Doniczkowce u Szarotki cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowce u Szarotki cz. 2

Post »

Dorotko,sadż na spokojnie,bo jeszcze zapomnisz dołków pozasypywać z pośpiechu. :;230 :;230

Niechcę Cię straszyć,ale jak mi się uda przełożyć spotkanie ,to może dotrę w środę...ale jeszcze nic pewnego.A trochę zapowiadali dziś kiepską pogodę w czwartek.Trzymam kciuki ;:333
Fiołki ładne.Ten zaqpączkowany chyba nawet ładniejszy i taki tajemniczy...
A pająk ;:163 ;:129 Boj ę się pająków.Pozabieraj je tylko na mój przyjazd :;230
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

E no specjalnie spinać się nie będę, ale coś na pewno jeszcze zrobię. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Fiołki śliczniutkie, ale pająk baaaaaaardzo interesujący ;:173
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Dorotko..u Ciebie to wszystko takie dorodne...i kwiaty ...i pajączki... :;230 :;230 :;230 tez je dokarmiasz??? :tan
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Może i interesujący, ale ja nie lubię pająków i pajęczyny zwanej Babie Lato. ;:185

Kasia aleś wymyśliła "dokarmiam" w - życiu, sam żre co chce. :;230 dokarmiam tylko kwiatki i moich domowników łącznie z udomowionymi zwierzakami. :D
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchaj...kochanie.ten pajączek też wygląda na oswojonego..wcale nie ucieka, daje się fotografować..wygląda na prawdę okazale..wcale nie jest zabiedzony... a pod słowem domownicy...tez można niejedno ukryć.. :;230 :;230 :;230
Nie wstydź się..przecież znamy Twoje dobre serce... :tan :tan :tan

;:196
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Ha,ha,ha, ale śmieszne. :;230 Ten pająk to nie w domu tylko w altanie złapany, wiec nie bardzo domownik. :D
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

O matko jaki wstrętny pająk :shock: nie brzydzę się myszy,( kiedyś nawet nosiłam w rękach), żab, jaszczurek ale pająki budzą we mnie ekstremalne odczucia. Jak ty byłaś w stanie położyć monetę tak blisko pająka :shock: Takiego wielkiego omijałabym z daleka. Odważna z ciebie kobieta ;:180
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ona go lubi..mówię Ci tylko nie chce się przyznać.. to oswojony pajączek..nauczony pozowania nawet.. :;230
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Nolinka pisze:O matko jaki wstrętny pająk :shock: nie brzydzę się myszy,( kiedyś nawet nosiłam w rękach), żab, jaszczurek ale pająki budzą we mnie ekstremalne odczucia. Jak ty byłaś w stanie położyć monetę tak blisko pająka :shock: Takiego wielkiego omijałabym z daleka. Odważna z ciebie kobieta ;:180
No kochana gdybym musiała wybierać pomiędzy myszami, żabami czy jaszczurkami, a pająkiem to wolę rzeczywiście pająka. U mnie w domu to mysz weźmie do ręki tylko starszy syn, on to w ogóle się nie brzydzi, ale ja na samą myśl dostaję dreszczy.
Kasiu, a Ty co tak wesolutka jak skowronek? Żarcik za żarcikiem, widać, że humor dopisuje i tak trzymaj. ;:138
Teraz kolejna porcja moich domowych lekko przerośniętych zielonych:
Obrazek Obrazek
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielka hoja Dorotko..piękna..ile ma lat?..moja tez kolos, tyle razy strzyżony, bo gdyby nie..to pokój by zarósł dawno ;:138
To drzewko to chyba benjamin?..Wow..jesteś wytrwała,ze takiego odchowałaś...gratulacje!!! ;:63 ;:63 ;:63

