Siedlisko z sosnami cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.2

Post »

Sławeczku mam podobną odległość do tych stawów co Ty do wody, DO pracy mam 15km, a stawy są trochę dalej jakieś 2-3km.

Zapomniałam dodać, że do "różanki" dosadziłam taką oto różyczkę, która miała byc żółta. Ja się na pomyłkę koloru nie gniewam, wręcz jestem zadowolona. Rosnie nad przypadkową doniczką

Obrazek

Obrazek
powtarzała kwitnienie. mam nadzieję, że na nowym miejscu jeszcze lepiej pokaże swoje wdzięki, bo tam gdzie rosła musiała z perzem rywalizować. Moja wina ;:14
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko piękne stawy ! Różanka też śliczna. Coraz intensywniej choruję na róże i właśnie najbardziej podobają mi się skupione na jednej rabacie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne te bladawce ! a lawendę na wiosnę koniecznie pościnaj i to co zetniesz wsadź do ziemi i jak ktoś napisał i zapomnij. Ja jednak nie zapomniałam bo była susza i podlewałam i dochowałam się kilkunastu krzaczków lawendy.
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzko nie wiem jak tam teraz wygląda, ale w leto było tam przecudnie teraz pewnie tam teraz takie bagno, że nie idzie przejść

-- 23 paź 2012, o 19:39 --

Marzko nie wiem jak tam teraz wygląda, ale w leto było tam przecudnie teraz pewnie tam teraz takie bagno, że nie idzie przejść
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Marzenko, całkiem niezły początek jak na różankę ;:138 ;:138 ;:138
W tym roku dowoziłam ziemi - okazała się taka gliniasta. Popieczarkowej również i ja Ci zazdroszczę :)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No to teraz zapewne będziesz robiła sobie sadzonki z patyczków róż :wink:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Marzena, jak chcesz patyków różanych do sadzonkowania na ten żywopłot przeciwsarni, to mogę Ci naciąć patyków z moich dzikich z Rosarium: Rotes Meer (kolczasta jak diabli, ale pachnie niesamowicie- jednym kwiatkiem cały ogród mi okadza!), Moje Hammberg i Rithausma (białe cudo). Ja sobie własnie z dzikich róż zrobiłam żywopłot przy nieogrodzonym podjeździe i psy mi się tam przestały plątać i kupy robić! Rosną w takiej niby doniczce z kostki granitowej- maja z 30 cm ziemii, a reszta to tłuczeń pod podjazdem. Nie podlewam i radzą sobie super.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ojej! Fajna ta róża 'Rotes meer' Ma jeszcze pięęękne owoce!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, coraz bliżej do weekendu, a tu pogoda się psuje...
Rano całkiem fajny widok, ale szybko zaczęło się zmieniać. Wchodząc do przedszkola było jeszcze sucho, ale jak wyszłam to już deszczyk i po drodze coraz mocniej i mocniej. Teraz ledwo mży.

ANIU, polecam róże i wbrew temu co się wydaje, one nie są aż takie problematyczne. DO tego jak dobierzesz odpowiedznie odmiany, to długo będziesz się nimi cieszyć. Właśnie skupione ładnie wyglądają. Twórz rabatę, podeślę kostrzewę na obrzeża.

MARYSIU ;:196 , dzięki za podpowiedź z sadzonkowaniem lawendy. Będę jej potrzebować duuużo, więc jak najbardziej chciałabym sama ją sobie rozmnażać.
Też będę musiała o niej pamiętać i podlewać, bo na piasku sucho niestety

PRZEMKU, uważaj, bo chodzenie po bagnie wciąga. Żebyśmy później nie musieli CIę stamdąd wyciągać :wit

ANIU, nie przeczę z popieczarkowej to i ja jestem bardzo zadowolona. Teraz ładuję ją do każdego dołka, od każdą doniczkę z cebulowymi, do każdej doniczki i w ogóle wożę ją taczką po całym ogrodzie. Muszę tylko warzywnik obrócić, bo trochę zawadza traktorowi, a tej popieczarkowej przecież będę cały czas potrzebować. A glinę też sobie przywożę taczką póki co, ale może też poproszę sąsiada choć o "łyżkę" koparki.

