Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Basiu miałaś ciekawą wycieczkę.
Śliczne jesienne zdjęcia, co to jest za roślina na drugim zdjęciu pomiędzy chryzantemami?
Ale tych cebulowych to nakupiłaś ;:oj
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko to jest klonik palmowy, bardzo ładnie się w tym roku przebarwił. A cebulowych faktycznie nakupiłam - już nie mogę doczekać się wiosny. ;:138
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Widzę się u wycieczkuje i czyżby na zamku tyle cebulek sprzedawali ? :;230
Pięknie jesiennie u ciebie .Ja mam małego klonika i nie mogę sie doczekać ,kiedy się tak ładnie przebarwi
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Kleo :wit Piękne kolory jesieni w ogrodzie :D Wycieczka wspaniała ,trzeba oglądać to co zostało bo nie wiadomo co będzie dalej z takimi perełkami oby nie popadły całkiem w ruinę . Ja często jeżdżę do Czorsztyna lub Niedzicy i zwiedzam resztki zamków . Chociaż w Niedzicy jest dobrze zachowany. Super takie krajoznawcze wycieczki ;:138
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Eksplozja kolorów;-) Co do cebulek to myślałam, ze to ziemniaki ( jeśli chodzi o ten duży worek;) ;:63
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kleo szał zakupów :;230 a ten duży wór to co ??? narcyze ;:202
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Ta ilość cebul,to nie fotomontaż? ;:oj Ilość imponująca,ależ wiosna będzie kolorowa.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Basiu podaj na PW czym je pokonałaś ?
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

KLEO1 pisze:Obrazek---Obrazek
Jestem powalony! Ile tego jest sztuk?
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ile cebulek ;:oj Oj będzie się działo na wiosnę ;:65
Zachwyciły mnie twoje bukszpanowe kule. Moje nie są tak gęste i tak idealnie przycięte. Przycinasz na oko, czy posługujesz się jakimś szablonem?
Zauważyłam, że po ścianie domu pnie ci się winobluszcz pięciolistkowy. On raczej nie czepia się muru, jak go więc zmusiłaś do obrośnięcia muru? Czy po jakichś nitkach i sznurkach go puściłaś?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kleo, ale zakupy zrobiłaś ;:oj Ilośc na prawde imponująca :D Coś czuje że szykuje się duża cebulowa rabatka ;:224 :;230 To dopiero będzie olbrzymi wiosenny bukiet, sama nie moge się doczekać wiosny :wink: :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Czy Twój mąż, gdy zobaczył tą ilość cebul nie powiedział tak jak Pan Wołodyjowski
- oj Baśka Baśka... ;:219
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Andrzejku klonik nawet młody powinien ładnie przebarwiać się jesienią. Chyba że rośnie w cieniu, wtedy na pewno nie wybarwi się tak ładnie. Niektóre odmiany rosną dość szybko, więc i Ty w końcu się doczekasz.

Ewiczko ja też byłam w zeszłym roku w Niedzicy, po raz kolejny zresztą. Bardzo lubię ten zamek, a zwłaszcze dziedziniec obrośnięty bluszczem. Szkoda, że tak mało naszych zamków i pałaców ocalało w dobrym stanie. Jakoś w przeszłości mieliśmy pecha, ciągle nas ktoś łupił i grabił.

Monifd - zapewniam, że to nie są ziemniaki, na wiosnę będzie na to dowód, niezapomnę pokazać.

Edi - to nie narcyze, tylko takie gigantyczne cebulki szafirków, sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie. Tak dużych cebulek szafirków jeszcze nie widziałam (poza tymi żółtymi).

Jacku - jak najbardziej cebulki są realne, żaden fotomontaż. Zawsze kupuje cebulkowy misz-masz, ale w tym roku postanowiłam zmienić taktykę i kupić dużo jednakowych cebul.

Priam - cebulek jest 500 (tych w dużym worku) i aby je wsadzić musiałam kicać po rabatach pół dnia. Na drugi dziń miałam zakwasy. :;230 :;230

Iza, kule bukszpanowe strzygę "na oko", a ich uformowanie zajęło mi sporo czasu, tak 12-15 lat. W przypadku bukszpanu należy uzbroić się w cierpliwość. Albo kupić od razu duże rośliny. Ja osobiście wolę formować je sama. Są też odmiany które od razu mają kulistą formę, są jednak droższe od zwykłych. Mimo, że moje obydwa były sadzone razem to jednak nie rosną równo, jeden jest zdecydowanie większy. Ale tak jest chyba nawet ładniej.

Małgosiu - zaplanowałam sobie szafirkową rabatkę nad oczkiem, z szafirkami posadziłam tulipany, hiacynty i narcyzy. Mam nadzieję, że wiosną wszystkie pięknie zakwitną.

Jolciu - mój mąż na szczęście po trosze też zaraził się ogrodową chorobą, owszem czasem pokiwa głową nad moimi zakupami, ale zazwyczaj sam coś też kupuje. Więc na szczęście w domu nie ma z tym problemu. Mało tego potrafi zadzwonić do mnie będąc gdzieś na zakupach gdy zobaczy jakieś fajne roślinki czy cebulki.

A teraz chciałam pokazać jaka zima u mnie wczoraj zapanowała. Pod ciężarem śniegu połamało się wiele drzew, niektórymi ulicami nie dało się przejechać z powodu leżących na nich gałęzi. U mnie w ogrodzie nadłamały się gałęzie robinii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Kleo :wit No te kwiaty w śnieżnej otulinie wyglądają obłędnie ;:215 . U nas tak dużo śniegu nie było chociaż lekko prószy ale zaraz topnieje . Miłego popołudnia przy kawce i ciasteczku :D
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

KLEO1 pisze:Priam - cebulek jest 500 (tych w dużym worku) i aby je wsadzić musiałam kicać po rabatach pół dnia. Na drugi dziń miałam zakwasy. :;230 :;230
Ale jaki będzie efekt na wiosnę!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”