Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękna sesja zdjęciowa kwitnących roślin.
Kompozycja w koszyku wilklinowym też bardzo urokliwa.Ja w zeszłym roku tez posadziłam dwie szczepione róże. Czekam aż mi pieknie zakwitną, bo mają sporo pąków. W zeszłym roku zostały troche uszkodzone piłką przez mojego małego piłkarza, ale ładnie odbiły w tym roku i nawet okazale wyglądają. Czy ty je jakoś zabezpieczasz na zimę, bo ja w zeszłym roku tak naprawdę nic z nimi nie robiłam, ale zimy też nie było.
Kompozycja w koszyku wilklinowym też bardzo urokliwa.Ja w zeszłym roku tez posadziłam dwie szczepione róże. Czekam aż mi pieknie zakwitną, bo mają sporo pąków. W zeszłym roku zostały troche uszkodzone piłką przez mojego małego piłkarza, ale ładnie odbiły w tym roku i nawet okazale wyglądają. Czy ty je jakoś zabezpieczasz na zimę, bo ja w zeszłym roku tak naprawdę nic z nimi nie robiłam, ale zimy też nie było.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Małgosiu,Perowskia jeśli ma sprzyjające warunki to kwitnie od czerwca do października.Lubi sucho,najkrócej kwitnie w deszczowe lato.Gdy podlewam roślinki to staram się ją omijać i przy podlewaniu nie lać na kwiatostany tylko nisko przy ziemi.A obcinam ją tak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=560 na 4-5 oczek od dołu.
Cyknę dziś zdjęcie starej i nowej Perowskii to zobaczysz jak obecnie wyglądają.A Twoja jaka jest duża? Młoda czy stara?
Cyknę dziś zdjęcie starej i nowej Perowskii to zobaczysz jak obecnie wyglądają.A Twoja jaka jest duża? Młoda czy stara?
Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Małgosiu,kupiłaś trzy takie sadzonki?
Moje wyglądały podobnie jak je kupowałam.
Już w tym roku Ci zakwitnie.Tylko nie sadz je razem,bo one szybciutko się "powiększają"
Zapomniała dodać że trzeba je chronić przed kwietniowymi i majowymi przymrozkami.(ja przez majowy przymrozek straciłam jedną)

Moje wyglądały podobnie jak je kupowałam.
Już w tym roku Ci zakwitnie.Tylko nie sadz je razem,bo one szybciutko się "powiększają"
Zapomniała dodać że trzeba je chronić przed kwietniowymi i majowymi przymrozkami.(ja przez majowy przymrozek straciłam jedną)

Pozdrawiam Magda 

Kupiłam 3 ,bo jak zobaczyłam ją u Ciebie ,to się w niej zakochałam
I jak Monika mi powiedziała,że jest u nas w szkółce,to zaraz świńskim truchtem poleciałam ją kupić
Ale właśnie teraz zauważyłam,że mszyca na niej siedzi
,zaraz zrobię oprysk,żeby dziadostwo wykończyć!
Byłoby cudownie ,gdyby zakwitła w tym roku.
Mam nadzieję,że już przymrozków nie będzie,chciałam ją dzisiaj wsadzić do gruntu,ale tak sobie myślę,że ze względu na te durnoware mszyce ,zostawię ją na balkonie,dopóki ich nie wykończę!A w przyszłym roku ją zabezpieczę...

Byłoby cudownie ,gdyby zakwitła w tym roku.
Mam nadzieję,że już przymrozków nie będzie,chciałam ją dzisiaj wsadzić do gruntu,ale tak sobie myślę,że ze względu na te durnoware mszyce ,zostawię ją na balkonie,dopóki ich nie wykończę!A w przyszłym roku ją zabezpieczę...
Pozdrawiam,Małgorzata