Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Moje typy poleciła już Jule :D Zastanów się naprawdę mocno nad New Dawn, bo ma wiele zalet, a róż blady :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julek, Kasiu, bardzo dziękuję, Wasze typy się pokrywają w znacznym stopniu, to świadczy o tym że te róże są faktycznie sprawdzone. Część z nich znam inne sobie zaraz sprawdzę. Jesteście kochane ;:4
Justi, bardzo dziękuję, tą już dziewczyny polecały więc pewność że dobra. Zobaczę które mi będzie łatwiej zdobyć. Może coś jeszcze jesienią uda mi się wsadzić.
Ewo, New Dawn bardzo mi się podoba, najwyżej trafi w inne miejsce bo też będzie rabatka białych z różem ale to później nieco. Teraz szukam białych bo przy fioletowej lawendzie i powojnikach. Nie chcę wprowadzać zbyt dużego zamieszania.
Małgoś, ja remont sypialni muszę zrobić, choć trudno to nazwać remontem. To raczej wykończenie. Mieszkam dopiero dwa lata i fachowiec radził żeby od razu nie malować na kolor bo szkoda zdrowia. Dać dwa lata żeby budynek osiadł i dopiero wykończeniówka bo wtedy łatwiej coś poprawić. Na szczęście poprawiać nic nie trzeba a ja już nie mogę patrzeć na białe ściany, będą brązowe w odcieniach. Dlatego tak przyglądałam się salonowi Moniki/Soczewki bo to coś w tym stylu tyle że z dodatkiem błękitu. Tak więc zimę mam co robić :tan Poza tym mam pomysł na ścianę w salonie żeby wyłożyć kamieniem. Mam białą jadalnię czyli kont w salonie wydzielony stołem i krzesłami i jakoś tak zlewa mi się trochę. Chcę też kolorem i fakturą ścian wydzielić tę przestrzeń. Moje pomysły są groźne ;:223 Nic tylko coś kombinuję :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu akurat New Dawn ma taki porcelanowy odcien rozu, ze do lawendy i fioletowych powojnikow bedzie wygladala - miodzio 8-) Ale koncepcja jest koncepcja i jak biala, to biala ;:108 Zatem moze trafisz na Iceberg Climbing albo White New Dawn - z ta druga nie bedziesz miala problemu, bo ostatnio w kazdym markecie mozna bylo ja dostac.
ps a jeszcze co do Ismeny, to w zeszlym roku scielam ja tylko i przenioslam z doniczka do pomieszczenia. Podlalam ja z 2-3 razy zima ale dosc skapo. W tym roku ja przesadzilam do takiej dosc duzej donicy, bo rozrosla sie bardzo a teraz donica byla mi na Oleandra potrzebna, to ja wyciagnelam, scielam i akurat zmiescila sie do wiadra po farbie. Cebulek przybyszowych nie szukam, bo u mojej jest jeden wielki klebek korzeni - nawet ziemi juz nie ma za bardzo.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, wiesz, mój umysł ścisły jak się uprze przy raz założonych danych to koniec. Jak zacznę zmieniać to kupię nowy ogród :;230 Ta rabata ma być biała z fioletem i ew niebieskim. Pergolą ma łączyć się z drugą rabatą która będzie właśnie biały z różem więc i tak się te białe z różem połączą na pergoli. Tak wiec pomysły będą wszystkie wykorzystane tak czy siak.
Dobrej zabawy u Kasi. Jestem zielona z zazdrości :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tak, ja wiem ze koncept, to koncept i trzeba sie go trzymac ;:108 jestem za :heja
Do ostatniego postu dopisalam co nieco o Ismenie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oki, dzięki. Zobaczę w sobotę co z moją ismeną i podejmę decyzję czy skubać czy tylko na wiosnę większa donica i dać jej spokój. Ja jedną lilie już tak zrobiłam że wyciągnęłam, obcięłam większość korzeni zostawiając jakieś 20cm i posadziłam od nowa dodając ziemi. Szukałam przybyszowych ale nie było ;:174 Ciekawe czy się to odbije na kwitnieniu czy przeciwnie. Grunt to eksperymentować ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, jak zaczniesz planować, tzn. że zaraz koniec i wykonanie. Działasz jak błyskawica.
