W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Kochani, nie wiem jak u was, ale u mnie zimy ciąg dalszy :evil: cóż, nie ma co pomstować tylko trzeba wyciągać kożuchy, napalić pod kuchnią i grzać się na przypiecku, szkoda tylko że cywilizacja pozbawiła nas takich ciepłych przyjemności :lol:

Dorota71 witaj w moich zimowych progach, niestety niedzielę też mam zimową, a też nienawidzę zimy, zwłaszcza dlatego że tak długo trwa, bo przez 1, 2 miesiące potrafi być zabawna, ale nie dłużej ;:223

Agnisia31
witaj, miło cię gościć, a w kwestii anturium to nie masz się co wstydzić, mnie też różnie się z nimi układa, i też zdarzyło mi się wyrzucić na kompost, tę odmianę którą mam jest dość upierdliwa ;:224 ale uparłam się akurat na nie, zaglądaj i dziel się wiedzą, to najbardziej lubię :wink:

Arkadius121 witaj, cieszy mnie każde dobre słowo, ale akurat co do - to muszę się przyznać, że zbyt długo wentylowała się na tarasie ... i przemarzła, a właśnie szykowałam się do pobrania szczepek ;:223
co do zimy mam nadzieję, że do świąt Wszystkich Świętych odpuści u nas są bardzo błotniste cmentarze

Ganesh witaj Sylwio imienniczko :wit dzięki ;:196

Marysia Maska proszę bardzo :D

Marysia z motyczką z tą realizacją to zostało to i owo do zrobienia, ale i tak dałam radę przed zimą z najważniejszymi pracami :D ale z warzywniaka rezygnuję, a buraki to zamówię u ciebie, bo ja zebrałam ich tyle co ty marchewek :;230 i wszystko poszło do octu :wink:

bwoj54 Bogusiu witam serdecznie w moim wątku, masz rację zebrałam jako taką kolekcję domowych, aż mi miejsca brakuje na meble :;230 ale w ogrodzie to ty jesteś guru ;:108 jednak dziękuję za miłe słowa i oczywiście zapraszam :D a tak poza tematem to mam rodziców w ZGórze, czy mieszkasz niedaleko???

fiskomp dobrze zrobiłaś, że pochowałaś, ja niestety nie zrobiłam tego w porę ;:185 przemarzła m.in. -, epifilum, grudnik, na szczęście poza - mam inne takie same, ale straty zawsze bolą. Kącik - masz rację, kuchenny - spodobał się skrętnikom, mam nadzieję, że zimą nie zmienią zdania. A wątek ogrodowy ... świadomie prowadzę jeden, bo nie jestem pewna czy dałabym radę prowadzić dwa jednocześnie, ale może wiosną pomyślę ;:198

justus27 też tak myślę ;:196 uwielbiam go, naprawdę chyba się polubiliśmy - rośnie bujnie i kwitł jak szalony całe lato ;:167

a za chwilę dodam ciąg dalszy mojej zimy :twisted:
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

sylvi ;:180 za słowa otuchy. Trochę mi szkoda tego anturium bo tak mi się podobało. No ale cóż. Trzeba będzie upolować inne :heja
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę tu zaglądać ;:cm i dzielić się swoimi spostrzeżeniami :heja
sylvi
1000p
1000p

Post »

Agnisia31 nie ma sprawy, ale wcale cię nie pocieszam, z tymi zielonymi to już tak jest, że z jednymi się dogadujesz lepiej, a z innymi potrzebujesz trochę czasu :wink:

no i kolejne fotki mojej zimy :lol:
mówiłam Jurkowi z górek, że też mam kwitnącą ciągle różę, a co, mam!!!

Obrazek

i zostawiłam kilka pelargonii, które jeszcze nie przemarzły ...

Obrazek

i łodygi kokoryczki, bo były takie ładne... żółciutkie

Obrazek

i już wieczór, a temperatura nie wzrosła, zatem rano dalej będzie śnieg ;:223
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Sylwio
obejrzałam sobie cały Twój wątek i jestem pod wrażenie ilości i róznorodności Twoich kwiatków, no i masz moje ukochane skrętniczki, a wśród nich takie których ja jeszcze nie mam. Będę wpadała bo czekam na następne kwitnienia.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No kochana cudną masz zimę tej jesieni :shock: ale nie martw sie ja od dziś też mam zimę ;:223 szkoda tylko jeszcze tak ładnych kwiatów :?
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Pocahontas pięknie zakwitła ;:oj ;:333
U mnie rano też takie widoki były za oknami, dobrze że już stopniało.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super że róża jeszcze kwitnie i opiera się zimie;) :wit .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

nie no widzę, że macie dziewczynki konkretniejszą zimę niż ja na suwalszczyźnie ;:224 bo ja to takich widoków nie mam :shock: u mnie białe drzewka dziś były... ale od mrozu ;:202
no ale co jak co ale ten wielkanocnik to już przegiął ;:124 piękny to prawda ale jak rozumiem grudnika teraz to wielkanocnika nijak nie kumam ;:222 moje nie mają nawet pąków :shock:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Piękne śnieżne zdjęcia. Szkoda tylko, że Ty nie lubisz zimy. ;:174
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Sylvio czy zima dalej u Ciebie trwa. W JG trochę odpuściło, dzisiaj było nawet trochę słonka ;:3 , czego i Tobie na jutro życzę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p

Post »

kochani, dzięki za odwiedziny w te zimowe dni, u mnie zima na całego, ciągle leży jakieś kilkanaście cm śniegu, ale z dnia na dzień jakby cieplej, powoli może stopnieje :wink: Na święta wyjeżdżam na wschód jakieś 500 km ode mnie i mam nadzieję że tam i po drodze jest sucho :roll: zatem do zobaczenia za kilka dni :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Szerokiej drogi Sylwio i wracaj do nas!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale Ty masz niesamowite doniczkowce ;:oj Oglądnęłam stronę za stroną... A ogrodowych oczywiście floksy ;:167 i róża nad pergolą ;:167
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

500 km to sporo. Kierujesz sama ? Współczuję jazdy przy tak zmiennej pogodzie. ;:108 Wracaj szybko. ;:168
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Przepiękna ta róża obsypana płatkami śniegu. Życzę słonecznej pogody w trakcie podróży ;:3 ;:71
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”