Jadziu floks się znalazł,oby się przyjął...

Już tęsknię za tymi kolorami w ogrodzie...pół roku czekania..
Na szczęście kwitną grudniki,pomyliły sobie miesiące...także troche koloru w domu...
Dorotko ,Majka dzięki

Byliny wśród róż mają i swoje złe strony...róże nie kwitną wielkimi wiechciami i nie rozwijają się tak dobrze ,jak solitery...
Grażka ,boltonia jest niesamowicie wytrzymała ,rozmnożenie jej to żaden problem ,a warto ją mieć w różnych miejscach...gdy się je ma...

Chyba już nie da rady przyjechać w tym roku...czekamy na wiosnę
Krysiu dzięki,u Ciebie też kolorowo o tej porze...taki to
kwietny miesiąc...
Aniu a ja rozpływam się przy Twoich różach...
Małgoś to fakt,ognik może być niebezpieczny...tez już nieraz nadziałam się na jego kolce...Na razie zostawiam

Gąszcz jest w moim guście,ale mogłyby być większe odstępy od poszczególnych rabat...u mnie przechodzi się ścieżką raczej wąską...Niektórzy traca równowagę... przechodząc...
Ewcia ogniki lubią glinę i wilgoć u mnie mają to zapewnione...i jakoś sobie radzą...Kwitną na przemian ,raz czerwony ,w drugim roku pomarańczowy i tak na zmianę ....
Toska wieczorem jestem padnięta...teraz zmieniam pokój syna...maluję, szyję i tam takie ...Jeszcze w ogrodzie zaległości...a mrozy zapowiadają...
koniec sierpnia...thunbergia,passiflora,ipomee,tojad pnący...
Ta dalia jest niesamowita mnóstwo kwiatów w kolorze ciemnego burgunda ,dla mnie rewelacja...
Ukorzeniam sadzonki dla dziewczyn,ciekawe ,czy się ukorzenią ,nie jest to raczej pora na ukorzenianie...