Mój ogród przy lesie cz.8
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.8
Twój tulipanowiec ma jeszcze listki a mój już całkiem łysiutki 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi witaj po raz pierwszy w moim ogrodzie.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Niestety ja swoich roślin nie sprzedaję, nie mam na to czasu.
Widzę, że jesteś z lubelskiego, z czego bardzo się cieszę, więc może kiedyś się spotkamy i będę mogla się z Tobą podzielić jakąś nadwyżką.
Marysiu bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Beatko na tulipanowcu jest jeszcze dużo liści, chociaż część z nich opadła i wiatr rozwiewa po całym ogrodzie, nie grabię jednak, czekam jak wszystkie opadną.
Zupełnie bez liści jest tylko jesion, on gubi najwcześniej.
Jeszcze kilka jesiennych fotek z ogrodu.

Enkiant Dzwonkowaty pięknie się przebarwia

rojniczki

miechunka

Złocień Arktyczny przestał kwitnąć, myślę, że ma za kwaśną ziemię pod sosną, muszę wiosną przesadzić

truskawka ozdobna

aster Płożący od Jagusi.

Oprócz muchomorków rosną jeszcze takie grzybki w moim ogrodzie

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Niestety ja swoich roślin nie sprzedaję, nie mam na to czasu.
Widzę, że jesteś z lubelskiego, z czego bardzo się cieszę, więc może kiedyś się spotkamy i będę mogla się z Tobą podzielić jakąś nadwyżką.

Marysiu bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Beatko na tulipanowcu jest jeszcze dużo liści, chociaż część z nich opadła i wiatr rozwiewa po całym ogrodzie, nie grabię jednak, czekam jak wszystkie opadną.
Zupełnie bez liści jest tylko jesion, on gubi najwcześniej.

Jeszcze kilka jesiennych fotek z ogrodu.

Enkiant Dzwonkowaty pięknie się przebarwia

rojniczki

miechunka

Złocień Arktyczny przestał kwitnąć, myślę, że ma za kwaśną ziemię pod sosną, muszę wiosną przesadzić

truskawka ozdobna

aster Płożący od Jagusi.

Oprócz muchomorków rosną jeszcze takie grzybki w moim ogrodzie
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Tajka pięknie jesiennie jest w Twoim ogrodzie , no ale i grzybów jest moć których nikt nie zbiera za to są ozdobą ogrodu.
Życzę miłego i
dnia.
Życzę miłego i

Pozdrawiam Zenek
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oj piękną masz tę jesień w ogrodzie. Moje truskawki ozdobne też jeszcze kwitną. A i pierwszy raz widzę astra płożącego. Chyba też się do Jagusi uśmiechnę. 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
No to u mnie na odwrót. Jesion jeszcze ma trochę listków, a tulipanowiec od dawna łysy ... Mam nadzieję, że nic złego mu nie jest,.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Tajeczko, Widzę że ładnie rozrosły Ci się juz rojniki, a ten aster płożący ciekawie wygląda.
Czy Ty wysypujesz również korą rabaty w miejscach gdzie masz posadzone cebulowe? Bo ja jak sadziłam hortensję to wokół niej wsadziłam cebulki irysów i wysypałam korą i tak się zastanawiam czy nie będą miały problemu z wykiełkowaniem na wiosnę?
Czy Ty wysypujesz również korą rabaty w miejscach gdzie masz posadzone cebulowe? Bo ja jak sadziłam hortensję to wokół niej wsadziłam cebulki irysów i wysypałam korą i tak się zastanawiam czy nie będą miały problemu z wykiełkowaniem na wiosnę?
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
OJ !błąd popełniłem.Dla astra płożącego przeznaczyłem za mało miejsca.Nie sądziłem,że tak rozrasta się i nie bardzo mam dla
niego miejsce.Złocienia arktycznego też mam ale nie kwitnie.Posadziłem go w miejscu gdzie prawie cały dzień jest słońce.Nie
wiem czy prawidłowo.
niego miejsce.Złocienia arktycznego też mam ale nie kwitnie.Posadziłem go w miejscu gdzie prawie cały dzień jest słońce.Nie
wiem czy prawidłowo.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

niesamowicie rozrośnięte okazy w twoim ogrodzie....i serce .....

