Przepisy dla diabetyka...

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Przepisy dla diabetyka...

Post »

Poszukuję różnych przepisów na fajne potrawy dla diabetyków. Czy może jest już tutaj taki temat?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przepisy dla diabetyka...

Post »

Mój Mąż od 11 lat ma cukrzycę insulinozależną.

Początek był szokiem, teraz je to wszystko co my - oczywiście nie przesadza. Ciemny chleb - ze wszystkim co Ty byś zjadła. Dużo surówek, mięsko, mniej ziemniaków, lepsza kasza gryczana, jęczmienna, makaron razowy, warzywa, owoce. Ostrożnie i od święta pierogi, naleśniki na słodko czy kopytka.

Ciasta - nie wiem dlaczego najbardziej cukier podnosi mojemu M drożdżówka. Do każdego ciasta jakie pieczesz dorzuć ze dwie garście otrąb - obniżają wchłanianie cukru. Możesz je dodawać do farszu z pierogów, ciasta na kopytka czy leniwe, cista na naleśniki. Kiszona kapusta i kiszone ogórki i surowa cebula prawie nie podnoszą cukru, niektórzy uważają, ze obniżają cukier. Lepiej zrezygnować ze słodzenia kawy, niż stosować słodziki - one podnoszą ciśnienie i szkodzą. pisz na w jakbyś miała pytania. Albo w wątku dzieci inne niż wszystkie - dzieci maja cukrzycę, więc mozemy tam popisać, może innym się przydadzą takie informacje.
wowek654
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 paź 2012, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przepisy dla diabetyka...

Post »

Mój tata je kwaskowe rzeczy, czyli kiszona kapustę, ogórki kiszone. Unika tłuszczu, ziemniaków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”