Rodzik 66
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rodzik 66
Witaj Asiu! Rzuciła mi się w oczy miejscowość, Olsztyn. Odżyły wspomnienia i sentyment. Jedenaście lat temu opuściliśmy to miasto, w którym przeżyłam 23 lata. Obejrzałam, przeczytałam Twój wątek z dużym zainteresowaniem i podziwem. Sprawnie to wszystko Wam idzie. Spory wkład finansowy - dobrze byliście przygotowani. Ale efekt jest warty podziwu. Jesteś estetką w każdym calu. Bardzo mi się podoba efekt końcowy na ten sezon. Pytałaś się o zakwaszanie gleby, jest taki preparat jak zakwaszacz do borówek. Z pewnością będziesz go używała do borówki i spokojnie używaj go do rabatek z kwasolubnymi. Może w przyszłym roku skusisz się na jakąś azalię wielokwiatową i japońskie. Córcie macie urocze. Zapomniałabym o warzywniku, świetny pomysł. ponumerować zagonki i co roku łatwiej będzie planować na każdej z nich co będzie siane. Jedną rabatkę przeznacz pod ogórki, które będą pięły się po sznurkach. Asiu, chciałabym zaproponować roślinkę - świdośliwę. Poczytaj w internecie i ją posadź. Jest bardziej wartościowa niż borówka amerykańska. To już chyba wszystko. Pozdrawiam
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Kontakt:
Mirabelo, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Na pewno trudno było opuścić miasto, w którym żyło się tak długo, tym bardziej, ze Olsztyn to piękne miejsce
Dziękuję za pochwały i rady. Azalie japońskie już są w moim ogrodzie
Mam rabatę kwasolubną ze świerkami Conica, hortensjami, azaliami, rh, wrzosami i wrzoścami oraz trawkami
O świdośliwie nie słyszałam, chętnie poczytam i być może się skuszę 
Byłam na działeczce przedwczoraj, ścieżka już dokończona a wokół posiana trawka. Niestety teraz muszę modlić się o deszcz gdyż wodę mamy tylko pt, sb, ndz. Nie pomogły prośby, groźby
Nikogo nie interesuje, ze są ludzie siejący trawę czy sadzący drzewka a do sukcesu potrzebna jest właśnie woda.

Byłam na działeczce przedwczoraj, ścieżka już dokończona a wokół posiana trawka. Niestety teraz muszę modlić się o deszcz gdyż wodę mamy tylko pt, sb, ndz. Nie pomogły prośby, groźby

Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie zagospodarowałaś swoją ROD66!!
Szczególnie podoba mi się pomysł grządek w "piaskownicach"
A ścieżka to wręcz arcydzieło sztuki
Witam następnego ziomka!!
Szczególnie podoba mi się pomysł grządek w "piaskownicach"

A ścieżka to wręcz arcydzieło sztuki

Witam następnego ziomka!!

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
hej hej jak tam trawka ?:? urosła

- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu,ścieżka wygląda fantastycznie 

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Witajcie 
Misiaczek, dzięki za pochwały
Trawka urosła
Już po 9 dniach były pierwsze kiełki. Woda się znalazła więc i trawka urosła
Martwiłam się troszkę gdyż ptaków całe multum się zlatywało i to jakieś oswojone, nie reagowały na odganianie. Na szczęście wszystkiego nie wyzbierały
Być może będzie trzeba troszkę dosiać ale to się okaże - na razie czekam na zagęszczenie się trawki.

Misiaczek, dzięki za pochwały

Trawka urosła

Być może będzie trzeba troszkę dosiać ale to się okaże - na razie czekam na zagęszczenie się trawki.
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Asiu! Wpadłam , aby się przywitać i podziwiać efekty
Twojej pracy. Powiem to co moje poprzedniczki, Tobie ma sie podobać ...nie ubolewaj nad symetrią. Gdy się roślinki rozrosną, jeszcze nie raz , ani dwa będziesz je przesadzała , tworzyła nowe kompozycje. Więcej wiary w siebie i przekonania , że robisz dobrze. Będę Ci kibicowała
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
HejAsiu Czekamy na zdjątka.
życzę.
Krzysiek

Krzysiek
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Hejka 
Dzięki za miłe słówka. Wstawiam fotki - trawka się zazieleniła ale jeszcze mogłaby co nieco się zagęścić ;)

Dzięki za miłe słówka. Wstawiam fotki - trawka się zazieleniła ale jeszcze mogłaby co nieco się zagęścić ;)

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Zagęści się na pewno,wygląda pięknie 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
tak podobnie jak u nas, to chyba młoda trawa tak ma, my w tą sobotę chcemy już kosić bo jest długa, fajnie teraz wygląda 

Przejrzałam pobieżnie ale wpisuję się żeby nie uciekło

Bardzo mi się spodobał pomysł na warzywnik,gdzieś na zdjęciach w TV czy gazetach widziałam podobne ale u Ciebie od A-Z pokazane ,jestem pełna podziwu

Bardzo fajnie miejsce zagospodarowane i estetycznie wygląda

Córcie super i na pewno zadowolone bo maja gdzie się wyszaleć

Będę zaglądać i obserwować dalsze postępy i trzymam kciuki

Życzę długiej, słonecznej

- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
Madziu a do Ciebie chciała bym zajrzeć , masz swój wątek ??
Niestety nie mam jeszcze,przymierzam się ale to bardziej już zimą
as1112 przepraszam że tak nie w temacie

as1112 przepraszam że tak nie w temacie