Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Agnieszko dzisiaj jest Twój ulubiony piątunio, a za nim czai się piękny, słoneczny weekend. Róże masz przecudne tak jak cały ogród na który nawet oddałam gdzieś głos!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, dzień dobry w upragniony piątek :wit W taki dzień jak dziś, chce się żyć całym jestestwem... słońce ma jednak na człowieka nieoceniony dobroczynny wpływ. Nie wiem, gdzie na mnie zagłosowałaś, ale jeśli tam, to dziękuję z całego serca za wyróżnienie, ale i tak nie mam szans z tak doświadczonymi ogrodnikami...
W ogrodzie wciąż rodzą się kolejne grzyby, ale chyba zapuszczę się w sobotni poranek gdzieś dalej, w brzózki... Przemiłego!
Magdo, to szalenie miłe, co piszesz, ale uwierz, że ja jestem początkującą różomaniaczką - większość róż jest u mnie od roku, lub kilku miesięcy... w pierwszym roku róż się nie nawozi - one same muszą się zaklimatyzować i nabrać ciała. Do dołków przy sadzeniu dostały obornik i to w zupełności na początek wystarcza. Nawozić będę od przyszłego sezonu, nawozem do róż (substrala). Teraz na jesieni przytnę tylko wystrzelone w górę gałązki, a właściwe cięcie zrobię wiosną, w kwietniu.
Wandziu, ja uwielbiam purpury na równi z bladawcami... teraz będę grupować część róż i purpury będą miały swoją rabatę. Leonardo w wersji Red jest nieziemski! Masz go? Serdeczności...
Justyś, bardzo żałuję, że Astrid Ci przemarzła, ale sama wiesz jak to jest z różami piennymi - należy je traktować w dużej mierze jak kwiaty jednoroczne... szkoda, bo są bardzo efektowne w tej formie! AGvH darzę szczególnym uczuciem - to chyba najpiękniejsza w mojej opinii róża w kategorii purpury... Pozdrawiam!
Kasiu, jeśli PanM da się wyciagnąć na kolejny spacer, to relacja będzie :D Szkoda, że w weekend pracujesz, ale ochłodzenie ma przyjść od wtorku... zdążysz coś zrobić w ogrodzie... Miłego!
Aniu, dziękuję za miłe słowa pod adresem róż! Namawiam na AGvH! :) jest wspaniała a pachnie obłędnie!
Pat, zapraszam do oglądania, ale u mnie kolekcja różana jest dość skromna... fakt, że wybierałam róże które charakteryzują się zdrowiem, wigorem i urodą - może coś Cię zainspiruje :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj, ten kolor róż idealnie pasuje do dzisiejszego dnia. ;:3
Zabrakło mi Grand Award ;:173 do kolekcji róż ognistych ;:108, a może coś przeoczyłam :)
Cudownego weekendu Wam życzę. ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko biorę urlop jak dziecko chore z przyczyn czysto ekonomicznych. Za zwolnienie 80 a za urlop 100% wynagrodzenia. Urlopu mam, bo nigdy nie mam czasu go wziąć, więc jak mały chory to biorę urlop.
Dzięki za odwiedziny. DOm owszem fajny i klimatyczny, ale zniszczony. Niezamieszkany od 22lat i nie służy mu to zbytnio.
Ogniste roże z rana to super pomysł i chyba zmałpuję go i u siebie tez pokażę co mam. Właśnie te czerwone teraz najładniejsze, bo białe mam ciapate od wilgoci i zimna.
Pozdrawiam piątkowo i szybkiego miłego dnia życzę, oby jak najszybciej do weekendu
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agunia tak się ciesze ,ze jada do mnie 2 Szekspiry i 3 Leonardy jakie one cudne ;:oj
Astrid Grafin von Hardenberg muszę gdzies zdobyc....muszę
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, purpurowe róże mają charakter i stanowią przepiękny akcent w ogrodzie... zwykle oszałamiająco pachną. Astrid jest wyjątkowa w swojej cieniowanej, dwubarwnej kolorystyce... jest w Rosarium na przykład, ale ja chyba kupowałam w Niemczech.
Marzko, dziękuję za wyjaśnienie - wszystko rozumiem w kwestii urlopu gdy Mały choruje, chociaż żałuję, że tak to właśnie u Ciebie wygląda. Ale cóż - czysta ekonomia to argument nie do podważenia, w takich czasach żyjemy. Mam nadzieję, że karta kiedyś się odwróci na pomyślniejszą, czego z całego serca życzę. Pokaż swoje czerwienie... Miłego!
Majeczko, mam jeszcze kilka ognistych róż, nie omieszkam zaraz wstawić paru zdjęć :)
Zajrzę zaraz do Ciebie, bo czuję, że weekend spędzasz na działce... miłego i słonecznego!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu cudne purpury...Czuję, że jak moje nie rozwiną pąków to przed przymrozkiem z żalem pójdą do wazonów...
Oby mrozy od czwartku, mój M musi spiąć wiadomo co.. :lol: i w weekend nadrobić, aż drżę bo pod moją nieobecność...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

