Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Witaj Robaczku wpadłam się tylko przywitać .Na spokojnie musze usiąść i zwiedzic twój ogród.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry wieczór :wit
Jule, ciekawa jestem efektu Twojego eksperymentu z kopcowaniem, ja będę sypać jedno i drugie, zamówiłam na czwartek dostawę ;:333 Muszę też zacząć wycieczki do lasu po gałązki, nigdy tak nie okrywałam, bo trochę bałaganu, ale spróbuję w tym roku..
Madziu, miło mi, że pergola Ci się podoba!
Basiu, witam po raz pierwszy :wit Życzę udanych spacerów, dziękuję za odwiedziny!
Aguś, dzięki za przepis ;:196 Wypróbuję przy najbliższej okazji :uszy Bardzo się cieszę, że pergola przypadła Ci do gustu! Róże starałam się dobrać kolorem i pokrojem do sąsiadujących i celowo w tym miejscu nie sadziłam ramblerów, mając na względzie właśnie to, co napisałaś. Chciałabym, że ornament, który zaplanowałam na górnej krawędzi był widoczny. ASL podbał mi się od dawna, cieszę się, że go kupiłam ;:173
Lulka, dzięki! Likieru spróbuję jak gdzieś trafię ;-)) Wiata obsadzona dwoma glicyniami i powojnikiem górskim Montana, zastanawiam się, że czy dosadzić ramblera - Kiftsgate...
Marzenko, mam nadzieję, że kiedyś zawitasz do mnie ;:138 Jeśli Twój M ma taki talent i sprzęt to trzeba działać ;:65
Monia, bardzo dziękuję za słowa uznania i serdeczności, to miód na moje serce ;:170
Dorotko, dzięki!I smacznego ;-))
April, miło mi, że Ci się podoba mój nowy nabytek!Nie masz najmniejszych powód do złego samopoczucia kochana, Twój ogród pięknieje z dnia na dzień!Wykonałaś wspaniałą pracę i efekty już są widoczne, a w przyszłym sezonie to w ogóle będzie szał ;:172
Majeczko, przepis jest bardzo prosty, serio! 30 min i gotowe ciacho do lodówki ;:333 Ale rozumiem Twoje dylematy, w tym czasie można z 5 dołków wykopać ;-))
Nutka, dziękuję! Miło mi słyszeć, że tak myślisz, ale z tym ładem i porządkiem to różnie bywa.. ;:131
Ewcia majowa, czasami trzeba się rozmarzyć, zapomnieć o gonitwie i pracy... ;:170
Krysiu, sprawiłaś mi wielką przyjemność takimi słowami ;:196 Zdecydowanie za hojnie mnie komplementujesz, nie zasłużyłam, ale traktuję je jako zachętę na przyszłość, bo do takiej wziji ogrodu angielskiego, jaką przedstawiłaś, niestrudzenie dążę.. ;:131 Ba, nawet się wzruszyłam i przeczytałam mojemu M, a widząc jego minę pytam, czy wie kto to jest D.Austin, a M na to: "Domyślam się, widziałem na metkach przy kopaniu" :;230
Aniu, bardzo dziękuję! Wszystkie kute elementy wymyślam sama, a wykonuje kowal, znaleziony w pobliżu ;:333
Lukrecjo, witaj po przerwie! Miło mi, że zajrzałaś i dziękuję za uznanie ;:180
Majka, witam nowego gościa! Dziękuję za odwiedziny i zapraszam :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale to pewnie kosztowne, co?
Kiedyś sobie zrobię taką pergolkę.. ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No na bank kosztowne i do tego jeszcze trzeba mieć w pobliżu kowala-artystę żeby za daleko nie jeździć. ;:108
Ja to się nigdy takich nie dorobię. ;:185
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja okrywac nie będę - no zeby w naszym klimacie okrywac, to juz koniec swiata :wink: A tak powaznie, to ostatniej zimy padly mi wszystkie jesienne nasadzenia ale zadna roza z wiosennego sadzenia nie miala nawet kawalka pedow uszkodzonych.... a mialam juz Eden-y a niby takie wrazliwce. Do tego ja i tak tne roze dosc krotko, tak ze czy przemarznal im pedy czy nie, to mi rybka.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zamierzam tradycyjnie na wszystkie róże wysypać ziemię z kompostownika :D Za jakiś czas, kiedy zrobi się naprawdę zimno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25

Post »

Kasiu,

Dziękuję za odpowiedź. Pytam się bo nie mam jeszcze mebli na tarasie i właśnie zastanawiam się nad takimi jak masz.

