Ogródek Przemka cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tą Waszą pogodą to pewnie tak samo pięknie jak z tym biedakiem wawrzynem (laurem). To na zdjęciu to laur, który przeżył na działce sąsiada 2 zimy a w tym roku zwiało z niego włókninę i dziś tak wygląda. Na szczęście odbija od spodu a pędy też wyglądają na nieprzemarznięte więc powinny wybić liście z pąków śpiących.
A ja już się Gizuniu bałem, że jak nie "mamrot" Cię wykończył to może jakiś gigantyczny jaszczur z Twojego skalniaka.(patrz sen Moniki76)
A ja już się Gizuniu bałem, że jak nie "mamrot" Cię wykończył to może jakiś gigantyczny jaszczur z Twojego skalniaka.(patrz sen Moniki76)
-
Mała jaszczurka była na Twojej działce a mały barwinek był u Moniki. We śnie wszystko urosło!!! Kumasz?
Miało już nie być o "mamrocie" ale weź się wytłumacz- jak biedny ślimak mógł zdzielić Cię w głowę!? Podskoczył biedaczek? A może Twoja główeczka była niziutko na jego drodze? Tylko mi nie mów, że ślimak wisiał! Hi, hi!!!

Miało już nie być o "mamrocie" ale weź się wytłumacz- jak biedny ślimak mógł zdzielić Cię w głowę!? Podskoczył biedaczek? A może Twoja główeczka była niziutko na jego drodze? Tylko mi nie mów, że ślimak wisiał! Hi, hi!!!

-
Wracając do pytań na które nie padły odpowiedzi. Otóż Małgoniu pani Basia sama opiekuje się działką. Ostatnio troszkę narzekała, że ją bardzo bolą ręce. U niej roślinki rosną praktycznie jedna na drugiej więc o normalnym skopaniu działki nie ma co marzyć. Ostatnio kupiłem jej specjalny nóż do wycinania chwastów. Ja pomagam jej przy przycinaniu, podwiązywaniu i to raczej sporadycznie. Ostatnio poprawiałem troszkę płytki na chodniczku.
Już kumam :Pprzemek1136 pisze:Mała jaszczurka była na Twojej działce a mały barwinek był u Moniki. We śnie wszystko urosło!!! Kumasz?
Miało już nie być o "mamrocie" ale weź się wytłumacz- jak biedny ślimak mógł zdzielić Cię w głowę!? Podskoczył biedaczek? A może Twoja główeczka była niziutko na jego drodze? Tylko mi nie mów, że ślimak wisiał! Hi, hi!!!![]()
A slimak rzeczywiście wisiał :P

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Przemku
Dzisiej pierwszy raz zawitałam na Twoją działkę, pospacerowałam , poczytałam
i jestem pod wrażeniem pracowitości, zaangażowania i wielkiego poczucia humoru.Swoją pracę na dzialce traktujesz jak wyzwanie ,a ono dostarcza Ci tyle radości ,zabawy - podziwiam
Masz piękną kolekcje funki, inny kwiatów też , ale na nie zwróciłam uwagę bo sama jestem
ich miłośniczką, nie widziałam na żadnej fotce funki o żótych liściach bardzo małej około 5, 6
cm., pokazywałam ja już jak była mała ale zrobie jej jeszcze dzisiaj fotkę, gdybyś był zainteresowany taką to Ci wyślę gdyż muszę jedną przesadzić bo ma za mało miejsca, jnne funkie mam takie same, Twoja kolekcja jest większa, mam nadzieje że i ja zdobędę coś nowego, na naszym terenie jest mało szkółek z bylinami.

Dzisiej pierwszy raz zawitałam na Twoją działkę, pospacerowałam , poczytałam
i jestem pod wrażeniem pracowitości, zaangażowania i wielkiego poczucia humoru.Swoją pracę na dzialce traktujesz jak wyzwanie ,a ono dostarcza Ci tyle radości ,zabawy - podziwiam

Masz piękną kolekcje funki, inny kwiatów też , ale na nie zwróciłam uwagę bo sama jestem
ich miłośniczką, nie widziałam na żadnej fotce funki o żótych liściach bardzo małej około 5, 6
cm., pokazywałam ja już jak była mała ale zrobie jej jeszcze dzisiaj fotkę, gdybyś był zainteresowany taką to Ci wyślę gdyż muszę jedną przesadzić bo ma za mało miejsca, jnne funkie mam takie same, Twoja kolekcja jest większa, mam nadzieje że i ja zdobędę coś nowego, na naszym terenie jest mało szkółek z bylinami.
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu to jest powojnik tangucki i bardzo dużo się go wysiewa. Mnoży się jak grzyby po deszczu , wiem bo go miałam 5 lat i wszystkich działkowców obdzieliłam sadzonkamiMonika76 pisze:Sprawdziłam i tak, to jest powojnik tangucki jak nic![]()
Można z niego robić sadzonki zielne i zdrewniałe, a swoją drogą jakie bogactwo i różnorodność roślin ma u siebie p.Basia

Przemku masz piękną działkę i bardzo zadbaną

Jestem u ciebie codziennie i nie zawsze jest czas na wpis , ale śledzę wszystkie twoje poczynania :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
-
Komunikat nr 1 Dostałem dzisiaj wieczorem listę roślinek ze szkółki Zygmunta. Liczy ok 300 odmian i gatunków i otrzymałem ją w wersji pisemnej co sprawia, że będę ją musiał przepisać na komputerze. Do wysłania będzie gotowa do środy.
Komunikat nr 2 Podaję nr telefonu do p. Zygmunta 693114661. Pojawił się problem z pakowaniem roślinek i wysyłką więc nie wiem czy sprzedaż wysyłkowa będzie realna.
Zrobiłem dzisiaj ponad 200 zdjęć ale wklejanie zacznę najwcześniej jutro jak ochłonę. Dzisiaj najwyżej 10szt.
Komunikat nr 2 Podaję nr telefonu do p. Zygmunta 693114661. Pojawił się problem z pakowaniem roślinek i wysyłką więc nie wiem czy sprzedaż wysyłkowa będzie realna.
Zrobiłem dzisiaj ponad 200 zdjęć ale wklejanie zacznę najwcześniej jutro jak ochłonę. Dzisiaj najwyżej 10szt.
-
Ta lista nie nadaje się nawet do zeskanowania. Mógłbym Małgoniu przesłać ją w liście ale myślę, że szybciej ją jednak przepiszę. Nie mam też wszystkich cen. Na początku wydawało mi się to takie proste a teraz zaczynają się schody. Uwaga osoby zainteresowane otrzymaniem listy Prześlijcie mi Wasze adresy e-mail na p.w.
Widziałem w szkółce, że do doniczek trafiły hosty. Jest też Małgoniu ta o którą pytałaś (duży "karzełek")
Widziałem w szkółce, że do doniczek trafiły hosty. Jest też Małgoniu ta o którą pytałaś (duży "karzełek")
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ma kktoś z Wrocławian samochód ????może byśmy zrobili ściepe na paliwo i przejechali się w świat :P a może jakbyśmy ładnie poprosili to Przemek by zrobił ładne paczki i nam wysłał np kurierem jedną dużą pakę ???
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki