Kochani, dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedziny i miłe słowa
Widzę, że gdy ja mieszam
bolognese,
PanM dzielnie mnie zastępuje, mieszając w naszym już chyba wspólnym wątku
Tereniu, Majutek, Bogusiu - spacer po jesiennym lesie dostarcza wielu wrażeń, a wszystkie zmysły są ukontentowane zapachami, widokami i odgłosami ptaków... Dzisiaj pogoda dopisuje, jest dużo słońca, i naprawdę przyjemnie wybrać się na taką przechadzkę... Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe komentarze!
PanieM, nie opisałeś poszczególnych gatunków drzew, jakie mijaliśmy - nadrobisz?
Jagódko, dziękuję za tyle pozytywnych słów pod adresem mojego ogrodu - nigdy ich nie szczędzisz i potrafisz człowieka podbudować i upewnić, że to co robi, ma sens...
Masz rację, że teraz jest najlepszy czas na odpoczynek, relaks w ogrodzie i korzystanie z jego dobrodziejstw... zmiany na kolejny sezon mam już częściowo przemyślane i zaplanowane, chociaż często przez zimę ulegają korektom... Taki urok roku ogrodnika
Cieszę się, że do mnie zaglądasz.. bije od Ciebie większy optymizm niż ostatnio, co mnie ogromnie cieszy - tak trzymaj

Na spacerze byliśmy razem, bo z nas są takie papużki-nierozłączki ;-)) Aparat przy zdjęciach w lesie też ten sam, a fotki robione moją ręką, zatem widać to obiekty fotografowane nie były zbyt fotogeniczne ;-)
W kuchni wiodę prym, zatem
PanM w tym czasie wstawił zdjęcia
Su, z jakiego powodu i za sprawą jakiego regulaminu nie można u Was palić ognisk? Są pewne substytuty ogniska - paleniska zamknięte, piękne i ozdobne - jeśli chcesz, to Ci zalinkuję przykłady... Może to jest wyjście? Palenisko w ogrodzie jest bardzo potrzebne...
Ja też lubię placki na ostro!
Julek, dobry

Pogoda jak na październik całkiem ładna - trochę czasu udało nam się spędzić na dworze... Korzystajmy, póki można.
Skoro lubisz placki z kwaśną śmietaną, to spróbuj jeszcze z plastrem wędzonego łososia albo kawiorem - mniam
Jacku, zgadzam się, że słodko-kwaśne sosy do placków ziemniaczanych pasują - miałam na myśli czysty placek i do tego łyżkę cukru; to mi nijak nie podchodzi

Ale o gustach, także tych smakowych, się nie dyskutuje

Sałatka nowojorska bardzo mnie zainteresowała! Poszukam przepisu, dzięki!
Danusiu, dzień dobry i dziękuję za odwiedziny oraz komplementy... Czy Ty masz na ogrodzie palenisko? Bo nie kojarzę...
Niedziela powoli się kończy, na zewnątrz słońce chowa się za drzewami, zatem pora pomyśleć o nowym tygodniu... Miłego wieczoru!
Dorotko, niedziela była bardzo miła - mam nadzieję, że Twoja także!
Marysiu, jakoś nie potrafię zupełnie bezczynnie spędzać czasu, ale w ten weekend nie przesadzałam z pracą - kiedyś trzeba odpoczywać... Dziękuję, że zajrzałaś!
Duczku, listki brzozowe są na tyle ażurowe, że nie rzucają się aż tak w oczy, ale spada ich coraz więcej, także niejedno koszenie jeszcze przed nami

Cieszę się, że Ci się u mnie podoba!
Ewa, Robaczku, Dominiś - dzięki za serdeczne słowa!
Zostawiam kilka obrazków:
Na parapecie zakwitły cudeńka: