Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Ewuniu ;:196 Ja tez żałowałam że nie mogłam jechać , ale siła wyższa ;:108
Ja dzisiaj co prawda pojechałam na działkę ale nic nie zrobiłam , wykopywanie i sadzenie dalej czeka . Mąż trochę cięższych prac wykonał a ja dzisiaj napawałam się piękną pogoda :;230 :;230
Małgosiu ;:196 U mnie też wszystko poszło , z czerniało a ja nie mam siły nawet tego powyrywać . Nasionka zbieraj , nic im się nie stało , ja tez dzisiaj nic nie robiłam ale nasionka z astrów i cynii zebrałam .
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu, wreszcie zebraliśmy się po te bambusy, byliśmy wczoraj, żeby się umówić (okazało się zresztą, że K. zna tego faceta), umówił się dzisiaj rano...no i co? Nie było go w domu...
Nie bardzo wiem, co o tym myśleć, zobaczymy - może jeszcze raz się wybierzemy...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu ;:196 u Ciebie nie widzę mrozu.Wszystko ładnie rośnie i kwitnie.Ja poza chryzantemami nie mam już nic ;:223 ;:223 Czy malutkie sadzonki Krzewuszek trzeba zakrywać na zimę? ;:333 ;:168
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Witaj Tereniu :wit widzę że u Ciebie jeszcze mnóstwo ślicznego kwiecia :shock: Muszę pomyśleć o astrach bo u mnie zrobiło się pusto. Powiedz mi czy hortensje ogrodowe zostawiasz na zimę w gruncie? Moje zimowały do tej pory w ziemi, ale nie kwitły więc chyba przeniosę je do donic.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu :wit Może coś mu wypadło , nie miej złych myśli - na pewno się uda ;:108 Będziemy miały ;:108
Gosiu ;:196 Jak się cieszę że wróciłaś do nas ;:138 ;:138 Mróz był i to jaki , zaraz pokaże zdjęcia , wszystko co delikatniejsze poczerniało ;:108
Aniu :wit Witaj dawno Cię tu nie było ;:145 Astry są śliczne i wypełniają puste miejsca chociażby po cebulowych . Hortensje ogrodowe zostawiam w gruncie , tylko okrywam włókniną i ściągam dopiero po 15 maja bo najgorsze są wiosenne przymrozki . Jesienią posadziłam następne 11 sztuk i mam nadzieję że przeżyją zimę i zakwitną .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu to dla Ciebie - mróz u mnie , zobacz jak wygląda
Obrazek

Obrazek

i co ładny???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

to malutkie żółciutkie to chryzantemy? ślicznie wyglądają takie słoneczne kuleczki jesienią...
Niestety z daliami tak jest ... wystarczy 2-3 stopnie mrozu i z pięknych krzaczorów robią się badyle :((
Ale przynajmniej wiadomo dokładnie kiedy trzeba je schować :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Teresko pięknie Ci wyszła ta kamienna rabata ;:224
Wiele bym oddała za dostęp do takich kamulców :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pierwsze straty zimowe.
U mnie jeszcze mrozu nie było. Podobno od czwartku duże ochłodzenie.
A ja czekam na róże.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu :wit Te malutkie żółciutkie to chryzantemy - pierwszy rok u mnie , zobaczymy jak przezimują ( są rzeczywiście śliczniutkie ) :tan
Dalie , kanny , dziwaczki już wykopane ;:108 chciałaś jakąś - to daj swoje namiary ( chyba że wpadniesz do mnie kiedy - zapraszam ) ;:196
Agnieszko :wit Dziękuję ;:196 Zapraszam - przyjeżdżaj do mnie po kamulce , ja mam ich dostatek ;:223
Gosiu :wit Nie wiem czy to straty , tak musi być , tylko może trochę za wcześnie , bo one dopiero się rozkręcały i coraz ładniej kwitły ;:108
Ja już nic nie wysadzam , resztę doniczek zadołowałam . Róże posadzone - choć na nich się nic a nic nie znam ( muszę w zimę trochę postudiować ) .
Pozdrawiam ;:196

Jutro będzie wielkie zwożenie , bo po niedzieli zapowiadają przymrozki ( nie wiem czy dam radę )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz trochę kolorku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moje dalie jeszcze w ziemi. Jutro może porobię porządki, ale takie dlikatne. Nie lubię teraz porządkować. Wolę to robić wiosną
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu :wit Witam ;:196 Ja swoje dalie , kanny , acidantery wczoraj przywiozłam do piwnicy . Zostały mi datury ale z nimi to wyszcza szkoła jazdy , wyrosły jak nigdy - już przycięłam na dwa metry ale i tak za ciężkie i za długie żeby włożyć do samochodu ( muszę kupić przyczepkę :;230 ) .
Mówisz o porządkach - jak do Ciebie zaglądam to mi wstyd :oops: że u mnie taki bałagan ( też odkładam do wiosny , pocieszam się że wiosną będę miała więcej siły ;:108 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Terenia no widzę,że plony ogromne.Cebul moc.Będziesz mieć na wiosnę na nowy ogród.Ja moje wykopałam,już prawie miesiąc temu.Musiałam.Roślinki śliczne.Do zobaczenia ;:196 ;:333
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Tereniu, ;:196 widzę że już najważniejsze rzeczy porobiłaś, a z opowieści wynika że miałaś co robić ;:oj
Ja nie mam żadnych bulw do przetrzymywania, jedynie przycięłam opadnięte trochę przegniłe liście liliowców,
host itp.
Pozdrawiam :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Poczytałam, popatrzyłam i już wszystko wiem - zaległości nie ma i działka prawie przygotowana czyli piątka się należy brawo ;:138
Mnie czeka praca od jutra bo musimy nadrobić poprzedni tydzień - opieka nad wnuczka przerwała przygotowania do zimy. Oby tylko pogoda nam dopisała. Kłącza i cebulowe wszystko przed jej przyjazdem wykopane i całe szczęście bo tez były przymrozki.
Pisałabym sie na wiosenną wymianę Chryzantem - ta różowa bardzo mi sie podoba - moja różowa padła i w takim kolorze nie mam żadnej. Nie żałuje bo byłą bardzo późna a wole wcześniejsze. jakiej wielkości ma kwiaty ?
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”