Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kasiu, po fotach widze, ze Twoj jest inny - sprawdz Gouchaultii, bo mi na niego wyglada.

to Spaethii - on jest intensywnie zolty i znaczenia ma mniejsze a na niektorych lisciach nie ma ich prawie wcale.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ależ klimacik ma Twoja jesień ;:170 Super foty w półmroku, idealne na kalendarz jesienny...
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie jeszcze ciągle w tym wątku :lol:
Juleczko czy to znaczy, że zimozielone powinnam po prostu podlewać? To co udało mi się przesadzić jeszcze ciągle podlewam , bo marnie to wygląda. Patrząc na tego Twojego derenia to jednak inne ma wybarwienia na liściach i kolor. W ogóle jest taki jędrny, mój rośnie w bardzo suchym miejscu /sam piach prawie/, pod ścianą domu i może dlatego te liście są takie blade? Muszę mu podsypać na wiosnę ziemi z kompostu.
Aniu dziękuję za uznanie ;:180 Ognik co roku daje taki popis, co mnie ogromnie cieszy. Trudny jest w obsłudze, a raczej inne rośliny rosnące obok ciężko się obrabia. Już niejeden kolec kujnął mnie nie powiem gdzie :lol: Ale wybaczam mu.
Agato to tylko tak na fotkach wygląda, są rejony lekko opuszczone :lol: no i centralna rabata- na wprost tarasu świeci pustką. W tym tygodniu wsadzimy tam drzewo i oporządzimy resztę, bo dalej nie wiadomo jak będzie z pogodą ;:131 Listki na trawie też się pojawiły, ale jeszcze będzie koszenie to się odkurzą. Dzięki za odwiedziny :wit
Kasiek dziękuję za uznanie, lubię półmrok na fotkach. Jeszcze może mi się uda coś pstryknąć zanim liście całkiem spadną...
Pozdrówki :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, faktycznie jesień u ciebie nie robi bałaganu. W przeciwieństwie do mojego ogrodu, w którym liście są nieomal wszędzie. Bardzo umiejętnie skomponowałaś swoje krzewy i rośliny, że tak harmonijnie przenikają się barwami.
Czy możesz zdradzić, o jakim aparacie mówisz? Właśnie rozglądam się za jakimś lepszym sprzętem.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Wandziu,
U ciebie są liście, bo masz drzewa :evil: :lol: Czego ci ogromnie zazdroszczę. U mnie tylko rośnie lipa, która jest coraz większa ku mojej uciesze, obok coraz ładniejszą koronę prezentuje brzózka, powoli zwiększają korony głogi, ale tym idzie wolno baaardzo. Dosadziłam jeszcze brzózkę samosiejkę i już wyobrażam sobie jak będzie wyglądać za rok i czy przerośnie płot ;:65
Sumak jest coraz dorodniejszy i śliwa wiśniowa. W tym roku zawita jeszcze glediczja do mojego ogrodu. Strasznie żałuję, że nie posadziłam na początku więcej drzew, ale wiązało się to wtedy z kosztami.
Wando ten aparat który robi tajemnicze fotki to Canon D5 Mark II, ale robię jeszcze Leicą v-lux 3, też niezły ale nie aż tak :) Ten pierwszy kupiony został bynajmniej nie do robienia zdjęć w ogrodzie :lol: To narzędzie pracy mojego M, a ja mu czasem podkradam, dlatego nie zawsze zdjęcia u mnie są autorstwa właśnie tego aparatu. Częściej robię Leicą.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu byłam u Ciebie , oj ... juz dawno dawno temu. Gdzieś pózniej zgubiłam Cię. Muszę ten błąd naprawić. Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dereniowi sucho, to chyba nie przeszkadza. Moj ma tez sucho, wcale go nie podlewam, radzi sobie sam - zreszta wszystkie chabazie przed domem traktuje po macoszemu :twisted: Z tym ze akurat deren ma bardzo dobre miesjce tz na naturalnym kompostowniku. Mialam kiedys przed domem wielkiego Jawora ale jak przeszla traba powietrzna, to mi go wyrwalo z korzeniami. Dziura byla wielka i w ta dziure pare lat sasiedz i ja tez, wrzucali skoszona trawe i wszystkie resztki ogrodowe. Po czasie zrobila sie super ziemia i wlasnie w tym miejscu wsadzilam derenia.
Zimozielone powinno sie od czasu do czasu zawsze podlac a przed zima podlewa sie dos intensywnie, bo one caly rok odparowuja wode przez igly czy liscie jak Rh na ten przyklad. I teraz wlasnie gromadza wode, zeby zime przezyc i nie uschnac.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ładna jesień u Ciebie Kasiu i super to żurawkowe poletko, Elfe jest już na liście moich chciejstw, jejku śliczna ta wstręciucha czy ona jest taka zadziorna czy tak jej się zdarzyło?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu śliczne foteczki .
Nie ma co , masz oko do zdjęć .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, przepiękna jesień u Ciebie ;:138
Zdjęcia fantastyczne :D
Ja również zamierzam poprzesadzać kilka iglaków. Tyle, ze ja to zawsze mam cykora...czy nie za późno... ;:173
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Pięknie się wszystko przebarwia, szczególnie jestem podatna na uroki sumaka o tej porze roku.

