Mój kawałek raju
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek raju
To jego pierwsza zima?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No przecież to prezent urodzinowy Moniki a było to 12.06 a Pusia ma 8 miesięcy tak wynika z metryki,to pierwszej swojej zimy podejrzewam nie widziała
a teraz siedzi ze ną cały dzień w ogrodzie bo jak zostawili u mnie no to przekwalifikowałam ją na psa ogrodnika,uciorana w blocie,ale jak jej zimno no to obcięta skarpeta w sam raz 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu zima na całego u Ciebie ,u mnie tylko przymroziło
Pieski śliczne

Pieski śliczne

- Maska
- Kontakt:
Marysiu nie pamiętałam, że piesek był malusi i zimę na początku roku mógł przeżyć, bo pies wychodzi na toaletę od małego. Ja będzie większy mróz to musisz mu boteczki sprawić!
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Oj Marysiu, co Ty wiesz o śniegu?
A tak serio, to bardzo bardzo poproszę o szczepkę tego herbacianego grudnika jak przestanie kwitnąć oczywiście, śliczny jest.
A z tego opisu jak to 4 łapy na raz do góry, to oboje z kolegą w pracy rechotaliśmy, to tak jak jego mamy kot. On tak reaguje na trawę.
A tak serio, to bardzo bardzo poproszę o szczepkę tego herbacianego grudnika jak przestanie kwitnąć oczywiście, śliczny jest.
A z tego opisu jak to 4 łapy na raz do góry, to oboje z kolegą w pracy rechotaliśmy, to tak jak jego mamy kot. On tak reaguje na trawę.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu widzę, że u Ciebie też regularna zima. Biednym pieskom marzną łapki, trzeba by buciczki jakieś uszyć maleństwu.
Jak mieliśmy suczkę Nicolle, to zimą jadąc do moich rodziców chodziliśmy na pociąg dobry kawałek drogi (wtedy nie było jeszcze u nas autobusów miejskich). Tak bardzo marzły jej łapy, że uszyłam jej butki z filcu. Dumnie w nich chodziła i była zadowolona, a to wcale nie był mały piesek.
Miłego i trochę cieplejszego dnia życzę.
Jak mieliśmy suczkę Nicolle, to zimą jadąc do moich rodziców chodziliśmy na pociąg dobry kawałek drogi (wtedy nie było jeszcze u nas autobusów miejskich). Tak bardzo marzły jej łapy, że uszyłam jej butki z filcu. Dumnie w nich chodziła i była zadowolona, a to wcale nie był mały piesek.
Miłego i trochę cieplejszego dnia życzę.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu jesteś niesamowita! 

- mar33
Wiolu to było mało śniegu wczoraj nam dowaliło do oporu,10 minutową trasę wczoraj pokonałam w 40 minut,SUKCES bo dojechałam do domu,cała i zdrowa ale dzisiaj pełny relaks,kluczyki głęboko schowane,telefonu nie odbieram
Marzenko nie tylko ty rechotałaś ale ja jak zobaczyłam co ona wyprawia na tym śniegu to nie chcę pisać,co mogło się stać,a potem biedna chciała go przegonić i był taki jazgot,że słychać ją było na całą ulicę,ale od wczoraj przychodzi ośnieżona jak bałwan,daje nurki w śnieg i chce się w nim schować jak pod kołderkę i tarzanie jej świetnie wychodzi
Marzenko wczoraj nam dosypało tak jak u Ciebie
Lidziu chyba kpię butki bo widziałam w sklepie,ale wtedy to z M będę miała scysję,ile by to było złotego płynu za to
Marysieńko szykuj się na szok,jak przyjadę na podłoże to Pusia w zimowym pełnym garniturku a nie obciętej skarpecie