ILONKO, nie przeczę, że chciałabym bardzo u mieć robić z patyczków nowe róże. Jeśli isię to uda, to będę przeszczęśliwa.

DAGMARKO ;:196 , oj tak ;:138 ;:138 ;:138 bardzo poproszę patyczki z róż, o których piszesz. No i jak o białej przeczytałam, to już w ogóle ;:180 .

MIŁKO, może jak Dagmara podeśle mi tych patyków, to podzielę się z Tobą?

BASIU ;:196 za patyczki. A przesadzanie teraz to jak najbardziej dobra pora, więc na pewno Ci się przyjmą i ładnie zakwitną wiosną
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Podeślij mi więc adres na priva, to jutro ciachnę i wyślę. Miłce będę wysyłać jakoś dalię, to różanym patyczkiem też się podzielę. A jeśli chodzi o owoce, to Rithausma ma jeszcze ładniejsze- wieelkie i czerwone :wink: W tym roku nie cięłam w ogóle rugoz i przyda im się porządne prześwietlenie...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sporą masz już tą różankę ;:167
i pigwowiec Ci cudnie kwitnie. Ja mam trzy i chorują i usychają na potęgę. Zero kwiatka w tym roku ;:174
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dagmaro, Ty ciągle coś robisz w ogrodzie ;:180 , jak nie kopiesz w tej swojej glinie, nie zdzierasz darni pod nowe sadzenia, to poszerzasz rabaty, jak tę z czyśćcem. To teraz jeszcze róże będziesz prześwietlać. Nie wiem tylko czy patyki teraz ukorzenią się. Zaraz zima przyjdzie

Jolu mojemu pigwowcowi pomieszało sie w głowie, przecież powinien wiosną kwitnąć i kwitł, a teraz znów. Szkoda, że owoców w miejsce drugiego kwitnienia nie nawiązał. Piekne rabaty pokazałaś u siebie. Mnie jakoś kompozycje nie wychodzą. No i te siatki szpecą wszystko, ale jakoś musze chronić rośliny przed psami. Twoje mają praaawdziwe apartamenty, ale może swoimi też się pochwalę. W końcu to moja robota - tymi ręcami je zrobiłam.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pigwowiec o tej porze? ;:oj U mnie na wiosnę już drugi rok rodzi tylko 2 kwiatki :;230 Nawet myślałam żeby go wyautować, ale w sumie to mi nie przeszkadza, mam nadzieję, że w końcu obrodzi w większą ilość kwiatów.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, też się zdziwiłam jak zobaczyłam kwiaty na nim, aż podeszłam i cyknęłam fotki. Widziałam jednak, że u niektórych irysy powtarzały kwitnienie, u Dagmary i nie tylko

A teraz parę zdjęć, jak mnie szef szybciej do domu nie wygoni
Drogowcy wzięli się za remonty dróg i skutek jest taki, że całe moje miasteczko, przez które musze przejeżdżać jest zakorkowane. Wczoraj więc po odebraniu Młodego z przedszkola pojechałam przez las do domu, droga dziurawa, ale jest i oto widoki
w tym miejscu były najpiękniejsze dęby czerwone, teraz jest plac budowy S8
Obrazek
moja "skrótowa" droga będzie w przyszłości prowaadzić górą i będzie się jeździć nad S8 takim czymś
Obrazek

dalej już przyjemniej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek po lewej rosną wielgaśkie jałowce. No i kiedyś były tu pola uprawne, teraz rosną domy, jeden po drugim

Obrazek

Z kolei dziś jadą do pracy, już przed firmą zrobiłam takie zdjęcia
Obrazek zakłaad jest za zakrętem widocznym na zdjęciu

a przed drzwiami firmy jest taki widok

Obrazek

Obrazek

A na koniec dnia moja kępka nagietków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika