Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Gosik aha ;:108 tego nie wiedzialam, bo wydawalo mi sie ze moj M. nie daje smietany, tylko wlasnie ubite bialka jak Agus i Magda ale nie bylam pewna, bo ja garow sie nie tykam, to nie zawsze wiem co z czego :lol:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja o spotkaniu czytałam, ale, jak dla mnie to za daleko ;:170
Choć, jak teraz patrzę na Was i nastrojowy ogród, to chyba następnym razem skuszę się ;:173
Kasiu przepis na deser najlepiej wklej w wątku, bo wysyłanie go na pw zajmie Ci tydzień (zobacz ilu chętnych ;:204 ) ;:137
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu przepis na deser najlepiej wklej w wątku, bo wysyłanie go na pw zajmie Ci tydzień (zobacz ilu chętnych ;:204 ) ;:137[/quote]

Popieram,ja też chętna jestem :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu róże chciałabym chyba rabatowe, ale nie okrywowe. Leci mi w to miejsce mnóstwo liści z dęba. Jak przyszłoby mi je z okrywówek wybierać, to istne szaleństwo. choć może to nie byłby głupi pomysł? Na zimę same by się w liściach chowały?
Chyba jednak poproszę o typy takie do 80cm wys. i jedną pnącą czerwoną. Od południowego wschodu miałaby miejscówkę.
A potem wiosną to już cały szpaler, ale o tym później...
Fajną mieliście pogodę na spotkanie i doborowe towarzystwo. Zdjęcia we mgle takie melancholijne. Super ;:138
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Zazdroszczę wam tego spotkania, a przepis to rzeczywiście daj w wątku, bo ja też bym poprosiła. Ostatnio jestem słodkolubna co niestety nie pozostaje bez wpływu na moją figurę. :roll: Ale co tam, pomyślę o tym jutro. ;:224
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu widoki jesienne cudowne ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasia napisała
Majka, na tiramisu zapraszam ;:196 A na PW mogę wysłać przepis :D
Nawet gdzieś miałam przepis i kiedyś robiłam ale ja leniwa jestem i wcale mi się nie chce robić słodyczy, tak na szybko wrzucić coś na ruszt i gnam do ogrodu, może zimową porą mi się zachce. ;:173

A tak jak wcześniej wspomniały dziewczyny wrzuć w wątek i każdy łasuch sobie odpisze. ;:108

Zamglony świat jest taki tajemniczy i osobiście lubię mgłę. :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny ;:4

Przepis na tiramisu ;:173
Składniki:
3 żółtka
120 g miałkiego cukru
500 g Mascarpone
500 ml śmietanki 30%
cukier waniliowy
2 x śmietan-fix
3 paczki biszkoptów
mocna kawa (ja sypię rozpuszczalną "na oko", ale musi być siekiera, ok. 200 ml
whisky - leje "na oko", sporoooo ;-))
kakao

Żółtka miskujesz z cukrem do białości, aż cukier się rozpuści. Dodajesz mascarpone, odstawiasz do lodówki. Śmietankę ubijasz do bitej. Mieszasz oba składniki.
Na dno tortownicy rozkładasz namoczone w kawie z whisky biszkopty, potem masa i tak jeszcze 3 pięterka. Na wierzch kakao i gotowe :-) Najlepsze na drugi dzień :uszy

I jeszcze kilka jesienno-mglistych ujęć...

First Lady
Obrazek

Obrazek

Kosmos
Obrazek

Ambridge Rose
Obrazek

Morgengruss
Obrazek

Obrazek

Rosarium Uetersen
Obrazek

Obrazek

Aspirine Rose
Obrazek

Obrazek

Coral Castle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pastelkowo
Obrazek

Nowa pergola - ma zapraszać gości do ogrodu różanego ;:173 Posadziłam przy niej Constance Spry i A Shropshire Lad