Musisz mi koniecznie udzielić instrukcji w cięciu bukszpanu.
Idziesz do Tuana na aqua aerobic? ;:224 Coś mi się zdaje, że jutro będę mocno wykręcona przez zakwasy :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goool !!!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

;:215 ;:215 ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu :) mamy identyczne wpisy :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobrywieczór :D
Przepraszam wszystkich gości za brak odpowiedzi ;:180 Będąc z młodszym na basenie łypałam sobie jednym okiem na Fo, a drugim na tv i mecz i tak się ucieszyłam z gola, że nie mogłam się powstrzymać :lol:

Marzenko witam Cię serdecznie, wiem jak to jest. Ja sama nie nadążam zaglądać do wszystkich, a bardzo bym chciała ;:108 Nawet jeśli zaglądam to nie zawsze zostawiam ślad...
Juleczko nie byłabym taka pewna, obserwuję co roku brak błyszczących liści, jakby lekko zwinięte. Tam naprawdę jest słaba ziemia. Po solidnej wtorkowej ulewie, dzięki której okazało się, że mieszkam nad stawem wreszcie ogród został podlany! Ale muszę uważać na swoje zimozielone i je podlewać jak zima będzie zbyt sucha. Dzięki za bardzo przydatne rady :)
Ilonko dziękuję za pochwały, ze swojego żurawkowego pola też jestem dumna. Znalazła się tam co prawda tiarella ale podobna więc nie odstaje :) Dzisiaj zresztą zakupiłam drugą. Elfe jest piękną różą, ciekawa jestem jak przezimuje, niebawem zawinę ją w słomiany chochoł i będę trzymać kciuki. Kocica zwana wstręciuchą jest potwornym tchórzem, zawsze taka była. Byle hałas ja płoszył. I teraz też zareagowała bo się przestraszyła ataku na nią.
Agnieszko-agatko dziękuję bardzo ;:108 ;:196
Małgosiu dziękuję. Właśnie jutro zabieram się za przesadzanie iglaczków. Dzisiaj zakupiłam tuję szmaragd, która wzbogaci rabatę różano-bylinową. Czy już coś zaczęłaś? A może skończyłaś :lol:
Madziu ja też uwielbiam te kolory. Marzę, żeby sumak już był duży ;:108 Co do cięcia nie ma problemu, ostre nożyce do żywopłotu i jedziemy :lol: Do Tuana chętnie bym poszła na Zumbę. Co ty na to? Daj znak jak po aerobiku ;:oj
Majko widzę, że i ty trzymałaś kciuki ;:63
Aguniu, no nie mogłam się powstrzymać :;230

Dobrej nocy wszystkim
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”