Ewa - Ogród z aniołem
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ewa - Ogród z aniołem
Ewa ostatnie zdjęcia Twojego ogrodu potwierdzają to co napisałam w swoim wątku, ze Twój ogród jesienią też jest piękny i bardzo kolorowy .Prace u Ciebie jeszcze trwają a ja już spoczęłam na laurach, datury wykopane i w donicach czekają na przeniesienie do garażu, zostało grabienie liści ale jeszcze sporo jest na drzewach więc to pewnie dopiero w listopadzie.
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu,widzę,że prace ogrodowo budowlane idą pełną parą
Zapowiada się świetna aranżacja z oczkiem wodnym.Czekam z ciekawością na efekt końcowy 

Coraz bardziej nabieram ochoty na kopanie dziury pod oczko 

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Edwardzie podziwiajmy jesień czerwone, żółte i jeszcze zielone liscie.
Nie myśl o zimie, bo szybciej przyjdzie...
Ja też już jesienne porządki na ogródku odprawiam, ale nie myślę o zimie...delektuję się słońcem,
choć ostatnio mgła go przysłania.
Jolu, ja jeszcze ostro walczę w ogrodzie, choć po pracy mam mało czasu, bo zaraz ciemno.
Ostatnio przerzucałam kompost po ciemku. A jeszcze sporo chciałabym zrobić przed zimą.
Jacku czy wyjdzie fajnie oczko, to okaże się...ale praca wre...
Emko masz tyle miejsca, że nie zastanawiałabym się...kop kochana dół jak się patrzy.
Będzie mi raźniej.
Dzisiaj rozkładałam z sąsiadką folię w oczku, poszło szybciutko.
20 minut i było rozłożone. Folia droga, ale super.
Bez obaw mogłam po niej chodzić.
W sobotę powygładzam, pozaginam to co nie ułożyło się i będę układała swoje kamole.

Nie myśl o zimie, bo szybciej przyjdzie...
Ja też już jesienne porządki na ogródku odprawiam, ale nie myślę o zimie...delektuję się słońcem,
choć ostatnio mgła go przysłania.
Jolu, ja jeszcze ostro walczę w ogrodzie, choć po pracy mam mało czasu, bo zaraz ciemno.
Ostatnio przerzucałam kompost po ciemku. A jeszcze sporo chciałabym zrobić przed zimą.
Jacku czy wyjdzie fajnie oczko, to okaże się...ale praca wre...
Emko masz tyle miejsca, że nie zastanawiałabym się...kop kochana dół jak się patrzy.
Będzie mi raźniej.
Dzisiaj rozkładałam z sąsiadką folię w oczku, poszło szybciutko.
20 minut i było rozłożone. Folia droga, ale super.
Bez obaw mogłam po niej chodzić.
W sobotę powygładzam, pozaginam to co nie ułożyło się i będę układała swoje kamole.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I bez wody super wygląda !!!!
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
ależ pieknie
piekny ogródek,kolory lśnią,a oczko/OKO
ogromne
jest cudnie,a będzie bajecznie
dynie
pozdrawiam pracusiu

jest cudnie,a będzie bajecznie

dynie

pozdrawiam pracusiu

Ewo dołek wykopię tylko zastanawiam się co dalej. W tym miejscu mam straszną glinę, a dół ma robić za zbiornik retencyjny dla całej działki( jest ona w dołku i woda nie wsiąka przez glinę) Jak już wykopię zastanawia mnie czy da radę bez folii, a jeśli spełni swoje zadanie przy deszczach to czy w takich latach jak ten rok (susza) też będzie działał- tzn utrzyma trochę wody by nie stał na sucho.
Myślałam żeby wyłożyć folią i porobić dziurki w dnie aby wody spływające zapełniły oczko, a jednocześnie nie zamulała się tak bardzo woda gdy komuś przyjdzie do głowy zwodować się
Folię obciążyła bym żwirem żeby nie podnosiła się do góry.Jak myślisz to dobry pomysł

Myślałam żeby wyłożyć folią i porobić dziurki w dnie aby wody spływające zapełniły oczko, a jednocześnie nie zamulała się tak bardzo woda gdy komuś przyjdzie do głowy zwodować się

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Ewa, podziwiam Cię, gratuluję wykonanej pracy, jak tak dalej pójdzie to przed zimą będzie wszystko gotowe.
Urodzaj dyni oszałamiający, moi domownicy nie są fanami tego warzywa, ale mnie smakuje.
Ostatnio zrobiłam zupę-krem i podałam posypaną zrumienionymi pestkami dyni, bardzo dobra.
Urodzaj dyni oszałamiający, moi domownicy nie są fanami tego warzywa, ale mnie smakuje.
Ostatnio zrobiłam zupę-krem i podałam posypaną zrumienionymi pestkami dyni, bardzo dobra.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ewo to oczko już jest
a jak będzie gotowe, oj zdolniacha jesteś 

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Tempo powstawania oczka oszałamiające, wiem, że będzie cudnie i opadnie mi szczęka.
Piękne kolory chryzantem.
Piękne kolory chryzantem.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ewa
już będziesz lała wodę
ale pędzisz
...nie śmiej ze mnie a co to jest na ostatnim zdjęciu tak cudnie przebarwiło się...

...nie śmiej ze mnie a co to jest na ostatnim zdjęciu tak cudnie przebarwiło się...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Oczko całą gębą
,a klonik slicznie sie przebarwił czy to ten ,który ma ciemniejszy kolor prawie bordowy .Wygląda jakby sie palił. 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Ewuniu!
Widzę,że sprawiłaś sobie nowy kłopot,tym bardziej,że obok rosną brzozy.U nas również było oczko,ale zasypaliśmy go z powodu nadmiaru wody i liści z drzew.W tym roku nie było nadmiaru wody ale liści ogromne ilości.W miejscu oczka mamy teraz posadzone trawy/na razie na połowie/.
Pozdrowienia Edward
Widzę,że sprawiłaś sobie nowy kłopot,tym bardziej,że obok rosną brzozy.U nas również było oczko,ale zasypaliśmy go z powodu nadmiaru wody i liści z drzew.W tym roku nie było nadmiaru wody ale liści ogromne ilości.W miejscu oczka mamy teraz posadzone trawy/na razie na połowie/.
Pozdrowienia Edward

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewuś oczko zapowiada się imponująco . Ciekawa jestem efektu końcowego.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ewa, widzę, że oczko właściwie już jest! Wygląda wysoce profesjonalnie
O swoim ostatnio nie pisałam, a le tez już jest, nawet zalane wodą. Niestety woda już na starcie jest mętna...zaczęły się więc pierwsze problemy

O swoim ostatnio nie pisałam, a le tez już jest, nawet zalane wodą. Niestety woda już na starcie jest mętna...zaczęły się więc pierwsze problemy

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki