Witm moich przemiłych gości

Strasznie się cieszę, że tak tłumnie mnie odwiedzacie
Życzenie moich gości jest dla mnie rozkazem
Zatem róże na otwarcie zostały opisane. Wiele z nich NN, ale moim zdaniem nie odbiera im to wdzięku, czy urody. Dziś dołączyły do nich: New Dawn, Rosarium Utersen, Twiggy Rose i Bordure Rose. Wcześniej także posadziłam cztery NN, prezent od mojej koleżanki. Nie wiem, co z nich wyrośnie, ale może akurat jakiś ślicznotki
Tak zmieniała się rabata różana. I wszystko od lipca br. Rabata różana to pierwszy poważny wpływ forum na moje ogrodowe plany
To nie koniec zmian...
I pomyśleć, że w zamierzeniach miała to być
jedyna rabata z różami... A tak, na głównej rabacie już posadziłam dwie, na rabacie pod oknem kuchennym - dziewięć, a na rabacie zachodniej - pięć

Już sama sobie nie wierzę
Przesadziłam dziś także czerwoną pnącą różę, bo zasłaniała tegoroczną rabatę z liliowcami. No i posadziłam ją obok New Dawn. Mam nadzieję, że docelowo się zmieszają

Będzie pięknie

Chyba...
Pamiętacie, jak mówiłam, że korzystam z cienia drzewa sąsiada? Dziś przyszło mi za to zapłacić pierwszą ratę - wygrabiłam trawnik, trawnik przed ogrodzeniem i drogę na całej długości mojej działki. O ile zawsze sąsiad grasował po swoim ogrodzie, dziś nawet nosa z domu nie wyściubił. Wedle mojej oceny czeka mnie jeszcze jedno takie grabienie. To orzech, więc nie mam wyjścia
Wróciłam do domu jak było ciemno...