u mnie truskaweczka ozdobna od ciebie też ślicznie się rozrastać zaczęła

skalniaczek u ciebie bardzo barwnie wygląda nawet jesienią-albo właśnie jesienią

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tajko, niezmiennie zachwycam się twoją rozplenicą oraz innymi pięknie rozrośniętymi trawami. O tej porze właśnie trawy nadają osobliwego klimatu jesiennym ogrodom.
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tereniu!
Piękne kolory roślin nadal zdobią Wasz przepiękny ogród.Myślę,że grzyby i do Was zawitają,to jest przecież jesień w pełni.Nawet przymrozki nie przeszkodzą u nas wiele razy tak było.
Pozdrowienia dla mężusia Edward
Piękne kolory roślin nadal zdobią Wasz przepiękny ogród.Myślę,że grzyby i do Was zawitają,to jest przecież jesień w pełni.Nawet przymrozki nie przeszkodzą u nas wiele razy tak było.
Pozdrowienia dla mężusia Edward

- Tajka
Zenku jesienny ogród rzeczywiście jest jeszcze piękny, gdyby jednak nie te wszędobylskie liście na trawie, ale sprzątnęłam tylko z jesionu, które już w całości opadły, wszystkie inne muszą zaczekać.
Grzyby, choć nie jadalne bardzo lubię w swoim ogrodzie, dodają mu uroku.
Dorotko aster płożący pierwszy sezon jest u mnie, właśnie dzięki Jagusi, jeszcze do końca nie zakwitł, ale minione przymrozki nie zrobiły mu krzywdy, więc może zdąży zupełnie rozkwitnąć.
Truskawki ozdobne kwitną cały czas, chociaż już nie zawiązują owoców.
Beatko z mojego jesionu już zupełnie liście opadły, więc je sprzątnęłam, na pozostałe czekam, aż wszystkie opadną.
Tulipanowiec w połowie pozbawiony liści, chociaż na drzewie tego nie widać.
Z pewnością Twój tulipanowiec ma się dobrze.
Może jest jeszcze młody, dlatego wcześnie zrzucił liście .
Iwonko ja swoje wszystkie cebulowe rośliny obsypuję korą, nawet dość grubo, dzięki temu nie wszystkie wymarzły tej zimy.
Nawet lilii orientalnych trochę ocalało, do których nie dobrały się nornice, więc nic się nie martw z pewnością na wiosnę wyrosną i na zdrowie im to wyjdzie.
Aster Płożący, gdy rozkwitnie zupełnie będzie jeszcze ładniejszy, u Jagusi w ubiegłym roku cudnie kwitł, więc musiałam od niej wysępić.
Janku rzeczywiście Aster Płożący trochę się rozrasta, w tym sensie, że ma długie pędy kwiatowe, ale bryła korzeniowa nie wędruje.
Miałam swojego Złocienia Arktycznego posadzić właśnie na słońce, gdyż rośnie pod sosną czarną, w dodatku ocienia go choina kanadyjska, ale skoro mówisz, że u Ciebie na słonecznym stanowisku także nie kwitnie, to już sama nie wiem, co robić.
Może posypię mu trochę dolomitu, a wiosną nawozu i zobaczę jak zareaguje.
Agnieszko truskawka ozdobna bardzo się rozrasta.
Niedługo będziesz miała całe poletko, jeśli nie będziesz wyrywać odrostów.
Szkoda, że Ci jeszcze nie zakwitła.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Wandziu trawy jesienią wyglądają uroczo w ogrodzie, chociaż moje rozplenice bardzo ucierpiały tej zimy, późno wyrosły i słabo się wykłosiły.
Może nadchodząca zima będzie dla nich łaskawsza.
Ciekawie wygląda spartina, tylko jak wiesz jest bardzo ekspansywna, a wykopanie odrostów w celu ograniczenia, to ciężka praca.
M mówi, że łatwiej jest krzew wykopać, jak tą trawę.
Edziu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
W mojej okolicy w lesie, to tylko opieniek jest zatrzęsienie i trochę babek w brzózkach za siatką.
Są także podgrzybki zajączki, ale i tak się cieszę, gdyż uwielbiam spacery po lesie i zbierać grzyby.
Pozdrowienia przekazałam M.
Was również serdecznie pozdrawia.

Grzyby, choć nie jadalne bardzo lubię w swoim ogrodzie, dodają mu uroku.

Dorotko aster płożący pierwszy sezon jest u mnie, właśnie dzięki Jagusi, jeszcze do końca nie zakwitł, ale minione przymrozki nie zrobiły mu krzywdy, więc może zdąży zupełnie rozkwitnąć.
Truskawki ozdobne kwitną cały czas, chociaż już nie zawiązują owoców.