Co do mojego humorku..to nic nadzwyczajnego..jeśli wiem do kogo piszę i że ten ktoś zrozumie żarty...to czasem ujawniam chwile "głupawki". Mam nadzieję, że Ci to nie przeszkadza..? Czasem mnie nachodzi nutka lekka - prześmiewcy, ale tylko wobec tych których lubię, bo złośliwych złośliwości nigdy nie pisuję...tylko do żartu.. ;:196
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Kasiu odnośnie twoich żartów to już napisałam, że tak masz trzymać, uwielbiam ludzi z poczuciem humoru takim jak Ty. ;:196
Jeśli chodzi o moje rośliny to hoja ma 12 lat i też już mnóstwo dzieci od niej miałam, a beniamin ma lat 14 i też był lekko strzyżony kilka razy.
A propos zwierząt to ciekawa jestem jakie Ty lubisz oprócz kotów? :D
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kochana..u mnie nie ma kto sprzątać za bardzo.. :tan to jest ich sporo..i pajączki..i muszki..dla roślinek..tak sobie tłumaczę przynajmniej :;230 ...ostatnio nawet mole...szlag by ich..w lecie zjadły mi resztkę suszonych grzybków.. ;:145 ...biedronki wchodzą przez balkon..raz nawet traszka wlazła.. i myszki kiedyś..były...brrrr ;:202 a wiosną skądś mróweczki wychodzą w okolicach drzwi balkonowych mocno nieszczelnych..więc pewnie przesypiają tam zimę...
Poza tym słowo labka wzięło się od żabki, bo tak mówił M na mnie , a mój chrześniak mały podłapał... :;230
co jeszcze?....eeee znalazło by się..jakieś rybki są u syna,była tez świnka morska , a przed nią chomik ale krótko, ponieważ był malutki i nadszedł Air Show,i serce chomika nie wytrzymało przelotu F14 ;:224 ... przez 4 lata mieszkała mi ropucha ogromna przy tarasie, była wielka , tłusta i nigdy nie widziałam ,żeby się przechadzała..po prostu była! 2 lata temu ptaszki, ale nie wiem jakie... miały rdzawą plamkę na brzuszku, a raczej na klacie?..(czy ptaszki maja klatę?..) no może na torsie.. ;:oj uwiły gniazdko pod dachem nad tarasem..i drugiego dnia Świąt Wielkanocnych..maluchy pierwszy raz próbowały latać..było wspaniałe widowisko..emocje sięgały zenitu!! ;:138

Przez podwórko biegają wszystkie różne dziwne..koty, szczurki, myszki...i takie śliczne chyba łasiczki ;:108
Na linii napięcia na wprost latem siada wielka sowa..przy latarni.
Więcej nie pamiętam aha...jak miałam 12 lat przyszła do nas sarenka..właściwie to jelonek. Jelonek był miesiąc po czym niestety w tamtych czasach to było karalne i trzeba było zgłosić leśnikom..ale płakałam..,a przybiegł z lasku który należy do wojska, bo obok jest lotnisko..a tam to już na prawdę biegają różne..duże jelenie, sarny, zające wszystko doskonale widać z okna od syna z pokoju, nawet jedną sarnę nakręciłam kamerą, są i lisy których nikt nie lubi, bo łapią kury tym sąsiadom, którzy jeszcze posiadają takie przychówki :tan .
Jeża tez miałam ,nawet kilka...ale najwięcej to o tej porze i zimą obok na pustej działce chodzi bażantów i kuropatwy też.... jest na co popatrzeć..sikoreczki to stały widok...
Mam wyliczać jeszcze??? :;230 :;230 :;230
Teraz mam koteczka..a wcześniej dwa psy były... :lol:
dobra starczy... jestem przyzwyczajone do zwierzaczków wszelakich...od lat najmłodszych, jeździłam też konno..jedyne co, to boję krowy, myszy i szczurów...reszta mnie nie odstrasza :tan

Dorotko..jak widzisz, ja tez bratam się z różnymi stworzonkami.

;:167 ;:167 ;:167

Przepraszam...zapomniałam dopisać..że "osłów" ," baranów" i "świń" znam całe mnóstwo :;230 ale tych wszędzie pełno!!
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kaśka rozbroiłaś mnie :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
szarotka66
1000p
1000p

Post »

No widzisz Kasiu tych ostatnich to nigdzie nie brakuje. Kiedy w pokoje starszego syna widzę pająka i mówię, że trzeba się go pozbyć to syn na to, że to jego pająk i mam dać mu spokój. :;230
Zwierzyniec u Ciebie różnoraki, najbardziej zazdroszczę kuropatw, bo u nas nie widziałam ich jakieś 15 lat, a wcześniej były. Co do reszty to wszystkie inne są plus dziki wyjadające ziemniaki. ;:163 Nie mieliśmy nigdy chomika i świnki, bo dla mnie to inne myszy, a tych nie "trawię".
Przypomniałaś o sikorkach. Trzeba szykować słoninkę, bo już odwiedzają balkon. :D
Nadwyżki z domu i ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”