Kwiatuszki Filigranowej cz.III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.III

Post »

Dorotko syngonium dotarło, ale szukałam szukałam twojego wątku sprzedażowego i nie znalazłam, sił dziś nie mam. Chciałam podziękować za cudną roślinkę i mega ogromna jest 10x większa niż na zdjęciu.
bezzia
50p
50p
Od: 10 wrz 2012, o 11:20

Post »

Filigranowa27 pisze:bezzia można dac ci młodą odnóżkę i co jakiś czas ja sobie przytniesz i się nie rozrośnie tak bardzo;) :wit
Pelargonia pisze:a moja jak przyjechała od Filigranowej tak wypuściła ze 2-3 listki ładne , dziurkowane, ale małe i później ten łysy badyl ;) i nie mam takich dużych póki co listków jak TY ;) także myślę, że do mniejszego mieszkania też się nadaje ;)
Ooo, i to brzmi od razu lepiej ;:168 Chociaż serce by bolało ciąc zdrowe ładne listki, no ale to jest szekspirowski wybór "miec albo nie miec" . Poza tym nauczyłabym się przycinac roślinkę, bo tego jeszcze żem na żadnej zielonej istocie nie popełniła ;:202 ;:219
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem pod wrażeniem Twoich roślinek i jakości i ilości ;:oj
Chyba nie ma roślinki jakiej byś nie miała, same śliczności...
x-F-7
---

Post »

bezziazawsze jak go przytniesz, możesz zrobic sadzonki i masz 2 sztuki i albo sprzedasz, oddasz, podarujesz komuś i juz nie będzie żal na serduchu jak przytniesz;). ;:196
anettawitaj w moich progach;). Oj jest wiele roślin, których nie posiadam, nie do wszystkich mam warunki, nie do wszystkich mam rękę i miejsce mnie ogranicza bardzo;) :wit .
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Przybywam z rewizytą.
Jak na razie oglądnęłam kilka ostatnich stron Twojego wątku. Rośliny w moim typie, zresztą wszystkie uwielbiam. Na popołudnie zostawię sobie przeglądanie wątku od początku.

Będę zaglądać. :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit ubolewam nad kohlerią tak jak nad swoim białym dwupędowym storkiem-czy może tak samo jak ja przedobrzyłaś???
Ale za to aglaonema nitidum bardzo ciekawie się prezentuje-trzymam za nią kciuki ;:333
Pozdrawiam :wit
x-F-7
---

Post »

raflezjawitam witam w moci progach, miło mi że niektórzy poświęcają chwilkę czasu na przejrzenie moich watków. Ja czasem też tak robię, jak widze u kogoś interesujące okazy kwiatów;).
rArkadius121 Dokadnie y tego yapewne samego powodu 2 podejđcia do kohlerii bzz nieudane, ale Patusia si nie poddaje i dziś zakupiłam 2 sztuki koheri dla siebie na ostatnią próbę czy uda mi się je hodować... a może u babci, w mieszkanku gdzie jest cieplej im by się spodobało.

Kochani dziś cotygodniowy przegląd kwiatów miał być jak co sobotę, jednak ze względu na to iż mam remont u Babci i pomagam , to pstrykłam i uporządkowałam kwiatuszki u babci;).

Szalejąca multiflora ma 5 pąków kwiatowych, jednak bardziej lubi mieć suche powietrze i ciepełko.

Obrazek

Skrzydłuś gigant jego kwiatuszek się rozwinął:) na wiosnę chcę go przesadzić... ktoś z okolicy może będzie chętny do pomocy....a pamiętam Adaś chyba proponował pomoc przy przesadzaniu;).
Obrazek

Obrazek

Kwietniczek teraz jedynie anturium jedno zaczyna ponownie kwitnąć na czerwono.
Obrazek

Epiphyllum młodziuteńkie postanowiło sie rozrosnąć:)
Obrazek

Jeden z eszychnanthusów marmurkowych był ostro przeznaczony na szczepki gratiskowe, teraz pomału rusza i odbudowuje się:).
Obrazek

A na relację z moich domowych kwiatuszków zapraszam jutro po południu, bo rano jak do nich zacznę zaglądać to już wiem że troszkę mam pracy przy nich.

Kochani begonki koralowej kwitnącej na biało już nie poszukuję, dziś ją kurier przywiózł;))))))) :wit
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pora na kwitnienia multiflory, ale te jej kwiaty są piękne i inne jak wszystkie.No i jest taka chętna do powtórnych kwitnień ;:138 A skrzydłokwiata wyhodowałaś ogromniastego ;:oj . Piękny ma ten biały żagielek ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Multiflorki są jednak niezawodne, twoja kwitnie aż miło popatrzeć ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Skrzydłokwiat mnie zauroczył! ;:138
Nie tylko kwiat,ogromny,śliczny ale również jego liście są w wyjątkowej kondycji.
Ale co tu dziwić się, wszystkie kwiaty są u Ciebie pięknie utrzymane.
H.multiflora też pięknie się zachowuje,muszę mojej zmienić stanowisko,skoro piszesz ,że lubi suche powietrze bo chętnie widziałabym kwiaty u niej.
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Zawsze jak widzę tego giganta to jestem pod wrażeniem i na dodatek kwitnie. ;:oj
Czekam na kolejny przegląd ;:65
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Wszystkie Twoje roślinki w doskonałej kondycji , a skrzydłokwiat ma ogromny kwiat.
Mój wydaje dużo mniejsze kwiatki , jestem pod wrażeniem.
x-F-7
---

Post »

Witajcie kochani i odwiedzający mie sporadycznie;) ;:196 .

Jak dziś o 10tej zaczęłam prace przypodlewaniu, przesadzaniu kwiatów, bo miałam to wcześniej zaplanowane tak po 16tej skończyłam. Padam ze zmęczenia. Ale musiałam zrobić w nich generalne porządki.

Helikonia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Parę kwiatów poszło na śmietnik, ich miejsce natomiast zajęły ostatnio zakupione nowości;).

Z lewej strony jeden z filodendronów dziurawych, wypuścił długi pęd najpierw, a teraz czekam na liście . Z prawej strony jedna z begonek koralowych kwitnących na biało, mam nadzieję,że się przyjmą, choć po podróży bardzo obie wykończone, ale pomału dochodzą do siebie.
Obrazek

Obrazek

A tu druga begonka wyglada po podróży tak,że należałoby ja od razu wyrzucić, ale poczekam chwilkę.
Obrazek

Kolejne nowości:

eszychnanthus speciosus
Obrazek

filodendron ale odmianki nie znam jeszcze
Obrazek

syngonium trielaf wonder- dziękuję Dorotko nie myslałam, że będzie takie ogromne, a z prawej hoja australis i australis lisa

Obrazek

Obrazek

skalnica
Obrazek

peperomka
Obrazek
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

jaki ładny i błyszczący ten filodendron. Trzymam kciuki za begonie.
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Ciekawe rośliny, zwłaszcza ten filodendron bez nazwy.
A syngonium, które nazywasz 'Tri Leaf Wonder' to chyba raczej S. auritum. Ale mogę się mylić.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”