Ogród Linety 2
Re: Ogród Linety 2
MISIU, tym razem nie wyjazd, a wariatkowo w pracy. 
Dziękuję wszystkim za wizyty. Odpowiem wkrótce, wybaczcie.

Dziękuję wszystkim za wizyty. Odpowiem wkrótce, wybaczcie.
No, już koniec, teraz będzie trochę spokojniej. Wreszcie poodwiedzam Wasze ogródki. Jesień na razie jest dość ciepła, więc pewnie sporo jeszcze kwitnie? U mnie biedne, bo biedne, ale kwitną jeszcze pelargonie i petunie, i ten biały irys nadal ma kwiaty. Ogródek jest cały zasypany liśćmi, muszę w końcu posprzątać. A winobluszcz teraz własnie wygląda bajecznie, w różnych odcieniach czerwieni.
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko jesteś to fajnie że uporałaś się z papierzyskami w pracy...
ja wiem do czasu i znowu w przyszłym miesiącu to samo...
..teraz w ogródkach to tylko sprzątanie ,najładniej u mnie jeszcze kwitną aksamitki ...a najlepiej dalie jeszcze mają kwiaty ...część karp dalii już wykopałam ale jeszcze spoźnialskie zostały...

..teraz w ogródkach to tylko sprzątanie ,najładniej u mnie jeszcze kwitną aksamitki ...a najlepiej dalie jeszcze mają kwiaty ...część karp dalii już wykopałam ale jeszcze spoźnialskie zostały...

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczna ta fotka nachyłka z biedronką.
Czas szybko leci i może już dasz rady częściej bywać z nami.
Czekam na następne jesienne fotki.
Bo u mnie dzisiaj pogoda dołowa.

Czas szybko leci i może już dasz rady częściej bywać z nami.
Czekam na następne jesienne fotki.
Bo u mnie dzisiaj pogoda dołowa.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Dziękuję Wam za wizyty, ja też zaglądam na Wasze wątki, choć nie zawsze zostawiam ślad. Muszę Wam się pochwalić: wczoraj wieczorem zauważyłam, że wreszcie otworzył się pierwszy kwiat datury. Kapitalnie wybrała moment, jak wiadomo, od jutra przymrozki. 
Ale lepiej późno niż wcale.
Jak myślicie, czy jeśli teraz wstawię ją do domu, to jeszcze trochę pokwitnie? Wstawię zdjęcie dzisiaj, ale wczoraj było już za ciemno, a teraz jeszcze jest za ciemno. 

Ale lepiej późno niż wcale.

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Twoja datura ma taki reflaks jak mój powojnik - zakwitł jedynym kwiatkiem w tym sezonie 3 dni temu 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Linetko, pozdrawiam.
Doradź czy fuksję powinnam przechowywać w ciemniejszym chłodnym pomieszczeniu czy normalnie na oknie będzie ok. Bo moja malutka sadzonka straciła po kwitnieniu wszystkie listki. Bardzo się chyba biedactwo wysiliło bo nawet kwiat się nie otworzył i odpadł. Teraz wydaje mi się że nowe listki zaczyna wypuszczać więc ciągle walczy.
Doradź czy fuksję powinnam przechowywać w ciemniejszym chłodnym pomieszczeniu czy normalnie na oknie będzie ok. Bo moja malutka sadzonka straciła po kwitnieniu wszystkie listki. Bardzo się chyba biedactwo wysiliło bo nawet kwiat się nie otworzył i odpadł. Teraz wydaje mi się że nowe listki zaczyna wypuszczać więc ciągle walczy.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Oj, coś Cię zgubiłam,
muszę wieczorem nadrobić zaległości.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ela Elebele wstawiła do domu i mówi, że zapach roznosi się na korytarzu piękny!

Obiecane zdjęcie: spojrzenie w oko daturce. Kwiat słabo jeszcze rozwarty, bo pogoda wybitnie nie sprzyja kwitnieniu. Dziś wieczorem wniesiemy daturkę razem z donicą do domu i zobaczymy, może jeszcze nas pocieszy wyglądem i zapachem.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Śliczna daturka, pięknie wygląda, szczególnie, że w tle jesienne już liście. A teraz jeszcze będzie ozdobą w domu
. Mmmmm, pięknie 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
NIUNIA, fajny Twój powojnik, lepiej późno niż wcale. Chyba chciał Ci okazać swoją sympatię, postarał się zakwitnąć za wszelką cenę.
A ładnego jest koloru chociaż?
W przyszłym roku za to będzie pewnie obsypany kwiatami od góry do dołu.
APRIL, cześć, ja też przesyłam gorące pozdrowienia wbrew tej niemiłej pogodzie.
Fuksję chyba trzeba przechować w chłodzie, ale w jasnym miejscu. Ja moją mam jeszcze na ganku, ale mam dla niej miejsce na parapecie w piwnicy. Mam nadzieję, że przetrwa. Podobno trzeba ją podlewać co 10 dni-2 tygodnie przez całą zimę.
MARYSIU-DELOSPERMO, oj, wiem, ja tez jakoś nie mogę się połapać, wątki czasem mi się gubią, a już najgorzej, jak przez kilka dni nie zaglądam na forum. Ale u Ciebie bywam, tylko nie zawsze się odzywam.
MASECZKO, mam nadzieję na ten zapach. Już wniosłam daturkę, na razie rozpręża się w ciepełku i zapachu jeszcze nie czuję. Może z czasem się pojawi.
Oby nie był z kolei zbyt intensywny, bo rodzina mnie eksmistuje razem z daturką. 
STOKROTKO, mam nadzieję, że będzie pięknie, nawet w ponure ciemne dni.
To przecież od nas głównie zależy.
Oprócz daturki przyniosłam sobie z ogródka bukiecik z ostatnich już pewnie tegorocznych róż. No i cieszę oczy i nos. 

A poza tym odkryłam coś, co mnie strasznie ucieszyło. Popatrzcie na zdjęcie napisu na pewnej doniczce, a potem na wnętrze tej doniczki. Czy widzicie to samo, co ja?!

APRIL, cześć, ja też przesyłam gorące pozdrowienia wbrew tej niemiłej pogodzie.

MARYSIU-DELOSPERMO, oj, wiem, ja tez jakoś nie mogę się połapać, wątki czasem mi się gubią, a już najgorzej, jak przez kilka dni nie zaglądam na forum. Ale u Ciebie bywam, tylko nie zawsze się odzywam.

MASECZKO, mam nadzieję na ten zapach. Już wniosłam daturkę, na razie rozpręża się w ciepełku i zapachu jeszcze nie czuję. Może z czasem się pojawi.

STOKROTKO, mam nadzieję, że będzie pięknie, nawet w ponure ciemne dni.

A poza tym odkryłam coś, co mnie strasznie ucieszyło. Popatrzcie na zdjęcie napisu na pewnej doniczce, a potem na wnętrze tej doniczki. Czy widzicie to samo, co ja?!

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Tak, ja widzę!!!! Gratuluję, trzymam kciuki, oj, będzie palma
Ach, zapomniałabym
. Bukiecik, jak marzenie, odrobina późnego, ciepłego lata 

Ach, zapomniałabym

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka