Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Cudowne miejsce :D W sam raz by odpocząć!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu!- ElleBelle! Dziękuję za odwiedziny. Ja swoje chryzantemy kupowałam u Zosi/ sangwinaria/ okolo trzech tygodni temu. Oszalałam na punkcie tycz kwiatów. W nocy budzę się ...i projektuję rabatki dla nich/ oczywiście zainspirowana ich kompozycjami w ogrodzie Zosi/ Ale to tylko na razie marzenia...będę małymi kroczkami je realizowała. ;:215 Z kupnem innych, które mnie urzekły /odmiany Gampi/ poczekam do wiosny. Pozdrawiam i życzę miłego, ciepłego tygodnia ;:180

Aniu!/ wielkakulka/ bardzo cieplutko zrobiło mi się n ;:167 po Twoich miłych słowach...a jeszcze te piękne, jesienne kolorki spotęgowały to uczucie ;:215 Pozdrawiam cieplutko !

Dorotko! dziękuję, że byłaś u mnie. Ten rok sprawił nam , cudowną, urzekającą jesień. Pozdrawiam! ;:180 Będę Ciebie odwiedzała i zapraszam do siebie.

-- 21 paź 2012, o 20:19 --

:wit Aniu! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zagladaj do mnie w wolnych chwilach.Ja też chętnie pospaceruję po Twoim ogrodzie! Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Urocze miejsce przy pomoście,nie dziwię się że ulubione ;:167
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale piękne jesienne kolorki pokazujesz, jesień rzeczywiście dla nas łagodna jak na razie.... aby jak najdłużej to i na wiosnę będziemy krócej czekać.
A wątek Twój gna jak szalony nie nadążam zaglądać żeby być na bieżąco, ale się wcale nie dziwię bo takie cudne rzeczy pokazujesz...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Bogusiu ale u ciebie kolorowo.
Bonsai bardzo mi się podoba.
A pierogi uwielbiam :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej, nie to mi się wstawiło. Ale polecam- godne obejrzenia. Pomnik Chrystusa Króla w Świebodzinie/ lubuskie- 25 km od mojego miejsca zamieszkania.[/quote]
Byłam i widziałam, a że tak blisko Ciebie, szkoda ,że nie wiedziałam :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Piękna i pogodna jesień w ciepłych kolorach ;:333
Fotki z ogrodu urzekają. Miejsce nad stawem ;:224
Może czas odwiedzić lubuskie ;:131 :wink:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ! Mig131 - ...ten staw to ukojenie dla duszy...szum wierzb, falująca woda, rechot zielonych żabek.Ach...jak to relaksuje.. ;:215 Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:180

Sylwio! / Promyk/ Urzekająca tegoroczna jesień ... chciałoby się, aby te kolorki trwały aż do wiosny. Pędzę z wątkiem :?:sama jestem zaskoczona .Kiedy zakładałam....zastanawiałam się ...i co ja będę pokazywała :?: a teraz sama dziwię się ... ale to za sprawą Was , fantastycznych ludzi, których tu poznałam, pełnych wiedzy, ciepła i wielkiego ;:167 . Dziękuję Wam wszystkim za to! Zaglądaj do mnie Sylwio, zapraszam. Na pewno Ciebie też będę odwiedzała.

Gabrysiu ;:180 dziękuję za odwiedziny. Upatrzyłam juz na wiosnę dwa iglaczki, które miały być wycięte ze względu na ich mizerny stan. Zdecydowałam...ocalę je...przycinając na bonsaia.Myslę, że odwdzięczą mi się swoją ...urodą. Pozdrawiam cieplutko! Odwiedzaj mnie,proszę...wpadnę z rewizytą.

