Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
Krysiu nie widzę przeszkód 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taki dzielżan rośnie u mnie-z brązowym środkiem
Mglisto dziś było cały dzień, zdjęć nie zrobiłam, bo za ciemno. Całkiem ciepło, ale trochę klaustrofobicznie.

Mglisto dziś było cały dzień, zdjęć nie zrobiłam, bo za ciemno. Całkiem ciepło, ale trochę klaustrofobicznie.
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Krysiu ,takie trociniaki u mnie również kursują ,słyszałam że paskudnie gryzą więc wolałam nie ryzykować
wynoszę je za pomocą patyka 

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu w ogrodzie zawsze trafisz na jakieś zwierzątko mniej lub bardziej pożyteczne . Chryzantema śliczna
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ojej
, muszę sprawdzić jaki środek ma mój dzielżan 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Niezłego paskuda wydłubałaś
Chryzantema rzeczywiście zjawiskowa! Jeśli przechodzi takie metamorfozy, jest na co patrzeć!

Chryzantema rzeczywiście zjawiskowa! Jeśli przechodzi takie metamorfozy, jest na co patrzeć!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, ja też mam dziełżana, ale zabij: jaki on ma środek?
Jutro obadam. No chyba,że przemarzł. Nawet fotki mu nie zrobiłam. Siok!!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu kolejna piękna chryzantema
Krysiu czy Ty na zimę je okrywasz czymś , moje wymarzły , ale ja ich nie okrywałam , może błąd z mojej strony . Teraz mam już trzy podarowane od naszych kochanych koleżanek z forum i nie chcę ich stracić. Ty Krysiu skarbnico wiedzy wiesz jak z nimi postępować

Krysiu czy Ty na zimę je okrywasz czymś , moje wymarzły , ale ja ich nie okrywałam , może błąd z mojej strony . Teraz mam już trzy podarowane od naszych kochanych koleżanek z forum i nie chcę ich stracić. Ty Krysiu skarbnico wiedzy wiesz jak z nimi postępować

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
A moje dalie nadal kwitną i w tym roku chyba pobiją rekord długości kwitnienia! Na razie nie było przymrozku
Nikandrę - polecam się z nasionkami. Przekręciłem nazwę - niecierpek himalajski.

Nikandrę - polecam się z nasionkami. Przekręciłem nazwę - niecierpek himalajski.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
sweety - Iwonko to miłe , dziękuję.
Locutus Jurku jak by nie patrzył na ta sprawę - jednym słowem uczucia wzięły górę. Czyli masz serce w odpowiednim miejscu i duszę artysty tez jako uzupełnienie bo to ważne w postrzeganiu fauny i flory. Dostrzec piękno w mrówce lub modliszce nie każdy potrafi - Ty tak.
imwsz - Ilonko po sezonie uzgodnimy na spokojnie jakie i ile.
dziękuję.
ewamaj66 - Ewciu czyli do Titonii (nasion) i Chryzantem
ja dopisuję Dzielżan czerwony a Ty pisz w kajeciuku dla mnie żółty z ciemnym oczkiem...
Nasiona wcześniej bo przy sadzonkach za późno prawda?
Mglistych dni też nie lubię bo wydaje mi się,że powietrze jest gęste, nie porusza się i jest porządnie zanieczyszczone szczególnie w mieście.
Przy mojej astmie oskrzelowej to wielki kłopot.
dotii - Dorotko Trociniarka czerwica faktycznie szczypie. Przenosiłam ja w rękawiczce to nie chciała sie odczepić ...
Spotykałam je każdego roku ale w tym wg mnie jest więcej.
JAKUCH - Jadziu to prawda,że zdarzają się rożne spotkania na działce i nie wszystkie są miłe.Ale ... to wliczone w ryzyko naszego hobby .
iwona0042 - Iwonko nie pamiętasz ?
Czasami zachwycają nas nowości bo to modne i więcej czasu im poświęcamy zapominając o naszych starych terminatorkach - wydaje mi się, że powoli wracają do łask.
Lubię tego typu rosliny, które w czasie róznych faz przechodzą spore zmiany.
Tosia1 - Tosiu aleś mnie rozśmieszyła.
W następnym sezonie musisz swemu dzielżanowi wynagrodzić to zaniedbanie - koniecznie !!!
Bożena Śmigielska - Bożenko dziękuje w imieniu Chryzantemy
Nigdy swoich Chryzantem nie okrywałam, jedynie to co z drzew zleci i zatrzyma się na nich. Rośliny sadzone wiosną więc porządnie ukorzenione a jesienią nie sadzę bo nie mam potrzeby.Uparłam się,że u mnie będą rosnąć tylko takie które zimują naprawdę a nie tylko w informacji na papierze.
JacekP - Jacku zazdroszczę ale tylko troszkę i tak po przyjacielsku. U mnie ścięte ale na działkach widzę kwitnące bo część osób jednak czeka na przymrozek. Kiedyś tez tak robiłam. Kwiatami nadal ciesze oczy bo stoją na działce pod chmurką w dużym wiadrze z racji ilości kwiatów.
Cieszę oczy innym ciekawym kwiatuszkiem choć trudno go tak nazwać bo to kująca piękność .
Od Ciebie - Dipsacus fullonum (Szczeć pospolita)
Dopiero teraz rozkwitły pierwsze kwiaty - wyjątkowo późno jak na nią.

