Dom
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dom
Justynko też mam takiego kotka (Maćka) tylko nasz ma trzy białe skarpetki (czwartą zgubił) , pomiziaj go proszę ode mnie.
Czy to Twoje droga do domu? W tle widzę kredensik.
Czy to Twoje droga do domu? W tle widzę kredensik.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale Wy fajni jesteście 
Paputku - napisz o serach, bardzo Cię proszę. Chciałabym się od Ciebie pouczyć. No i nie zapominaj, że nadchodzi czas na naukę szydełkowania!

Paputku - napisz o serach, bardzo Cię proszę. Chciałabym się od Ciebie pouczyć. No i nie zapominaj, że nadchodzi czas na naukę szydełkowania!
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
Małgosiu
Jak zrobię pierwszy ser to powkładam zdjęcia- moja Mama pracowała w mleczarni i obiecała pomóc, koleżanka też doradziła.
Na szydełkowanie się szykuję powolutku
A na zdjęciach własnoręcznie ulepiona doniczka
i kilka innych między innymi Czarek na miejscu wysypanym żwirem, na którym ma w przyszłym roku stanąć huśtawka zrobiona przez M
planuję obok i za huśtawką nasadzenia jakiś pięknie pachnących roślinek- już nie mogę się doczekać!
malinki z ogródka

Jak zrobię pierwszy ser to powkładam zdjęcia- moja Mama pracowała w mleczarni i obiecała pomóc, koleżanka też doradziła.
Na szydełkowanie się szykuję powolutku

A na zdjęciach własnoręcznie ulepiona doniczka

i kilka innych między innymi Czarek na miejscu wysypanym żwirem, na którym ma w przyszłym roku stanąć huśtawka zrobiona przez M

malinki z ogródka

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Justynko doniczka taka jakiej nikt nie ma. Coś sobie przypominam, że masz koleżankę z piecem do wypalania, ale i widzę szkliwiona !Piękne papryczki jeszcze rośną i malinki - pycha! Jakie pachnące chcesz wsadzić koło huśtawki?
-
Melisę posadź, miętę i i oregano. Melisa tworzy spore krzaczory, a kępy oregano pięknie kwitną całe lato. A jak dorzucisz lawendę, to już masz ogródek ziołowy koło huśtawki i będzie przyjemne z pożytecznym.
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41

Krzysiek
-
I szałwię!
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Maliny - masz jeszcze maliny, niemożliwe ?
Doniczka pierwsza klasa znalazła by wiele potencjalnych interesantów w tym mnie
Czarek ?? Czy to imię Twojego psa ?? Jeżeli tak to witaj bo mój też tak się wabi tyle, że jest czarny jak czarek
Doniczka pierwsza klasa znalazła by wiele potencjalnych interesantów w tym mnie

Czarek ?? Czy to imię Twojego psa ?? Jeżeli tak to witaj bo mój też tak się wabi tyle, że jest czarny jak czarek

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
Witam ciepło w paputowym domu.
"Zima na ramiona moje spadła......"
Dom ma nowego lokatora jest to malutka sunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu - zdjęcia wkrótce.
Aga maliny był i już po malinach, spadły śniegi a jeszcze miałam nadzieję na zbiory. Czarek to piesek - rudy piesek
na zdjęciu wraz z M robimy szalunki pod schody - 2 dni przed śniegami. Poradziliśmy sobie koncertowo: zaszalowaliśmy , ukręciliśmy beton w betoniarce i zalaliśmy. Kupiliśmy piękny łupek na schody i kawałek chodniczka przed domem. Kamienie na murek pozbieraliśmy z rzeki - świetnie się brodziło po rzece!
Na kolejnym moje wiejskie ukochanie krajobrazy.

"Zima na ramiona moje spadła......"
Dom ma nowego lokatora jest to malutka sunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu - zdjęcia wkrótce.
Aga maliny był i już po malinach, spadły śniegi a jeszcze miałam nadzieję na zbiory. Czarek to piesek - rudy piesek

na zdjęciu wraz z M robimy szalunki pod schody - 2 dni przed śniegami. Poradziliśmy sobie koncertowo: zaszalowaliśmy , ukręciliśmy beton w betoniarce i zalaliśmy. Kupiliśmy piękny łupek na schody i kawałek chodniczka przed domem. Kamienie na murek pozbieraliśmy z rzeki - świetnie się brodziło po rzece!
Na kolejnym moje wiejskie ukochanie krajobrazy.

-
Justynko, moja babcia miała taka wannę w piwnicy, w tzw. pralni (poniemiecka willa niedaleko Wrocławia). Była też w tej piwnicy budowla w kształcie sześcianu, która miała u góry ogromną nieckę na wodę, a u dołu paliło się, jak w piecu. No i tę gorącą wodę wlewało się do wanny, właziłyśmy tam razem z siostra, a po kąpieli wodę wylewało się na podłogę, w której był odpływ. Takie proste!
Te kąpiele w piwnicy były przy okazji wielkiego prania, bo wtedy paliło się w tym piecu i grało wodę. Do normalnego użytku była normalna łazienka z emaliowaną białą wanną, ale dla nas oczywiście większą atrakcją były ta kąpiele piwniczne.
(Ups, co ja widzę, co ja piszę? gdzie to zdjęcie z wanną? przed chwilą je widziałam!)
Te kąpiele w piwnicy były przy okazji wielkiego prania, bo wtedy paliło się w tym piecu i grało wodę. Do normalnego użytku była normalna łazienka z emaliowaną białą wanną, ale dla nas oczywiście większą atrakcją były ta kąpiele piwniczne.
(Ups, co ja widzę, co ja piszę? gdzie to zdjęcie z wanną? przed chwilą je widziałam!)
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj, jestem pod wrazeniem ,macie tyle planów zyczę wam powodzeni zrealizowania ich ,bardzo fajnie urządona kuchnia ,piękne wyroby gliniane uwielbiam takie 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;