Beatko z mojego jesionu już zupełnie liście opadły, więc je sprzątnęłam, na pozostałe czekam, aż wszystkie opadną.
Tulipanowiec w połowie pozbawiony liści, chociaż na drzewie tego nie widać.
Z pewnością Twój tulipanowiec ma się dobrze.
Może jest jeszcze młody, dlatego wcześnie zrzucił liście .

Iwonko ja swoje wszystkie cebulowe rośliny obsypuję korą, nawet dość grubo, dzięki temu nie wszystkie wymarzły tej zimy.
Nawet lilii orientalnych trochę ocalało, do których nie dobrały się nornice, więc nic się nie martw z pewnością na wiosnę wyrosną i na zdrowie im to wyjdzie.
Aster Płożący, gdy rozkwitnie zupełnie będzie jeszcze ładniejszy, u Jagusi w ubiegłym roku cudnie kwitł, więc musiałam od niej wysępić.

Janku rzeczywiście Aster Płożący trochę się rozrasta, w tym sensie, że ma długie pędy kwiatowe, ale bryła korzeniowa nie wędruje.
Miałam swojego Złocienia Arktycznego posadzić właśnie na słońce, gdyż rośnie pod sosną czarną, w dodatku ocienia go choina kanadyjska, ale skoro mówisz, że u Ciebie na słonecznym stanowisku także nie kwitnie, to już sama nie wiem, co robić.
Może posypię mu trochę dolomitu, a wiosną nawozu i zobaczę jak zareaguje.

Agnieszko truskawka ozdobna bardzo się rozrasta.
Niedługo będziesz miała całe poletko, jeśli nie będziesz wyrywać odrostów.
Szkoda, że Ci jeszcze nie zakwitła.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Wandziu trawy jesienią wyglądają uroczo w ogrodzie, chociaż moje rozplenice bardzo ucierpiały tej zimy, późno wyrosły i słabo się wykłosiły.
Może nadchodząca zima będzie dla nich łaskawsza.
Ciekawie wygląda spartina, tylko jak wiesz jest bardzo ekspansywna, a wykopanie odrostów w celu ograniczenia, to ciężka praca.
M mówi, że łatwiej jest krzew wykopać, jak tą trawę.

Edziu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
W mojej okolicy w lesie, to tylko opieniek jest zatrzęsienie i trochę babek w brzózkach za siatką.
Są także podgrzybki zajączki, ale i tak się cieszę, gdyż uwielbiam spacery po lesie i zbierać grzyby.
Pozdrowienia przekazałam M.
Was również serdecznie pozdrawia.

Witam niedzielnie, Teresko! Uwielbiam migawki z naszych jesiennych ogrodów, które teraz w słońcu wyglądają fantastycznie... bardzo podoba mi się zdjęcie z kępami różnorodnych kwiatów. To prawda, że spadające liście przysparzają nam dodatkowej pracy, ale cieszmy się nimi, póki jeszcze są
Pogoda u nas wymarzona... szkoda, że prognozy zapowiadają ochłodzenie... korzystajmy zatem z ładnej niedzieli...
Pozdrawiam ciepło!

Pogoda u nas wymarzona... szkoda, że prognozy zapowiadają ochłodzenie... korzystajmy zatem z ładnej niedzieli...
Pozdrawiam ciepło!
- Tajka
Aguniu dzięki za odwiedziny.
Pogoda naprawdę wymarzona, jak na tą porę roku i aż mnie nosi, że nie pojechaliśmy na działkę, ale jutro, jak nie będę musiała jechać do wnuczka, to zaliczę ostatni spacer po lesie i może jakieś grzyby jeszcze się trafią.
Pozdrawiam serdecznie.
Pogoda naprawdę wymarzona, jak na tą porę roku i aż mnie nosi, że nie pojechaliśmy na działkę, ale jutro, jak nie będę musiała jechać do wnuczka, to zaliczę ostatni spacer po lesie i może jakieś grzyby jeszcze się trafią.
Pozdrawiam serdecznie.

Teresko, grzyby jeszcze są - sama zrywałam wczoraj dorodne koźlaki... Zatem udanych łowów i dobrego całego tygodnia 

- Tajka
Aguniu koźlaki to piękne grzyby, w dodatku rosną w Twoim cudnym ogrodzie.
Ja w tym roku nie znalazłam ani jednego.
Tobie również życzę dobrego tygodnia.
Ja w tym roku nie znalazłam ani jednego.
Tobie również życzę dobrego tygodnia.