Iwonko0042... nie mogę ...byłaś tak blisko mnie ...niemal w zasięgu ręki. Myslę, że będzie jeszcze okazja na spotkanie.Pozdrawiam cieplutko! ;:168

Justynko!/Klarysa/ Dziękuję za miłe słowa.Ziemia Lubuska jest godna odwiedzenia. Zapraszam ! Odcinek Rodzinki pl emitowany dwa tygodnie temu / 14 października/ był nagrywany 5 km ode mnie -/Kożuchowska i Karolak w lubuskich winnicach/. Kaszuby zwiedzałam kilkanaście lat temu . Urzekł mnie ten region, ;:215 więc planujemy z mężem wypad przyczepą campingową. Preferujemy taką formę turystyki ...przemieszczanie się co pewien czas w inne miejsce . Wpadnę do Twojego ogrodu z rewizytą. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p

Post »

Oj ten staw skradł moje ;:167
Miłego dnia i dużo ;:3
:wit
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Bogusiu, to jak prywatny ogród botaniczny, skąd masz tyle czasu i sił ;:180
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Dobrze,że dałaś im szansę.
Jestem pewna, że się odwdzięczą,już fajnie wyglądają ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniumiło,że jesteś...a wiesz, że siły mnie powoli opuszczają..chyba za bardzo eksploatowałam się ostatnio. To jednak ogromny ogród, wystarczy ;:65 ;:65 ;:65 po nim.... to już czujesz.Ale gdy widzisz efekty- to kondycja i siły powracają.Czekam, aż opadnie mgła i wybieram się co nieco jeszcze zrobić....a mój M mnie powstrzymuje.Aniu, wprawdzie czasu to zawsze mało, ale na pewno mam go o wiele więcej niż wtedy , gdy pracowałam jeszcze zawodowo. Teraz praktycznie większość dnia mogę poświęcić na prace w ogrodzie.Oczywiście mam inne też obowiązki/ sprzątanie, gotowanie / tak jak kazda kobieta/. W związku z tym,że jestem dobrze zorganizowana a i mogę liczyć na pomoc moich bliskich- wychodzi mi to całkiem dobrze. Oczywiście w tygodniowym grafiku musi znależć się czas na basen z wnuczką,dobrą książkę i wypad krajoznawczy -1 dniowy lub weekendowy. Teraz dochodzi -czas na Forum, bez którego już bym normalnie nie funkcjonowała Pozdrawiam cieplutko ! ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu / sweety/Dziękuję,że u mnie byłaś . ;:180 Wpadaj kiedy tylko chcesz...zawsze będziesz mile widziana. Do Ciebie też chętnie będę wracała!Pozdrawiam cieplutko! ;:168

Madziu Staw fajny, ale ile przy nim pracy. Najgorsze obkaszanie skarp. Z jednej strony jest dosyć wysoka i stroma ...poniewaz nornice robią tunele i obsuwa się..Oczywiście ...to zajęcie mojego M . Rozrasta się trzcina ..i jest dylemat ...wpuścić amury to zrobią porządek , ale też nenufary "pożrą". Mieliśmy dwa około 60 cm amury, w stawie był idealny porządek , ale wówczs nie było lilii ....Amury nie przetrwały zimy dwa lata temu mimo robionych przerębli. Zapraszam mimo wszystko ....są tu latem piękne motyle, ważki, czaple polujące na ryby,dzikie kaczki, piekne zielone żabki co świadczy o czystym, nieskażonym środowisku.

Gabrysiu.....dla mnie każda roślinka jest ważna i piękna....nawet mniszek, na którego "psioczę", w pewnej fazie swojego rozwoju , ma swój urok. Nie cierpię jego dmuchawców, przyprawiają mnie o dreszcze... ;:222 Pozdrawiam i zapraszam ponownie. ;:180 Odwiedzę Ciebie, w Twoim raju!
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p

Post »

Będę zaglądała z przyjemnością ;:168
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kochana ale mniszek nie będzie miał dmuchawca, jak w fazie kwitnienia zerwiesz i zrobisz pyszny miodek na zimę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”