Dość krótko kwitnie - posadziłam na rabacie gdzie rośnie Przegorzan i 2 Mikołajski aby sobie nawzajem towarzyszyły ale jemu się nie spieszyło z kwitnieniem.

Ścięłam do wazonu - do zimowej kompozycji w suchym bukiecie.
Niecierpek himalajski gruczołowaty Roylego faktycznie potrafi iść w górę - miałam go przy płocie w ub roku jako niespodziankę razem z kupioną sadzonką Głowaczka - rośnie dobre 2 metry ale Niecierpek zdominował go. Ciężko wyplewić resztki za płotem ale niech kilka rośnie.
Rozrzut nasion niesamowity.
Nikarande chętnie - nawet się za nimi rozglądałam na kolejny sezon.
Mam dla Ciebie cebulkę Kamasji białej ale ona musiała być sadzona wcześniej niz np tulipany itp.
Nie było sensu wysyłać 1 cebulki więc posadziłam osobno do pojemnika i taki komplet dostaniesz przy wiosennej przesyłce .
Locutus Jurku jak by nie patrzył na ta sprawę - jednym słowem uczucia wzięły górę. Czyli masz serce w odpowiednim miejscu i duszę artysty tez jako uzupełnienie bo to ważne w postrzeganiu fauny i flory. Dostrzec piękno w mrówce lub modliszce nie każdy potrafi - Ty tak.
imwsz - Ilonko po sezonie uzgodnimy na spokojnie jakie i ile.
dziękuję.
ewamaj66 - Ewciu czyli do Titonii (nasion) i Chryzantem
ja dopisuję Dzielżan czerwony a Ty pisz w kajeciuku dla mnie żółty z ciemnym oczkiem...

Nasiona wcześniej bo przy sadzonkach za późno prawda?
Mglistych dni też nie lubię bo wydaje mi się,że powietrze jest gęste, nie porusza się i jest porządnie zanieczyszczone szczególnie w mieście.
Przy mojej astmie oskrzelowej to wielki kłopot.
dotii - Dorotko Trociniarka czerwica faktycznie szczypie. Przenosiłam ja w rękawiczce to nie chciała sie odczepić ...
Spotykałam je każdego roku ale w tym wg mnie jest więcej.
JAKUCH - Jadziu to prawda,że zdarzają się rożne spotkania na działce i nie wszystkie są miłe.Ale ... to wliczone w ryzyko naszego hobby .
iwona0042 - Iwonko nie pamiętasz ?
Czasami zachwycają nas nowości bo to modne i więcej czasu im poświęcamy zapominając o naszych starych terminatorkach - wydaje mi się, że powoli wracają do łask.
A gdzie tam wydłubałam ... sam się napatoczył i w rezultacie tego spotkania ze mną... poległtakasobie pisze:Niezłego paskuda wydłubałaś![]()

Lubię tego typu rosliny, które w czasie róznych faz przechodzą spore zmiany.
Tosia1 - Tosiu aleś mnie rozśmieszyła.
W następnym sezonie musisz swemu dzielżanowi wynagrodzić to zaniedbanie - koniecznie !!!
Bożena Śmigielska - Bożenko dziękuje w imieniu Chryzantemy

