W takim razie wpisuję je na listę.... oprócz żółtych

constancja pisze:Zdążyłam wszystko posadzić.Słoneczko mi wtórowało
![]()
W takim razie wpisuję je na listę.... oprócz żółtych
raczej pigwowiec ..... ma owoce w kształcie jabłuszek,przemo1669 pisze:misiaczekm jeśli się nie mylę to pigwa
Chyba przytnę , słyszałam że jak cięłam wiosną to nie kwitną tak obficie, nie wiem czy to prawda czy nie ,ale tym razem spróbuję jesienią i to ostrorobaczek_Poznan pisze:Dorciu, przycinasz teraz pięciorniki? Moje wciąż kwitną, zwykle tnę je wiosną i też staram się formować kulki
Rozplenica stoi na balkonie w doniczce, wszystko wskazuje na to że ją przytnę i przechowam na parapecie -mam nadzieję ze się uda , ten penstemon to bylina ,mam go juz kilka latkozino pisze:Dorcia wymyśliłaś jak przechować rozplenicę![]()
Moja kwitnie w najlepsze ale widzę że na termometrze tylko 4 stopnie i nie wiem co robićObciąć ją
![]()
Bardzo ładny kolor ma twój penstemon, czy to bylina w naszym klimacie![]()
![]()
Ach no i pigwowe jabłuszka sa prześliczne, bardzo ładnie obrodziły. Jak miałam mojego to miał niewiele owoców.
Mieszkam na pierwszym pietrze to po szóstej był 1 stopień na plusie -we wnęce okiennej , przypuszczam ze na dole było 2-3 na minusiemamafrania pisze:Dorotko,ile miałaś mrozu?
Ja zdązyłam z działki zabrać fuksję i begonię ,na balkonie stoi oprócz rozplenicy jeszcze eukaliptus ,dzis powędrują wszystkie na parapet na klatce schodowej , a z altany muszę dziś lub jutro zabrać wykopane cebulki i schowac do piwnicy , mam tez krzaki tzrmieliny wykopane i włozone we wiaderkach z wodą , powędrują przed blok bo żal wyrzucić , tak więc roboty mam jeszcze sporo i licze na pogodę w weekendmarpa pisze:U mnie też przymroziło od 4 rano termometr zewnętrzny budził mnie co chwilę i nie wiedziałam co się dzieje bo myślałam,że to budzik w drugim pokoju się zepsułzapomniałam,że to może być termometr...
o 6 było -1* Rozplenicę rubrum mam jeszcze na działce w domku ją zamykam schowałam też ostnicę w doniczce a balkonowe też schowałam wieczorkiem...Miłego dnia!