Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eksperci jakoś nie wykazują zainteresowania identyfikacją, mój post też leży odłogiem

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Baaardzo dziękuję Ci Tomku
I nie gniewaj sie , że się tak dopominałam...dla mnie nawet zwyczajna najpopularniejsza hosta jest niezwyczajna..Wam Ekspertom nawet nie chce się pewnie spojrzeć na nie przy tylu innych wyszukanych egzemplarzach.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
Pidżamo, wydaje mi sie,ze nie Invincible - zbyt wiotkie łodyżki lisciowe i wielkosc za duża, zważywszy,ze obok siedzą jakieś Francee lub Green Gold...które są duzymi hostami.
w jakim kolorze kwitnie ta Twoja nieznajoma?
Invicible ma bardzo grube łodygi kwiatowe, płatki są wielkie w porównaniu do pokroju odmiany, kolor lekki lawendowy. Ventricosa ma ciemne kwiaty, prawie fioletowe.
Rydzio, jeśli liście są bardzo grube, mocne, a nie wiotkie i lekkie to być może Invincible.
Na zdjęciach wszystkiego nie czuć, gdybyśmy zobaczyli na żywo- nie byłoby wątpliwości
w jakim kolorze kwitnie ta Twoja nieznajoma?
Invicible ma bardzo grube łodygi kwiatowe, płatki są wielkie w porównaniu do pokroju odmiany, kolor lekki lawendowy. Ventricosa ma ciemne kwiaty, prawie fioletowe.
Rydzio, jeśli liście są bardzo grube, mocne, a nie wiotkie i lekkie to być może Invincible.
Na zdjęciach wszystkiego nie czuć, gdybyśmy zobaczyli na żywo- nie byłoby wątpliwości
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38