Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

mniam :) poczęstowałam się :wink: ja tez robię sama z tym że tylko na święta bożonarodzeniowe :wink:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Lodziu...no coś Ty...ja nie jem, ale robię raz w miesiącu...zresztą nie liczę ile razy , ale tak mniej więcej mój M ma chciejstwo na nie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

tak dokładnie, tylko na święta ale jem duzoooo bo raz w roku można sobie pozwolić :wink: smakują zupełnie inaczej niż jak bym je pałaszowała ciągle , wtedy mam na nie naprawdę ochotę Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pierogi jak robię muszę 3 rodzaje - Mąż je ruskie, syn z mięsem, Zuzia ze szpinakiem - a ja te które zostaną ;:224
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja ze szpinakiem nie robię, ale za to ruskie tak a oprócz tego z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną i serem białym, z soczewicą, lubelskie [ser biały na słodko], z truskawkami, z jabłkami, z jagodami,

przyszłam z rewizytą i natrafiłam na żarcie :D.... i jak tu człowiekowi schudnąć ....
Piękny ogród.... dojrzały ale też widać że ciągle coś się dzieje... będę zaglądać i podglądać....
Okrutnie mi się podoba ten stary bluszcz....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Lodziu Ja najchętniej wcale bym ich nie robiła...bo nie przepadam...jestem "mięsożerną istotą" w połączeniu z ogromnymi ilościami wszelakich warzyw. Lubię wyszukiwać najróżniejsze potrawy , eksperymentować..natomiast mój M preferuje kuchnię tradycyjną. ..i jak tu nie dogodzić mężczyźnie. ;:167 Pozdrawiam i życzę udanego, pełnego miłych wrażeń weekendu. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Aniu! Słyszałam, że w Paszowicach / dolnośląskie/ w tym roku było "Święto Pieroga". Siostra mojego męża zdawała nam relacje bo była tam!Objadła się tymi pierogami, że juz na nie nie może patrzeć...ciekawa jestem jak długo :?: ;:7
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Jagusiu,serdecznie dziękuję za odwiedziny. ;:180 Ogród mój faktycznie duży, drzewa już sędziwe ,niektóre ponad 30 letnie .... ale muszę mu dodać więcej lekkości i kolorku. Od 3 lat, kosztem warzywniaka, robiłam rabatki ... aby go ożywić.Teraz przejdzie zdecydowaną metamorfozę....naturalnie z pozostawieniem tego co darzymy wielkim sentymentem. Bluszczem obsadzam niemal każdy pień drzewa,które podcinamy z gałęzi. Efektownie to wygląda.Pozdrawiam i zapraszam w każdej wolnej chwili ;:180
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Bogusiu . spacerek u Ciebie był bardzo przyjemny . Czy roślinki już wszystkie posadzone. No i czekam na jesienne zdjęcia :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Grażynko... smakowały pierozki? to ;:215 ...takie domowe "pierożkowe" rękodzieło jest najlepsze.Pozdrawiam cieplutko i ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosieńko cieszę się, że zrelaksowałaś się w moim mega ogrodzie. Oczywiście posadzone moje chryzantemki ...one mi się rozwijają w oczach...pięknie kwitną, choć są "maluszkami" patrząc na wiek. ;:215 Dzisiaj wstawię fotki. Zosiu przecież ja je u Ciebie kupowałam trzy tygodnie temu. Zresztą zobaczysz...to sama ocenisz.Zupełnie inaczej kiedyś patrzyłam na te kwiaty, a teraz zakochałam się w nich do szaleństwa. Będę sukcesywnie powiększała swoją kolekcję....na razie mam 7 - nie wiem ile przetrwa zimę, ale zrobię wszystko, aby ich nie stracić. Wiesz myślałam żeby je przenieść może z wielką bryłą ziemi na zimę do tunelu foliowego i zrobić im jeszcze "kolderkę" z agrowłókniny? Co sądzisz Zosiu o takim rozwiązaniu?Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolorowe zakątki masz wokół siebie nawet staw ;:oj Piękny raj na ziemi stworzyłaś Beatko .Załapałam sie także na moje ulubione ruskie z cebulką mniam ,mniam .Dlatego tak kocham to forum ,bo jest na nim tylu ;:167 serdecznych i miłych forumków i nie wyobrażam sobie życia bez FO
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję serdecznie Jadziu za odwiedziny. Jesten krótko na forum, ale juz całkowicie uzależniona. Oprócz urzekających roślin , ogrodów spotykamy tu przede wszystkim fantastycznych ludzi o wielkim ;:167 . Pozdrawiam cieplutko Bogusia
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dziękuję za pierogi poczęstowałam się ;:180 Były pyszne ,dawno nie robiłam,ale teraz zaraz ogródek pójdzie w odstawkę,dzisiaj pewnie też już ostatni raz byłam na grzybkach,to trochę przy garach podziałam,ale ja to muszę dużo bo jak moje sępy-dzieci z przyległościami poczują po Łodzi zapachy to wszyscy się zjeżdżają ;:7 No a wtedy trzeba dużo i wnuczki też lubią to strach się brać,ale pewnie zrobię im frajdę tylko n ie wiem kiedy ;:224
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Eluniu! ... juz chyba zaopatrzyłaś się w grzybki pod różną postacią, aż do przyszłego sezonu ;:215 Ja mam tylko trochę suszonych na święta. W przeciwieństwie do Ciebie ...nie lubię chodzić na grzyby- mimo , że las mam " na rzut kamieniem" ...a ludzi więcej niż grzybów.Nawet nie jestem teraz zorientowana , czy są aktualnie w naszych lasach? Dwa dni zrobiłam sobie " leniuchowania" w piątek klejenie pierogów / też większą ilość/dla rodzinki syna/ wnuczka uwielbia "babcine " pierożki i trochę zamroziłam , bo wczoraj wpadł do nas znajomy z Niemiec / jego żona ma dwie lewe ręce do gotowania/ ;:222 , a uwielbiają ...więc ich obdarzam polskimi pierożkami.Pozdrawiam! Wczoraj sprzątanie , trochę jeszcze jesiennych fotek i...laba. ;:7 Pozdrawiam cieplutko! ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”