No a eksperymenty to już chyba Twoja specjalność , co?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Joluś, ja też lubię brązy. Moja sypialnia mnie wkurza, bo wszystko od lasa do sasa, czy odwrotnie.
Tutaj mój m. eksperymentował. Nie wyszło mu. Ja za dużo oglądam programów na Domo. Gdyby nie to, pewnie nie przeszkadzałoby mi nic. Ale jak się napatrzę jakie ludzie mają pomysły, to zielenieję z zazdrości. Najbardziej podobają mi sie projekty z programu Candys we lepiej, czy coś w tym rodzaju. To jest mój styl, którego nie potrafię wprowadzić w życie. Oglądałas może te programy?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie piąteczek, jak ja je kocham. Taka cudna pogoda a trzeba iść i w biurze siedzieć ;:223 Łzy rano w oczach miałam że muszę wyjść, a niewyspana niesamowicie bo od 4 nie mogłam spać a potem było ciężko wstać.
Marzenko, nie będzie rewolucji, energia się ulotniła. Muszę uporządkować przed zimą i tyle. Nowe projekty się roją w głowie ale to jeszcze długo do wykonania.
Małgoś, ja pasjami oglądam Domo. Moje ulubione to wielkie projekty i Miejski ogrodnik. Ale też te od wnętrz są fajne. Czasem wymyślą coś szkaradnego a czasem w moim stylu. Ale zawsze można coś podpatrzeć. Ja lubię nowoczesne, przestronne, dość chłodne jak niektórzy uważają, wnętrza. ;:209

Miłego dzionka i szybko weekendu ;:65
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Przypomniałas mi o DOMO, muszę sprawdzić czy mam nadal ten kanał bo miejskiego ogrodnika oglądałam kiedyś ale chyba na BBC. A wielkie projekty są rewelacyjne, bardzo fajny prowadzący, aż miło się ogląda prawda?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Jolu... załóż różowe okulary - jeszcze tylko parę godzin i wolność...
Przyznam, że i ja czuję się zmęczona, życiem, tak po prostu... wiosną czeka nas remont, ale bez demolki, zmienię tylko kolory... ja się lubuję w barwach ziemi: brązy, grafity, oliwki i ich odcienie. Trochę nudno, ale źle się czuję w krzykliwych wnętrzach.
Udanego dnia i całego weekendu! :wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej, może nawet dzisiaj wypali kawka, co? Piąteczek, pogoda i kawka :heja Suuuper :heja
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Widzę, ze z ciężkiej orki przed domem czas na orkę w domu :lol:
U mnie sezon domowego szaleństwa trwa od listopada do marca, póżniej ulepszam w ogrodzie- ale jak na razie upiększanie idzie mi lepiej :wink:
Miłego weekendu :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Poza tym mam pomysł na ścianę w salonie żeby wyłożyć kamieniem. Mam białą jadalnię czyli kont w salonie wydzielony stołem i krzesłami i jakoś tak zlewa mi się trochę. Chcę też kolorem i fakturą ścian wydzielić tę przestrzeń. Moje pomysły są groźne ;:223 Nic tylko coś kombinuję :;230
Jolu, kamienna ściana jest świetnym pomysłem, ja mam przy schodach wyłożone kamieniem/cegłą ecru od sufitu (wysokiego bardzo) do podłogi, u mnie z resztą sporo kamienia w chałupce.
Ja mieszkam 2 lata i mam ochotę drewniane belki przemalować na biało ;:124 i kuchnię machnąć na jasno (fronty) ;:124 ;:124
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jejku, dziewczyny skąd w Was tyle energii? Podziwaim, ja już ledwo zipię po sezonie w ogrodzie i o niczym innym jak śnie do wiosny nie marzę, a Wy tu o remontach, których w ogóle nie cierpię i całego wokół tego zamieszania i bałaganu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”