Dorotko dziękuję, żurawek mam jeszcze niewiele, a żuraweczkę tylko jedną, to 'Solar Power' tak pięknie przebarwiła swoje listeczki na powitanie jesieni.
Madziu dziękuję za pochwałę zdjęć. Na ostatnim zdjęciu jest wiciokrzew zaostrzony (jeżeli dobrze rozpoznałam) kwitnący na żółto.
Jurku a żebyś wiedział, na razie u mnie letnie temperatury, tylko nie wiem jak długo jeszcze tak będzie.
Remi dziękuję. A jak zdrówko?
Marysiu Masko u mnie jeszcze ostatnio piękne i ciepłe dni i wierzyć się nie chce, że to już druga połowa października. Ślimaków prawie wcale już nie widać, tylko jeden winniczek po deszczu się pokazał.
Irmniko muszę Ci napisać, że werbena, którą od Ciebie dostałam, to wprost cudowna roślinka. Kwitła całe lato i kwitnie nadal i tak będzie pewnie do przymrozków. Postaram się ją zabezpieczyć przed zimą najlepiej jak potrafię, może się uda i przetrzyma.
Marysiu mar33 pięknie dziękuję. U mnie ostatnie dni przypominają raczej lato niż jesień, ale to już chyba długo nie potrwa.
Ed cieszę się, że zajrzałeś do mnie. Zapraszam ponownie i też pozdrawiam.
Irenko mam nadzieję, że dojechałaś i uporządkowałaś groby tak jak zaplanowałaś.
Taka bezsenność na dłuższą metę jest bardzo wyczerpująca, wiem coś o tym. Mam nadzieję, że jak wrócisz do domu, to wszystko się unormuje. Cieszę się, że moje posty przynoszą Wam chociaż iskierkę radości.
Marysiu delospermo tak jak napisałam już powyżej, u mnie jeszcze lato zagościło i rośliny to wykorzystują tworząc nowe pąki, tylko czy one zdążą wszystkie rozkwitnąć? Kicia jest moją wierną towarzyszką i jak jestem na działce, to nie odstępuje mnie na krok.
Marzenko dziękuję. Dobrze, że babcia zajmie się trochę wnuczkiem, bo to już chyba ostatni taki pogodny i ciepły weekend, który można wykorzystać na prace ogrodowe.
Grażynko pogoda ostatnio bardzo nas rozpieszcza, ale to już końcówka tej letniej jesieni. Nieuchronnie zbliża się zima. Trzeba jak najszybciej kończyć prace ogrodowe.
Janeczko dobrze, że uczysz się obsługi komputera, W długie zimowe wieczory będziesz mogła do nas pisać i czas nie będzie Ci się dłużył.
U mnie też piękna pogoda, cieszę się, że kończycie sadzenie.
Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Irenkę.
Dla Was wszystkich kilka dzisiejszych kwiatków

skrętnik

pelargonia

goryczka pełna

złocień

fiołek

róża nn

cykoria podróżnik

nemezja