Marzenko nie tylko ty rechotałaś ale ja jak zobaczyłam co ona wyprawia na tym śniegu to nie chcę pisać,co mogło się stać,a potem biedna chciała go przegonić i był taki jazgot,że słychać ją było na całą ulicę,ale od wczoraj przychodzi ośnieżona jak bałwan,daje nurki w śnieg i chce się w nim schować jak pod kołderkę i tarzanie jej świetnie wychodzi

Lidziu chyba kpię butki bo widziałam w sklepie,ale wtedy to z M będę miała scysję,ile by to było złotego płynu za to

Marysieńko szykuj się na szok,jak przyjadę na podłoże to Pusia w zimowym pełnym garniturku a nie obciętej skarpecie

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Marysiu tylko nie rób cudaka z psa błagam, bo rzeczywiście przeżyję szok! Wspólczuję drogi śnieżnej, czy razem z wnuczką jechałaś czy sama?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, współczuję jazdy w tak śnieżną pogodę i po ośnieżonej drodze. Ja wczoraj dopiero kupiłam sobie opony zimowe i czekam na założenie. Oj jednak te wynalazki sa dobre i dają nam bezpieczeństwo. masz rację, jak nie trzeba to lepiej zostac w domu w taką pogodę
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Cieszę się, że pieski się cieszą,
jazdy w śniegu współczuję. U mnie już w niedzielę po południu drogi były czarne, na razie nic nie dopadało. W nocy było minus 5, a teraz plus 8 i słonko nieśmiało prześwituje. Może to koniec zimy.
Oby.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zimowe obrazki. Cudnie w tym śnieżnym otoczeniu wygląda kolorowy wiatraczek, jakby nie z tego świata
.
A pieski, to chyba zadowolone ze spaceru

A pieski, to chyba zadowolone ze spaceru

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Marysiu śniegu mamy chyba porównywalnie, gdyż wczoraj także dopadało.
Jakie fajne, wesołe pieski.
A ten w czerwonym kubraczku z pewnością najbardziej wrażliwy?
Jakie fajne, wesołe pieski.

A ten w czerwonym kubraczku z pewnością najbardziej wrażliwy?

- mar33
Marysiu jechałam po koncercie wnuczki a ją zabrali rodzice i jechali 9 km dalej ale całą godzinę,Marysiu choćby na próbę zrobimy jej papućki
ona taki cwaniak,że rano staje przed tą swoją skarpetą i czeka bo bez niej to się telepie jak liść na osice
Marzenko opony zimowe nic nie dały po prostu samochody nie dawały rady wyjechać pod górkę,a breja była taka że sięgała do samego podwozia,już różnie jeździłam ale tak nigdy
Marysiu delospermo dzisiaj to już po horrorze,drogi suche i czarne ale wczoraj to drogowców znów zima zaskoczyła jak co roku i czemu się dziwić
Stokrotko tak się zastanawiam nad tym wiatraczkiem i chyba zostanie na zimę będzie rozweselał ogród a na jego ogonie przysiadują sikorki.
Tereniu mogłaby wrócić jesień bo trzeba zrobić porządek po tym mokrym śniegu
a tak wygląda ogród dzisiaj
nerine

Marzenko opony zimowe nic nie dały po prostu samochody nie dawały rady wyjechać pod górkę,a breja była taka że sięgała do samego podwozia,już różnie jeździłam ale tak nigdy

Marysiu delospermo dzisiaj to już po horrorze,drogi suche i czarne ale wczoraj to drogowców znów zima zaskoczyła jak co roku i czemu się dziwić

Stokrotko tak się zastanawiam nad tym wiatraczkiem i chyba zostanie na zimę będzie rozweselał ogród a na jego ogonie przysiadują sikorki.

Tereniu mogłaby wrócić jesień bo trzeba zrobić porządek po tym mokrym śniegu

a tak wygląda ogród dzisiaj

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu smutno wyglądają roślinki przysypane śniegiem, ale ta różyczka z ostatniego zdjęcia chyba przeżyła. Wiatraczek rzeczywiście rozweselający.