Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje nowe parapety!

Post »

a więc.... scinapsus Obrazek

stephanotis... tak wiem... zakurzony! ale bałam się tak od razu molestować go ściereczką :D Obrazek

i chyba nolina atakowana przez mojego chwasta ObrazekObrazek
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładna i różnorodna kolekcja roślin u Ciebie ;:215 a kiciuś ma ochotę na trawkę :;230 a stefanotis bardzo lubi zmywanie wilgotnym wacikiem i słoneczko..przynajmniej ten mój :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kiciuś wielce zainteresowany ogrodnictwem ;:224 :;230
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ten kiciuś interesuje się wszystkim co da radę do pysia wsadzić :D o dziwo nie dobierał się nigdy do difenbachii :twisted: wilczomleczyk też omija z daleka :twisted: jego faworytem jednak zawsze była dracena :evil: ledwo przeżyła! dziś wyprawa do marketu dla ubogich po bułeczki ;:138 tym razem na drugim końcu miasta więc już inne kwiatuchy będą ;:138 pogonię starego z wózkiem na regały a sama pobuszuję w zieleninie :D
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

krokusik164 pisze:(...)pogonię starego z wózkiem na regały a sama pobuszuję w zieleninie :D

Ostatnio jak walnęłam taki tekst w kauflandzie do mojego M. to zapytał zszokowany do jakiej ja zieleniny "lizę" skoro sałata na regale obok :;230

Krokusiku zostawiłam Ci u siebie zółtego grudnika :D
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cwana kocina.. za to nie dozwolone się nie zabierze...a Ty musisz kupować jakieś takie roztrzepane i dyndające kwiatuszki,żeby" chłopaki " miały się czym bawić... :tan
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

masik jednak poszliśmy do Muszkieterów :D i mam dwie maluteńkie dracenki :D ledwo weszliśmy a mąż do mnie "co? w zielone idziesz?" :D jak on mnie zna buhahahah :D on w zabawki z młodym a ja w jak on to mówi "habazie" :D

tesia39 niech lepiej przestanie ogrodniczyć bo źle skończy :D

labka1 no mam nadzieję, że już przestanie się znęcać nad kwiatkami, bo dziś posiałam jej trawkę dla kotków :D za trzy dni ma już mieć po ok 4 cm :D zobaczymy, czy będzie ją żarła :D a tym moim mężczyzną to już się w głowach przewraca i palma im odbija :;230 :;230 na co im jeszcze kwiatki ;:112

upatrzyłam sobie nasiona lawendy :D posieję sobie na zimę. ponoć bardzo mocno pachnie... ciekawe czy "poza sezonem" też będzie taka ładna jak latem ;:88
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

krokusik164 pisze:(...)jednak poszliśmy do Muszkieterów :D i mam dwie maluteńkie dracenki
Oooo proszę. A u mnie w Muszkieterach nie ma niejadalnej zieleniny :evil:
Szkoda, bo do bezdomki to mój sam chce chodzić cyt. "to ja już sam kupię te pomidory, ładniejsze wybiorę" ;:333
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

u mnie to jest tak, że mój idzie grzebać w książkach albo w tych koszach bo tam wiecznie jakieś śrubokręty i inne cuda leżą :D a ja w kwiatuszki ;:214 teraz poluję na jakąś lawendę :D
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ja oglądałam nasiona lawendy, bo też chcę inną bardziej kwiecistą niż tak zwykła..to chyba nazywała się" lawenda francuska"..jak chcesz spróbuje odszukać sklep..i poślę ci na maila
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Piękne i zadbane roślinki-ładne fotki.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Kasiu powiem Ci, że ostatnio wypatrzyłam nasionka co ponoć bardzo intensywnie pachną. a znów na alleee upatrzyłam w kolorze fioletowym i takim hmmm... lila, czy jakoś tak :) zastanawia mnie tylko, czy ta wieloletność nie spowoduje tego, że roślinka będzie fest wybujała :>

Arkadius121 dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej :D również gorąco pozdrawiam w ten straszny dzień ;) :wit

a teraz szokujące zdjęcia od mojej mamy :O
Obrazek
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

no i coś ode mnie :D
malusieńka dracenka ObrazekObrazek
dracenka 2 no i przy niej największa miłośniczka dracen :D Obrazek
a tu już ogródek dla mojej sierściuchy :D Obrazek
musi wzejść, bo inaczej dracenki szybko zakończą swój żywot :(
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej..hej... kup obydwa gatunki..a co? wiem,że niektóre rodzaje lawendy są wyższe...może dlatego te mają więcej kwiatu i służą też jako rośliny cięte...taki ich urok..ja też muszę zdobyć taka pachnącą, bo takie lekarskie to mam chyba 3 sadzonki...i są bardzo podobne do rozmarynu..nawet miałam problem z rozróżnieniem ich...
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

wiem właśnie, ale boję się, że jak się je zetnie to już nie zakwitną drugi raz... bo gdzieś wyczytałam, że niektóre lawendy są jednoroczne :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”