;:oj Sporo masz róż w tych odcieniach. Grand Award pokazała się w F.
Jak ładnie przezimuje Twoja, to może się na nią skuszę w przyszłym roku.
Na działeczce będę tylko w niedzielę, muszę wsadzić pierwsze róże i wracam. :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aguś te róże rosną obok siebie, czy masz je rozstrzelone :?: Jakoś chyba umknął mi widok różankowej rabaty w szerszej perspektywie, albo mam zaniki pamięci ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Działasz na moje komórki mózgowe tak, że chciałabym się natychmiast zerwać i iść do sklepu ogrodniczego nakupować róż i posadzić, ale dobrze że lenistwo i rozsądek bierze górę. To może jeszcze raz obejrzę te Twoje. Agnieszko nie wiem dostała powiadomienie z FO było paru kandydatów z których znałam m.in Ciebie a w wielu konkursach jesteś u mnie pierwsza! Jak zagłosowały te wszystkie osoby które tu występują to ho ho!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Jak zagłosowały te wszystkie osoby które tu występują to ho ho!
nie wiem, czy wszystkie, ale niektore tak :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze: słońce ma jednak na człowieka nieoceniony dobroczynny wpływ
Ja to zawsze powtarzam, że my wszyscy funkcjonujemy na baterie słoneczne!
A ja jeszcze troszkę w pracy, potem jadę do domu autobusem o 15.20 i nawet nie macie pojęcia, jak to różnica na korzyść w porównaniu do powrotu autobusem 15.40. Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale wydaje mi się zawsze, jakby to była z godzinka różnicy!
Potem kilometr pieszo po asfaltówce i tuż przed 16.00 wpadam w moją bramę. Tam już czekają futrzaki, a więc karmienie psów i kotów, potem inwentaryzacja kur: raz, dwa, trzy ... jedenaście i chyba polecę z Korą do lasu!
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, z tego co wiem, u naszej Beatki Grand Award praktycznie od kopczyka po zimie odbijała... nie wiem, czy w tym sezonie Beata była z niej zadowolona, muszę dopytać... moja sprawowała się doskonale - od kiedy kupiłam ją w maju, do teraz kwitnie non-stop. Bardzo ją lubię...
Miłego pobytu na działce!
Kasiu, skoro idą przymrozki, to trzeba wypompować wodę z nawadniania... my to zrobiliśmy w ostatnią niedzielę i jest spokój. Słyszałam o przymrozkach pod koniec miesiąca; już w przyszłym tygodniu trzeba się ich spodziewać?
Magda, róże u mnie rosną w różnych częściach ogrodu... teraz jesienią je pogrupuję; właściwie to już od jutra zaczynam to robić... purpury będą w jednym miejscu :)
Marysiu, skoro masz taki zryw i chcesz natychmiast kupować i sadzić róże, to czemuż nie dać się ponieść? ;-)) A na serio, to ja tak mam, jak zaglądam do naszych różanek - co chwila mam kolejne zachcianki i nowe plany mimo, że miejsca brak ;-)
Marysiu, Pat, ja jestem jeszcze forumową młódką i mimo, że piszę jak na swoją małomówność sporo, to jednak staż na FO mam stosunkowo krótki... jest mi bardzo miło, że ktokolwiek miał ochotę na moją skromną osobę zagłosować - dziękuję Wam! - ale oddaję pierwszeństwo dojrzałym ogrodnikom...
Małgosiu, inwentarz ogarnięty? ;-) Ja, podobnie jak Ty, funkcjonuję na słoneczne baterie... gdy jest pochmurno i deszczowo, jestem nie do życia...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Mission completed!
x-ag-a
---

Post »

Wstrzeliłaś się idealnie z tą odpowiedzią, bo właśnie gram w Tiny Village ;-))
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”