Witam.
Nareszcie zainstalowałem nowy komputer,bo bo na starym nie dało się już cokolwiek napisać.
U mnie jak zwykle pracy mnóstwo a zapowiadają śnieg. Wcześnie jak na tę porę roku ale chyba coś za coś. Do tej pory u nas nie było przymrozków i w miarę ciepło.
W ogrodzie co raz smutniej choć niektóre rośliny jeszcze silą się z kwitnieniem ale to kwiaty bez uroku.
akrim26 pisze:Januszu, Twoja
Genia jest ... zniewalająca i myślę, że Genia o tym doskonale wie

Mireczko. Nie będę się wypowiadał na ten temat, bo naraziłbym się mężowi Geni a jesteśmy przyjaciółmi. Wiele osób na żywo poznało urok osobisty Geni nawet w odległym od niej lubelskim.
Pewnie chodziło o zniewalający urok
Cleopatry ale w jednym i drugim przypadku nie zaprzeczam
Agnieszko. Czasami chciałbym, by już zamarzło to wreszcie skończyłaby się praca w ogrodzie ale jeszcze ile trzeba jej wykonać przed zamarznięciem - aż głowa boli.
Pewnie w lecie przyjemnie popatrzeć ale żeby ono trwało choć z pół roku. Po przeważnie zimnej wiośnie nie wiele tego lata.
Mam dylemat co robić z różami. Jeszcze za wcześnie okrywać a jak zasypie śniegiem to przepadną.
Ewuniu. Miło,że zajrzałaś do naszego ogrodu. Jest wszystkiego dużo, bo i sam ogród duży. Wraz z budynkami działka ma ok 0,7ha.
Jagusiu Miło czytać, że już działasz w ogrodzi -czyżby nie za wcześnie? i to z takim rozpędem. Nie lepiej poczekać do wiosny z sadzeniem. Zdrowie ważniejsze.
Geniu. Więcej nic nie dodam ale nie bądź taka skromna
...a ta zniewalająca Cleopatra jeszcze rośnie ale jutro chyba wykopię. Ma jeszcze pąki kwiatowe ale już się chyba nie rozwiną.
Teresko witaj.
Cieszę się że iglak zaakceptował nowe środowisko, bo jakby mogło być inaczej przy takiej opiece.
Pojawiam się i znikam wraz z robotą w ogrodzie. Już niedługo będzie czas na odwiedziny ogrodów forumowiczów.
Iglaka teraz nie ruszaj. Korektę przeprowadź na wiosnę przed ruszeniem wegetacji i w zasadzie raz w roku wystarczy.
Kończy się sezon ogrodowy pewnie i wątek trzeba zamknąć. Zimy nie cierpię to i pokazywał nie będę zimowych scenerii.
Ostatnie zdjęcia kwitnących kwiatów z dzisiejszego spaceru po ogrodzie.
Pięknie kwitną róże i mają dużo pąków.
Nawet krzewuszka zakwitła
Mój lasek obdarował mnie takimi grzybami
...ładnie wybarwione liście pelargonii
Kobea opanowała furtkę
Kwitnące Hebe
Delosperma Coperii ma się dobrze i dalej kwitnie
Dzwonki
Hibiskus też jeszcze kwitnie
Guara kwitnie do samych mrozów
Rojniki
Na koniec Kalina