Kropelka zaprasza
Re: Kropelka zaprasza
Modrzew fajnie wygląda, ile razy do roku był przycinany...gałązki nie brązowiały 

- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mówią, że tylko my ogródkowe jesteśmy niezdecydowane i latamy z tymi roślinami w "te i w tamte"
Suma sumarum dobrze się stało, przynajmniej możesz je wykorzystać

Suma sumarum dobrze się stało, przynajmniej możesz je wykorzystać

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja dopiero w tym roku zasmakowałam w formowaniu iglaczkow i liściastych. Świetna, twórcza zabawa, a efekty w ogrodzie rewelacyjne. Od wiosny formuję sobie na nóżce forsycję 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakręcona jestem ostatnio, zabiegana i nie wyrabiam...
Dojechały mi wreszcie kamyczki, biegam z taczkami i zasypuję agrotkaninę. O jej, jaki to ciężar...
Wandziu, masz rację formowanie iglaczków to pasjonujące zajęcie
Ilonko, w sumie tak. Ale chyba nie dam rady zużyć wszystkiego, a kosztowało to od groma...
Aniu, no nie pamiętam... tak jakoś kiedy mi się ciachło tak zostało... ale na pewno co najmniej 3 razy
nic się nie działo z uciachanymi gałązkami...
Moni dziękuję.
Patkaza ja też kocham chryzantemki, ta jasno kremowa jest raczej wysoka i mam ja kolejny sezon.
Maniusika modrzew ma drugi rok, u mnie szczepiony padł po jednym sezonie, kosztował 50 zł, a ten zaledwie 8 zł- efekt taki sam
Madziu.... mostek mosteczkiem... ale dziś przeżyłam 'chwile grozy" gdy mój syn w przypływie emocji trzasnął do oczka... motyczkę taka małą, która po drugiej stronie ma trójzab... nie wiem czy nie uszkodził folii, chyba bym
Dojechały mi wreszcie kamyczki, biegam z taczkami i zasypuję agrotkaninę. O jej, jaki to ciężar...
Wandziu, masz rację formowanie iglaczków to pasjonujące zajęcie

Ilonko, w sumie tak. Ale chyba nie dam rady zużyć wszystkiego, a kosztowało to od groma...
Aniu, no nie pamiętam... tak jakoś kiedy mi się ciachło tak zostało... ale na pewno co najmniej 3 razy

Moni dziękuję.
Patkaza ja też kocham chryzantemki, ta jasno kremowa jest raczej wysoka i mam ja kolejny sezon.
Maniusika modrzew ma drugi rok, u mnie szczepiony padł po jednym sezonie, kosztował 50 zł, a ten zaledwie 8 zł- efekt taki sam

Madziu.... mostek mosteczkiem... ale dziś przeżyłam 'chwile grozy" gdy mój syn w przypływie emocji trzasnął do oczka... motyczkę taka małą, która po drugiej stronie ma trójzab... nie wiem czy nie uszkodził folii, chyba bym

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Mariolu tylko żebyś teraz sobie nie zaszkodziła wożąc takie ciężary 

Pozdrawiam - Ilona

Pokaż efekty pracy jak będziesz miała obfocone

Miłego wieczorku

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Tydzień temu niezły był u Ciebie przymrozek.
Ale jest i jego dobra strona. Niepowtarzalne zdjęcia.
I jak widać po dalszych fotkach, niektórym roślinkom nie narobił wiele krzywdy. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie był porządny mrozek , już po kwitnących jednorocznych i bylinach ,zostały tylko marcinki , chryzantemy i gazanie , te chyba wytrzymują takie przymrozki .. Marcinków mam już kilkanaście kępek różnej wysokości i teraz jest naprawdę kolorowo od nich w ogrodzie .Chryzantemy w tamtym roku mi wymarzły i znowu zaczynam je kolekcjonować , trochę dostałam od Jacka a reszta to moje niedobitki ,.. Z olbrzymich kęp wyrosły po dwie trzy odnóżki ,które przesadziłam do doniczek i dorastały w szklarni . Teraz posadziłam na rabatki ,może już nie będzie tak mroźnej zimy i się rozrosną .. Nadal pięknie wygląda mostek , szkoda że mi nie ma kto takiego zrobić ..
-
Zapraszam na grzybobranie 

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Zaglądam do Ciebie od początku,chociaż nie zawsze zostawiam ślad
bardzo lubię Twój ogród wiesz?
Dekorujesz aranżujesz ogród tak jak lubię
bardzo lubię Twój ogród wiesz?

Dekorujesz aranżujesz ogród tak jak lubię

Mariolko zdjęcia jak zwykle piękne...takie słoneczne, ta wijąca się ścieżka bardzo ,bardzo
fajnie wiosną te kępy trawki będą wyglądać,ładnie się rozrosną i będą pięknym zielonym akcentem
jak wstawiasz zdjęcia ze masz taki duży format?mi nie wychodzi

jak wstawiasz zdjęcia ze masz taki duży format?mi nie wychodzi

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Mariolu, robisz scieżke z kostki granitowej
Moje marzenia.....zrobić sobie z tej kostki obrzeza rabat!!!

Moje marzenia.....zrobić sobie z tej kostki obrzeza rabat!!!

ale u Ciebie kolorowo
no ze strachem myślę jak u mnie jest po tych mrozach.....brrrrrr moje owocujące maliny, róże w pąkach.....eh.....

no ze strachem myślę jak u mnie jest po tych mrozach.....brrrrrr moje owocujące maliny, róże w pąkach.....eh.....

-

Zdjęcia jeszcze ze słonecznej, pięknej jesieni. Dziś rano wszystko było przykryte białą pierzynką śniegu

Martuś, z dniem dzisiejszym kolorki połknęła biel

Reniu, w kwestii obrzeży to i ja modziłam już nie raz. Ale i tak nieustannie przesuwam rabaty i zmieniam ich kształt, to takie obrzeża sa bardzo uciażliwe. Ścieżka to ścieżka, a obrzeży nie mam

Madziu, mnie czasami też nie wychodzi

Drewutnio, cieszę sie, że Ci się podoba. I zapraszam oczywiscie

Kilka jeszcze słonecznych foteczek dołączę za chwilkę