Pergola piękna. Mnie też kusiła Constance Spy tylko że ona kwitnie tylko raz.

Zdjęcia jak zwykle urzekające. :wit

Chciałam się jeszcze zapytać o Morgengruss. Czy to na pewno ona? Taka piękna u Ciebie a zawsze wydawała mi się taka potargana i nieładna :?:
Agnieszka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A ja się zastanawiam, czy przed domkiem zamiast wsadzonych żurawek nie powkładać różyczek w jednej odmianie ;:223
wiata obsadzona dwoma glicyniami i powojnikiem górskim Montana, zastanawiam się, że czy dosadzić ramblera - Kiftsgate...
:;230 :;230 a auto wjedzie?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepis Agusi wyglada na wzglednie prosty,trzeba spisać sobie i koniecznie wypróbowac.Problem tylko w tym,że miałam sie odchudzać,bo w czerwcu mam zjazd absolwentów od powstania ogólniaka do rocznika 1985 maturzystów.Łapię sie pierwszy raz,a sa co 5 lat ortganizowane.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, nie wiem czy M zdolny, ale nawet jak czegoś nie umie, to potrafię mu wmówić, ze umie. Tak było z murowanym grilem. Przecież on nie umiał zaprawy dobrze zrobić, ale małe moje sugestie i wymurował. Może nie jest to mistrzostwo świata, ale swoje zadanie spełnia. Wiosną będzie musiał go trochę kosmetycznie wykończyć i już.
Może z pergolą też da sobie radę? W końcu kupiłam mu spawarkę w prezencie i musi jej używać, bo focha strzelę :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, dzięki ;:196 . Że tak powiem jakoś to będzie. Najważniejsze, że po pączka nie poszłam bo nie miałam czasu. To przynajmniej się nie utuczę bo wtedy to kolejny powód do deprechy byłby :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja się tak zastanawiam, może by samemu wziąć się za kucie? Może się okazać, że to wcale nietrudne, kto wie? Myślę o takich mniejszych konstrukcjach. Może by spawarka wystarczyła? Zapytam M, co on na to. A nuż się do tego zapali :D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jak już mówiłam.....pergolka jest bomba! ;:138 ;:138
a ja właśnie wróciłam z pracy i otworzyłam paczkę od Starkla......jejku mam Galahada!!!! :tan
piękna, 4-pędowa róża....... :heja
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Jak zwykle przy okazji wizyty u Ciebie zdrętwiałam przy komputerze (tyle czytania i oglądania...), zapisałam sporo pomysłów ( jesteś tak kreatywną osobą...) i jestem aż oszołomiona z nadmiaru wrażeń.
Napiszę tylko kilka refleksji, bo nie będę tu pisać powieści.
Tempo zmian - a raczej rewolucji - u Ciebie jest zastraszające ! Poczułam się, jak bym nic nie zrobiła w czasie całego sezonu...
Pergola przed wejściem do domu wygląda imponująco - obrośnięta różami będzie zachwycająca. Myślę,że dobrym pomysłem jest posadzenie tam 1 odmiany. Nie znam się na różach - czy ona jest pachnąca? Byłoby dodatkowe wrażenie.
Powojniki bardzo pasują do Twojego ogrodu - to delikatne rośliny i świetnie wygladają na ażurowych, metalowych podporach. Koniecznie muszę coś takiego mieć u siebie (Rooguchi ciągle w planach).
Pietruszka w roli obwódki to oryginalny pomysł.
Jako memento zapisałam sobie Twoje stwierdzenie,że ryzyko błędów jest wkalkulowane w naszą pasję - żeby się nie zamartwiać.
Wspominałaś wcześniej,że czytasz jakieś książki o angielskich ogrodach,żeby się dokształcić w projektowaniu - czy możesz mi na pw polecić jakie?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

...uwielbiam Twój ogród,kocham tiramisu tak jak hektolitry winka :wink: Zatem licz sie z tym ,ze kiedyś Cie odwiedzę ;:224
Piękna nowa pergola już poczułam się zaproszona ...czekam na wielką różaną kulminację ;:173
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”