Hej wszystkim odwiedzającym mój wątek

Zimno się robi,coraz rzadziej jeżdżę na działkę...ostatnio byłam w sobotę,oj to był wspaniały dzień,grill był ,kaszaneczka,kiełbaski i to co najbardziej uwielbia moja rodzinka to karkóweczka
Jesień na dobre panoszy się w moim ogródku,liści sporo pograbiłam...
Kurczę koniecznie trzeba jechać wykopać dalie i mieczyki ,w tym roku dalie kwitły wspaniale.I wiecie co? Teraz gdy nic już prawie nie kwitnie,właśnie te starodawne piękne kwiaty zdobią kolorami .
Patrząc z perspektywy najlepiej wygląda u mnie Maria Theresia

Daje z siebie wszystko,ciekawe jak zimę przeżyje
Pashmina wciąż w pąkach i tak już chyba zostanie.Piano również długo trzyma kwiaty.New Dawn gdzieniegdzie jeszcze ma kwiaty.
Maju edulkot Pashmina stanęła całkowicie w miejscu,brakuje jej słonka,oby tylko przezimowała
Maju Pashmina nie zakwitnie już na całego,ale i tak się cieszę,że chociaż ma pąki,też ją w tym stadium podziwiam
Dalie są naprawdę bezproblemowe i wdzięczne,kwitną non stop,nie boją się wiatru ani deszczu,można zerwać do wazonu,same pozytywy.
No fakt zajmują sporo miejsca......spróbuj na początek jedno kłącze posadzić:)
Madziu mam sporo dalii,w poprzednim roku kupiłam sporo i wszystkie pięknie kwitną:) Polecam
Maria Theresia jest bardzo ładna,cieszę się,że ją mam,ma deliaktny kolor różu...
Aniu teraz jest wiele pięknych odmian dalii,nie tylko czerwone i żółte,ale właśnie fiolety,róż,a nawet burgundowe pomponowe,mam takie i co roku tworzą wspaniałe bukiety.Mało tego możesz sadzić każdego roku gdzie indziej i zestawiać je z innymi roślinami

I jeszcze coś nie łapią je żadne choroby,no może czasem mszyce atakują,ale jak zobaczę zaraz pryskam i do teraz są w doskonałej formie
Asiu to już ostatnie podrygi naszych różyczek,w piątek zapowiadają minus 2 stopnie nad ranem brrrr
Anetko jestem bardzo ciekawa jak Sweet Juliet sobie poradzi,mam nadzieję,że ta zima będzie łagodniejsza,bo to co wyrządziła w tym roku moim różom to pogrom.Rzeczywiście wyrosła od wiosny na spory krzaczek,nie ma plamistości,no zobaczymy co z niej będzie
Maria Theresia jak na tę chwilę to naprawdę piękna,zdrowa róża
James Galway pięknie kwitnie,nie przeszkadza mu pochmurna pogoda ...
I wciąż ma pąki...
First Lady kwitnie nieprzerwanie,jest niesamowita
Tak wygląda obecnie Pashmina...tzn to jest fotka z 20 października
William Christie to istny szaleniec,zimno,a ten tworzy pąki na potęgę
Pastella również nie daje się
Ingrid Bergman ta to ma klasę
Bougle de Neige też nie zamierza jeszcze iść spać
Biała dalia
Mini astry kwitną w najlepsze,w końcu mamy jesień
Ta dalia to gigant,kwiaty ma większe niż moja dłoń,obornik w tym miejscu zrobił swoje