Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Aguś, u mnie dzisiaj słonecznie, ale zimnawo ;:219
Ciekawa jestem wyglądu nowej kaskady! Na pewno będzie fantastyczna, z opisów wnoszę, resztę sobie wyobrażam ;:170
Gratuluję wywiezienia butli! Super, teraz posadzisz klona i będzie git ;:215 Z tą "rabatą wstydu" to przeginasz kochana, ja tam nie widziałam żadnych powodów do wstydu, ale miło, że jeszcze widzisz materiał na korekty! Idealny ogród na pewno trudno się poprawia ;:131
Miłego wieczoru dla Ciebie i sympatycznego Pana M :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że u Ciebie też zmiany... i jak wszyscy - bardzo jestem ciekawa efektu końcowego. Szczególnie kaskady ;:oj .
No i wątek ma już dwóch gospodarzy ;:138 , fajnie! Panie M, pozdrawiam :wit i życzę owocnych prac ogrodowych :wink:
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Agusiu, Marto, Majko potwierdzam bóle głowy przechodzą, ja w młodości cierpiałam strasznie, ale to już przeszłość,
niezmiernie się z tego cieszę.
Donoszę, że u nas pada śnieg, bardzo wieje.
Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę przy kominku oczywiście.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus donosze ze zasypalo mnie na bialo ;:108 a jeszcze wczoraj ogladalam u Zosi drzewo zasypane sniegiem z zeszlego roku i myslalam kiedy w tym roku spadnie pierwszy raz ... no i woala drzewa sa biale i sypie nadal.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewuszki, u nas biało i sypie jak podczas prawdziwiej zimy - coś okropnego.... ogród wygląda smętnie, gałęzie w większości przecież pokryte liśćmi uginają się pod mokrym śniegiem... a miałam tyle planów i coś czuję, że żadnego nie zrealizuję w tym roku...
Julek, widziałam to zdjęcie z ubiegłego roku u Zosi, a później up-date z dzisiejszego poranka... za szybko ten śnieg przyszedł!
Jak się dziś masz? Mnie dla odmiany tak łupie głowa, że jestem kompletnie nie do życia. Migrenowe proszki nie zadziałały.
Kupiłaś te przecenione hortensje? Chyba nie zmieściłabyś żadnej u siebie...
Zosiu, jakaś jest to pociecha, że te migreny kiedyś miną, ale w moim przypadku to jeszcze ładnych parę lat cierpienia :(
Pogoda chyba w całej Polsce taka sama... u nas jest paskudnie, wietrznie i śnieżnie. Coś okropnego.
Cześć Asiu! Ano zmiany, ale wygląda na to, że już nie w tym roku. Kaskadę przerabiamy kompletnie - będzie dużo szersza i chyba atrakcyjniejsza niż dotychczasowy nagrobek. Chcę cały tył oczka podwyższyć i dosadzić tam wysokie trawy. Pozdrowienia!
Dzień dobry, Kasik! Pisałam Ci już kiedyś, że z kaskady nie jesteśmy zadowoleni. Jak już się zdecydowaliśmy na przebudowę, to spadł śnieg... mam nadzieję, że do poniedziałku zniknie, bo mamy układać kamień. O klonie i nasadzeniach na rabatach zapominam, w tych okolicznościach pogodowych nie ma to już sensu.
Majutku, dziękuję za info o złocieniu maruna - poczytam sobie o jego właściwościach. Dzisiaj tak mnie łupie, że plany wyjścia do kina i wszystkie inne legły w gruzach. Ja też poległam. Mam nadzieję, że Twoja głowa ma się lepiej.

Na pociechę:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś te róże jak balsam dla zasmarkanej sosenki ;:196 . U mnie cały dzień świeża dostawa białego puchu i końca nie widać
x-ag-a
---

Post »

Zaziębiłaś się, biedaku? ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Chyba Młody mi to sprzedał, bo jemu jakby przechodziło, a mnie zaczyna coś brać, a nos zatkany całkiem. Mało tego jak rano zobaczył śnieg to usrać się chciał i o 6tej chciał już na podwórko ;:223 . Teraz znów ciągnie, żeby "budować" bałwana,a marchew w ziemi pod śniegiem :;230 . trza znów ze szpadlem iść ;:222 , najpierw łopatą odgarnąć, a potem ukopać.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tabletki migrenowe, to nie hop-siup jak pisalam, nieraz potrzeba paru tygodni zeby organizm zareagowal na zmiany. Fakt ze nie zawsze pomagaja na full ale napady przy nich sa lagodniejsze w przebiegu (oczywiscie kiedy czlek na nie zareaguje).
Hortensji nie kupilam, bo jak mowisz u mnie miejsca niet a ogrodowek tak czy inaczej bym nie kupowala. Mam jedna "baldachimkowa" od An-ki i wystarczy ale ona siedzi w donicy i pojdzie do gospodarczego na zime.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Aguniu
Piękne masz fotki na pocieszenie, już teraz większość właśnie takich będzie. U mnie też biało, cały dzień kapcie, herbatka, kominek i FO.
x-ag-a
---

Post »

Jolciu, w domu przyjemnie posiedzieć, gdy pogoda pod psem, ale martwię się roślinami - iglaki są tak powyginane pod ciężarem mokrego śniegu, że poważnie się o nie boję :roll: Zastanawiam się, czy jutro nie pookręcać sznurkiem zdeformowanych gałęzi... Co o tym myślisz, Jolu?
Jula, zdaję sobie sprawę, że ten dłużej brany lek nie zadziała od razu... lekarka uprzedzała, że i dwa tygodnie trzeba poczekać na pozytywne działanie. Spodziewałam się jednak, że ten celowany przeciwbólowy zadziała, ale niestety, koszmar.
Baldachimkowa hortensja? A jaka? może Aspera (moje marzenie)?
Marzko, kuruj się! Synek zrozumie, że mama chora i budowanie bałwana da się przełożyć (chyba jednak się mylę i łatwo nie da się zbyć :lol:)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Aguś u mnie też sporo śniegu, martwię sie bo miałam dostać w przyszłym tygodniu różyczki do wkopania a tu zapowiadają mrozek :( żeby wyszło słońce śnieg by sie rozpuścił a woda sie przyda bo sucho ale mróz ! jestem zła wrrrr i zmartwiona....
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja wyszłam wieczorem i strząsałam śnieg z niektórych roślin bo uginały się pod ciężarem śniegu.
Agnieszko też pomyślałam żeby okręcić co niektóre thuje by się nie połamały
Nie sądziłam, że będzie aż tak padało.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry Agus :wit tutaj chyba z 15 cm sniegu wczoraj napadalo i to taki mokry ciezki snieg. Tez chyba okrece sznurkiem swiezaki jalowce i cyprysy, bo takie rozczapierzone stoja ze az hej :roll: I ogolnie prawie wszystkie chabazie plackiem leza :wink:
x-ag-a
---

Post »

Dziewczyny, u nas ogród jest w opłakanym stanie... iglaste rozczapierzone to za mało powiedziane... szczepiony modrzew (kulka) w połowie pnia przegięty do samej ziemi... sosna czarna wygląda jak straszydło i będzie chyba jej ciężko powrócić do zwartego kolumnowego pokroju... Amanogawa ma gałęzie przy gruncie... w ogóle wszystkie liściaki leżą. Koszmarnie to wygląda :(
Nie będę wstawiać śnieżnych zdjęć, bo nie lubię tego krajobrazu - jeszcze nie teraz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”