Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

aguniada pisze: Jagódko, bardzo dziękuję za rady i proszę o następne pomysły (aczkolwiek jak się zapewne domyślasz, na klona jestem prawie zdecydowana)... Katalpę (Nana) mam w tym miejscu, w samym rogu, o ogromnej już koronie... Uwielbiam ją i cieszę się, że po zniknięciu zbiornika, zostanie nieco bardziej wyeksponowana. Buk Tricolor budzi we mnie mieszane uczucia: z jednej strony kolorystyka zachwyca, z drugiej trochę przytłacza, ale to chyba dlatego, że ja w ogóle nie przepadam za variegatami. Wolę spokojniejsze barwy, nawet jeśli są mocne, to raczej powinny być jednobarwne. Dziękuję za propozycje, Jagódko!
;:145

jeśli chodzi o zagospodarowanie tego miejsca, to moze robinia? Właśnie w moim wątku jest na tapecie i tak jakoś mi się skojarzyło :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, gra słów mało szczęśliwa - kajam się, biję w piersi i odszczekuję hau hau :) ;:196
A propos robinii, to miałam się u Ciebie wypowiedzieć wczoraj i przysnęłam :) Zaraz uzupełnię wpis.
U siebie robinii nie widzę, bo mimo całej sympatii dla jej urody, potrzebuję drzewo z szerszą koroną... dziękuję za pomysł!
Marzko, słońce do Ciebie idzie - u nas od samego rana jest pięknie! :)
Jolu, częstuję kawą - zapraszam... u mnie jeszcze nie z górki, bo jutro mam szefa szefów, więc jest gorączka i malowanie trawy na zielono :) Ale piątek już blisko... Miłego również!
Kasiu, oczywiście, że podsadzenie świerka kłującego bordowym berberysem będzie dobry zabiegiem... zrobisz z niego obwódkę? Nie pamiętam jak rośnie ten świerk? Fajnie byłoby go trochę formować na taki łagodny żywopłot okalający iglaka.
Wracając do tematu traw, oczywiście chętnie przypomnę sobie szerszą perspektywę Twojego ogrodu i spróbuję coś zarekomendować. Wydaje mi się, że trawy wpisują się swoim klimatem w charakter Twojego zakątka, ale jeśli ich usytuowanie miałoby zaburzyć koncepcję całości, to lepiej kierować się zasadą 'mniej, a lepiej'.
Jeśli coś wymyślimy, to pamietaj, że obok mnie niemal, mam Fabrykę Traw.
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

Jule pisze:"każdy facet mysli, ze kobiety marza o ksieciu. To bzdura. One marza o tym, zeby sie najesc i nie przytyc" :;230
ja się nie znam ale słyszałem, że marzą o tym aby tyjąc szło w górę a nie w dół :wink:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PanM pisze:
Jule pisze:"każdy facet mysli, ze kobiety marza o ksieciu. To bzdura. One marza o tym, zeby sie najesc i nie przytyc" :;230
ja się nie znam ale słyszałem, że marzą o tym aby tyjąc szło w górę a nie w dół :wink:
Ani w dół, ani tym bardziej wszerz ... :wink: :;230

Aguś, życzę udanej "inspekcji" szefa szefów ... no i w związku z tym podwyżki jakiejś, żeby było na te wszystkie kloniki ;:215 :lol: :;230
Niech dzień w pracy minie szybko i bezboleśnie, żebyś mogła szybko wrócić do planowania...bo dziś taka piękna pogoda że tylko siedzieć w ogrodzie :tan Tylko trzeba się ubrać, bo zimno... ;:224
Tymczasem i ja chętnie napije się kawki :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Uff :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit u mnie slonce probuje sie przebic przez mgle ale kiepsko to widze.
PanM pisze:
uhu mozliwe, tyle ze nie mozna tego podciagnac pod zlota mysl jak to Agus zauwazyla ... musiala bym dodac niektore kobiety marza o wiekszej gorze, bo ja np nie za bardzo :wink:
x-ag-a
---

Post »

PanM pisze:
Bądź konkretny, Słońce i Gwiazdy mojego życia :) Żadna kobieta nie marzy, by jej poszło w ramiona ;-)

Nutka, nie pierwsza to i nie ostatnia inspekcja, ale ponieważ organizacja całości spoczywa na mnie, to mam lekką spinkę ;-) Wszystko się uda, a zmiany mam już wpisane w profil zawodowy, więc się ich nie obawiam aż tak :) Na zdrowie (kawka)!
Magda! :)
Julek, idealną figurę każda z nas postrzega inaczej, nieprawdaż? Ja czasem mam fazę na bycie petite, a innym razem chciałabym być wysoką tyczką z wystającymi kośćmi ;-) A tak zupełnie na serio, to ideał kobiecego piękna dla mnie przedstawia Charlize Theron (oczywiście nie mam tu na myśli roli w The Monster :)).
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś dzięki za kawkę ;:196 byłam w barku i jakoś tamta mi nie podeszła, zadowoliłam się Red Bullem i serducho trochę podskoczyło. Więcej kofeiny jednego dnia to już by mnie zabiła.
Do barku chodzę bo nie lubię sobie sama robić i w Dziale nie mamy ekspresu porządnego. Wiesz że M mnie przyzwyczaił że mi kawkę pyszną do termosika daje na drogę, a tu taki dowcip mi zrobił ;:145

Ale ustrzeliłaś Magdę :;230 :;230 bidulka ledwo się pozbierała.

Madziu, choć przytulimy ;:4 Ja bardzo lubię Variegaty, w przeciwieństwie do Agusi. Oczywiście wszystkiego w odpowiednich proporcjach ;:224 tak jak i tego tycia w odpowiednich miejscach :;230 :;230
x-ag-a
---

Post »

April pisze:Ale ustrzeliłaś Magdę :;230 :;230 bidulka ledwo się pozbierała.
Ano, niefortunnie ustrzeliłam, ale już odszczekałam ;)
Zapobiegliwie dodam, że lubię kwiecień :D

Nie przesadzaj z tym Red Bullem!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aga oplułam monitor przez tę Twoją przezorność z kwietniem :;230
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga ;:196 :;230 :;230 :;230
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Agnieszko! Jesienne zdjęcia z Twojego ogrodu są piękne...O tej porze roku widać , jak ważne są rośliny liściaste.
Przy okazji zwróciłam uwagę , jak fajne są u Ciebie przejścia z jednej części ogrodu do drugiej - te przewężenia...utwardzone kamieniami...kulisy...
I wyjątkowa gra świateł, słońca i cienia - widać tu i talent fotografa.
Cudne zdjęcie kwiatostanu trawy - w pajęczynie i kroplach deszczu.
Gdzieś wspomniałaś o "rabacie wstydu"... - chyba nie miałaś na myśli jakiegoś miejsca u siebie..?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko, zaglądałm do ciebie wczoraj, zaglądam i dzisiaj, ale w wymianę zdań nijak włączyć się nie potrafię :D Pozdrawiam więc serdecznie, idą przymrozki, mam nadzieję, że zdążysz ze wszystkimi pracami ogródkowymi :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś życzę pozytywnej lustracji szefa szefów ;:333 i dobrnięcia bezbólowo do weekendu. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja myślę, że szef szefów lubi ogrody i się dogadają, czego Ci życzę Agnieszko!, a przede wszystkim żeby głowa nie nap......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”