Złodzieje ,wandale krzewów,kradzieże sprzętu w ogrodach

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kradzieże z ogródków

Post »

U mnie spokój, ale w poprzednim sezonie m zrobił ogrodzenia na 1,5m w ogródku RoD.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie chwaląc się , miałem szczęście trafić na głupich złodziei :wink: Stały sobie stare drzwi samochodowe , to je sobie wzięli , a nie zabrali 400 kg pręta zbrojeniowego przygotowanego na fundament tunelu :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

Nie obrażaj złodziei, bo się poprawią i wrócą.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23

Post »

Teraz , gdy na działkach nocuje już kilku Hajerów , to zdrowiej dla nich jest nie wracać :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
anutka_k
100p
100p
Od: 2 maja 2010, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

U nas ukradli wannę i jak przerzucali przez płot to powyginali cały .Ale na szczęście mamy już kupców na naszą działeczkę , szkoda sprzedawać ale kupiliśmy domek i tam mamy ogród a w grudniu urodziła nam się córcia więc nie damy rady i tam i tu robić .
Teraz zbieram siły na to żeby tu ładnie urządzić ogródek :)
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

W ubiegłym tygodniu były dwie fale włamań na działkach. Wybili kilka szyb, porąbali jedne drzwi do domku, pergolę, pokradli kilka pił, kosiarek i innego sprzętu. :evil: Na szczęście nie doszli do działki mojej babci. Policja oczywiście nie złapie włamywaczy, bo brak dowodów. :evil: Dowiedziałem się dopiero po posadzeniu na przedniej grządce hortensji koloru czerwonego. ;:223 Mam nadzieję, że jej nie ukradną (złodzieje, nie policjanci :lol: ).
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58

Post »

Ja swojej altanki ani nie odnawiam ani nie zamykam... W zeszłym roku miałam zamkniete drzwii od strony "narzędziowni" i je całe porąbali... Teraz mam wejscie tylko z jednej strony do altanki i wogole nie zamykam, bo mi i tak już chcieli te drzwi porąbać. A tak przynajmniej normalnie wchodzą...
Mam działeczkę zaraz przy płocie - za płotem wał i rzeczka, więc spacery tam robią całe stada ludzi z psami i nie tylko...

Miałam w tym roku pyszne śliwki (cos a'la renkloda), ale nie zdążyłam ich zebrać... :(((( Spróbowałam kilka a dwa dni później już drzewo było puste...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

Trzy tygodnie temu ukradli mi 8 róż, dziś pojechałam na działkę znowu brakuje jednej ktora rosła przy furtce.
Ogólnie działek jest ze 30 a nie wszyscy bywają na działkach jest parę osób co są codziennie .Ręce opadają ze złości.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Nie wiem czy to kwestia bywania na działkach. U mnie parę lat temu , kiedy wszyscy sąsiedzi w tym także ja byliśmy na działce. Zaledwie parę metrów od naszych działek jest furtka , osobiście mam ją w zasięgu wzroku ( kto pierwszy przyjeżdża otwiera, ostatni zamyka )..jakież zdziwienie było jak jedna z działkowiczek w południe zauważyła brak furki. ;:oj. Przykre to ale na złodzieja nie ma dobrego sposobu. :evil:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

U nas na działkach okradli sąsiada "na piłkę"
Młody człowiek zaczepił sąsiada, pytając czy nie znalazł piłki na swojej działce, bo mu dzień wcześniej zginęła w tej okolicy. Szukając rzekomej zguby odciągnął sąsiada w odległy od altany zakątek działki, a wówczas jego kompan wszedł do domku i ukradł portfel, w którym było 300 zł.
Cała akcja miała miejsce w biały dzień, około 16-tej.
ELWIRA
100p
100p
Od: 3 mar 2012, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

u mnie było włamanie na ogródku w zeszłym tygodniu :evil: . Oczywiście zniszczone zamki i wszystko powywalane w altance. Nic tam już nie trzymam, więc nie mieli czym się obłowić. Na złość oczywiście musieli obsikać nasze rzeczy. W tym roku na terenie ROD było takich akcji kilkanaście. Policja nic z tym nie robi, więc ogrodnicy robili patrole wieczorne. Niestety nic to nie dało. Brakuje nam pomysłów jak się przed tym bronić :(
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ja właśnie wczoraj pojechałam na swoją działeczkę aby pozwozić na zimę do domu co nieco. Ku mojemu zaskoczeniu, bo od dawna nic mi nie zginęło...ukradli mi kilka dorodnych żurawek. ;:223 . Pozostały po nich tylko znaczniki..... :( . Do domku na szczęście włamania nie było. Martwię się bo to dopiero początek sezonu złodziejskiego...co będzie do wiosny. :twisted:
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58

Post »

Zenia - w zeszłym tygodniu jak byłam, to zobaczyłam dziury po moich liliach.... Zobaczymy teraz po 1 listopada - bo jakoś tak dziwnie zawsze narzędzia ręczne w tych dniach ginęły...
No cóż - zobaczymy
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

U nas nasza prezeska podpisała umowę z policją i są na każde wezwanie. Jakieś dwa tygodnie temu złodzieje nic nie robiąc sobie z tego, że za miedzą działkowicz kopał swoja działkę, a oni w najlepsze włamują się do altanki. Zadzwoniłam do prezeski i nie trwało to dłużej jak 10 minut i już była z radiowozem. A złodzieje nie spodziewając się takiej reakcji szli sobie jak gdyby nic obłowieni,gdy zobaczyli policjantów rzucili kosiarkę żyłkową i reklamówki z łupami i w nogi. Oni uciekli ale sprzęt ocalał, takie policyjne patrole mamy w różnych okresach, a wiosną mamy mieć znakowane przez policję narzędzia i myślę że to odstraszy złodziei.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

;:138 Brawo dla Pani Prezes!
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”