Agnieszko, tak ten rubinowy róż jest bardzo jaskrawy, że nawet wpada w czerwień, jak Grażynka pisze.
Ja też długi czas nie mogłem trafić na astry nowoangielskie. Ale odkąd jestem w temacie, nie mam już tego problemu i wciąż wynajduję nowe odmiany. Na przyszły rok zamówiłem białą

Myślę, że wielu osobom przeszkadza ich wielkość. W małym ogródku mogą przytłaczać. Poza tym trudno sprzedawać je kwitnące, skoro osiągają 100-120cm wysokości. O ileż łatwiej sprzedać kwitnące byliny do 30-40cm. Z dzielżanami podobnie.
Dziękuję
Grażynko
Aniu, uszczknąć gdzieś podczas spaceru czy zwiedzania lepiej brzmi niż "zrabować"

Ja stosuję to drugie określenie
Witaj
Asto, "szaro, buro i ponuro" zupełnie nie pasuje do tej pory roku. Kwestia doboru roślin i naszego patrzenia-nastawienia.
Przemek, chryzantemy będą (czekają) ale najpierw takie róźne drobiazgi bez kolekcji

Tym bardziej, że one będą kwitły jeszcze długo.
Właśnie -
Genia zaprasza, a potem wróć do mnie, bo będą chryzantemy w następnej serii zdjęć
Jak więc zapowiedziałem, sporo roślin nie układa się w serię i zapominam o nich. Kilka aktualnie kwitnących:
może pamiętacie - w ub. roku znaleziona w moim ogrodzie (ja jej nie sadziłem) i zidentyfikowana, a w tym - wyselekcjonowana, bo zasługuje na dobrą ekspozycję
Uploaded with
ImageShack.us
mekonopsy w tym roku kwitną słabo, bo wszystkie z młodych siewek ale zawsze jakiś dyżurnie kwitnie
Uploaded with
ImageShack.us
czy to na pewno ta odmiana? Mam wątpliwości ale i tak jak na kapers ładna serduszka (i wciąż obficie kwitnie

)
Uploaded with
ImageShack.us
ten zapach i w ogóle - cudna jest!
Uploaded with
ImageShack.us
hostom też niespieszno kończyć sezon
Uploaded with
ImageShack.us
klejnocik na skalniaku
Uploaded with
ImageShack.us
dla kontrastu - 3 metrowy słonecznik, którego pieszczotliwie zwę żyrafą, bo łodygi kiwają się nad ogrodem, jak wyciągnięte szyje żyraf
Uploaded with
ImageShack.us
ciekawa tegoroczna nowość
Uploaded with
ImageShack.us
co roku próbuję swych sił z sianiem bylin. W tym roku wybór był trafny i gaury kwitną bardzo obficie
Uploaded with
ImageShack.us