Nigdy swoich Chryzantem nie okrywałam, jedynie to co z drzew zleci i zatrzyma się na nich. Rośliny sadzone wiosną więc porządnie ukorzenione a jesienią nie sadzę bo nie mam potrzeby.Uparłam się,że u mnie będą rosnąć tylko takie które zimują naprawdę a nie tylko w informacji na papierze.
JacekP - Jacku zazdroszczę ale tylko troszkę i tak po przyjacielsku. U mnie ścięte ale na działkach widzę kwitnące bo część osób jednak czeka na przymrozek. Kiedyś tez tak robiłam. Kwiatami nadal ciesze oczy bo stoją na działce pod chmurką w dużym wiadrze z racji ilości kwiatów.
Cieszę oczy innym ciekawym kwiatuszkiem choć trudno go tak nazwać bo to kująca piękność .
Od Ciebie - Dipsacus fullonum (Szczeć pospolita)
Dopiero teraz rozkwitły pierwsze kwiaty - wyjątkowo późno jak na nią.

Dość krótko kwitnie - posadziłam na rabacie gdzie rośnie Przegorzan i 2 Mikołajski aby sobie nawzajem towarzyszyły ale jemu się nie spieszyło z kwitnieniem.
Ścięłam do wazonu - do zimowej kompozycji w suchym bukiecie.
Niecierpek himalajski gruczołowaty Roylego faktycznie potrafi iść w górę - miałam go przy płocie w ub roku jako niespodziankę razem z kupioną sadzonką Głowaczka - rośnie dobre 2 metry ale Niecierpek zdominował go. Ciężko wyplewić resztki za płotem ale niech kilka rośnie.
Rozrzut nasion niesamowity.
Nikarande chętnie - nawet się za nimi rozglądałam na kolejny sezon.
Mam dla Ciebie cebulkę Kamasji białej ale ona musiała być sadzona wcześniej niz np tulipany itp.
Nie było sensu wysyłać 1 cebulki więc posadziłam osobno do pojemnika i taki komplet dostaniesz przy wiosennej przesyłce .
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Trosze zaległych fotek
14.X.2012
Szałwia czerwona na tle kwiatów Sadźca a do towarzystwa zakwitła ponownie Wiązówka czerwona - trochę mniejszy kwiatostan niż latem

kwitnie też Świecznica i jak zwykle nie zdąży sie wyrobić - ma sporo kwiatów ale zima za progiem

nadal kwitną Astry

kwitnie też Ketmia ale znów zostanie masa pąków kwiatowych

Na koniec jesienne kolory u moich ulubionych Mietelników

i Trzmielina oskrzydlona w ognistych barwach

14.X.2012
Szałwia czerwona na tle kwiatów Sadźca a do towarzystwa zakwitła ponownie Wiązówka czerwona - trochę mniejszy kwiatostan niż latem
kwitnie też Świecznica i jak zwykle nie zdąży sie wyrobić - ma sporo kwiatów ale zima za progiem
nadal kwitną Astry
kwitnie też Ketmia ale znów zostanie masa pąków kwiatowych

Na koniec jesienne kolory u moich ulubionych Mietelników
i Trzmielina oskrzydlona w ognistych barwach
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moje świecznice kończą już kwitnienie, sercolistna już dawno przekwitła. Zostawiłam jej nasienniki i zastanawiam się, czy zechce się wysiać
O nasiona zapytam pewnie w lutym 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kłujące fascynujące i chyba niezwykle trwałe
"Lokutus Jurek" - trzeba będzie się przywyczaić do naszego Jeżyka
(choć nie wiem, czy poza żoną, ktoś może go tak nazywać).
Mietelnikiem muszę się zainteresować. Nie znam lub myślę, ze nie znam...

"Lokutus Jurek" - trzeba będzie się przywyczaić do naszego Jeżyka

Mietelnikiem muszę się zainteresować. Nie znam lub myślę, ze nie znam...
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Fajne jeże! Ty zawsze masz coś ciekawego! Ja chciałam dawno temu posiać szczeć, ale mi nie wzeszła!
Tak jak Mietlniki od Ciebie, które zawsze mi podsyłasz
Chyba coś mi je zjadało
Po niedzieli szykuje puszkę
Dopiero teraz, bo dalie niewykopane 

Miłka
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58