnie rano trochę dosypało, ale wczoraj i dziś w dzień topnieje to białe. Bałwan się skrzywił na słoneczko i przechylił się
U mnie rano trochę dosypało, ale wczoraj i dziś w dzień topnieje to białe. Bałwan się skrzywił na słoneczko i przechylił się
- Maska
- Kontakt:
Marzenko mnie też się humor poprawił jak zobaczyłam słońce i okno można w domu otworzyć, świeżego powietrza wpuścić, mózg przewietrzyć!
Na dietę to na wiosnę przejdź a teraz staraj się nie omiatać wszystkiego po drodze to już będzie dobrze. Powodzenia w nowym wątku!

- Maska
- Kontakt:
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Marysiu, zamroź trochę kiszonej kapusty, a może i podłoże też
Jak przyjadę w odwiedziny to zdegustuję, bo nie ma to jak w realu
, a nie wirtualnie.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;