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

donicowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

'Chopin' "jak z bicza strzelił" ;:224
Zdjęcia z mgłą w tle - nierzeczywiste :shock:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo, Ty też robisz tiramisu z białkiem? Pierwszy raz słyszę o takiej wersji przepisu :D
Monika/Soczewka, kopczykowanie zacznę po pierwszych mrozach i zostanę tak do wiosny jako sopelek w ogrodzie :lol:
Dorotko, jak dla mnie, takie spotkanie to wymarzone zakończenie sezonu ;:138
Magda, dziękuję ;:131
Asiu, wczoraj posadziłam cebulowe, mam z głowy. Wrzucałam do ziemii jak popadnie, ale posadzone :;230
Agnieszko, u mnie też w dalszym ciągu mgliście...fajny klimacik, ale najlepiej zza okna, z rozpalonym kominkiem ;:173
Aguś, muszę kiedyś spróbować Twojej wersji przepisu na ciacho, w mojej kluczową rolę odgrywa whisky ;:209
Agnesik, mebelki wygodne, ale może goście się wypowiedzą... ;:224 Kupiłam je wiosną, a na zimę schowam do domu w tym roku, choć docelowo mogą być na zewnątrz, są z technorattanu.
Madziu, Chopina miałam ciachnąć wcześniej, ale zobaczyłam te pączki i liczę, że jeszcze się rozwiną.. :roll: Potem ciachnę na metr. Zdjęć mało, sama wiesz jak to jest :lol: Pogoda była wymarzona!
Cześć Aguś! uroczy awatarek ;:138 Masz rację, byle do wiosny! Dzięki Forum da się jakoś przeżyć ;-))
Lulka, sceneria iście filmowa, klimat jak z "The Others".....i bez sztucznej mgły!
Aprilku, miło mi, że foty przypadly Ci do gustu, szkolę się 8-) Muszę zainwestować w lepszy obiektyw do makro, ale to chyba nie w tym życiu :;230
Jule, masz dobrze z tym kucharzeniem M, ale.... na co dzień też coś jesz..? :lol:
Iwonko, może dotrzesz na kolejne spotkanie wiosną, zapraszam!
Gabrysiu, smacznego ;-))
Marzenko, o różach pisałam u Ciebie, jeśli chcesz jakieś foty z tych polecanych to daj znać, przeryję archwum, poza tym większość okrywowych, o których pisałam wciąż kwitnie. Spotkanie było super, mam nadzieję, że kiedyś dołączysz! na wiosnę wykopuję 2 pęcherznice, może umówimy się na odbiór osobisty?
Beatko, Majeczko, na jesień trzeba gromadzić zapasy :lol: Ciacho wychodzi zawsze, próbuj!
Maddy, dzięki! jesień we mgle jest bardzo fotogeniczna ;:173
Jacku, zdjęcia full authentic, nie retuszowane :uszy Mgła też prawdziwa :;230
*moje wątki*
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Morgengruss cudowna, jak się cieszę ,ze ją kupiłam, na jaką wysokość Ci urosła ?Zdjęcia rewelacyjne.
Witam i pozdrawiam, Beata
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, ta nowa pergola jest naprawdę oryginalna, ile jeszcze róż u Ciebie kwitnie normalnie szok, powiedz kochana czym Ty je karmisz? Widzę, że Passiflora niezmordowana i nadal kwitnie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pewnie ze jem - mam naszykowane zawsze na zas ;:108 poporcjowane, zamrozone albo zawekowane :wink: trzeba tylko otworzyc lodowke i woala :lol:
Z tym kopcowaniem, to nie takie halo ... tez sie tego boje :roll: ale juz sobie obiecalam, ze jak cos mi wypadnie, to będę historyczne terminatorki sadzic i kopcowac nie będę .... obiecanki-cacanki :twisted:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu może nie będzie tak źle Na pewno zdążysz
Dzięki za przepis Muszę wypróbować bo ja robię bez bitej śmietany i z likierem Amaretto.
Dopytam jeszcze biszkopty okrągłe czy podłużne ?

Nowa pergola śliczna
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Peonio, witaj! Morgengruss mam od ubiegłej jesieni, a pędy ponad 2-metrowe ;:333
Ilonko, dzięki. Róże karmione były osmocote dla róż, większość sadzona w tym roku i w ogóle nie powinny dostawać nawozu ;:124
Jule, dobrze, że nie padasz z głodu, ale jakby co to przyjadę z odsieczą ;:209 Do kopcowania jeszcze chwila, co sie będziemy martwić na zapas :lol:
Monika, biszkopty daję jakie są, te okrągłe trzeba trochę dłużej moczyć, podlużne od razu się rozwalają w kawie ;:131 Z tych twardszych ciacho jest bardziej zwarte :D Amaretto też próbowałam, podobnie jak rum, Sheridan's, Kahlua, ale jakoś najbardziej mi pasi JW lub JD :lol: Miło mi, że pergola Ci się podoba :tan
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”